28 Юли, 2018 11:50 4 782 74

Турция няма да се огъне пред САЩ

  • турция-
  • мевлют чавушоглу-
  • сащ

Мевлют Чавушоглу е разговарял с Майк Помпео

Турция няма да с огъне пред заплахите на САЩ. Това е заявил турският външен министър Мвлют Чавушоглу в разговор с държавния секретар на САЩ Майк Помео, съобщи Хюриет.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши да наложи санкции срещу турската страна. Причината е ареста на американски гражданин.

Чавушоглу е изтъкнал, че принципите на правотата на държавата важат за всички, без изключение.

Двете страни вече са в обтегнати отношения, заради решението на Турция да закупи противоракетни системи С-400 от Русия. Това може да блокира доставките на изтребители F-35 от САЩ. Турция отказва да се оттегли от споразумението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Салам Алеко

    21 8 Отговор
    Давай Хасане, ти си!

    Коментиран от #2, #10

  • 2 Хасан

    29 12 Отговор

    До коментар #1 от "Салам Алеко":

    Човека има визия, има топки, вижда просперитета! Знае че ще му закарат топките в сливиците, но настоява да си направи своето! Какво лошо има в това????

    Коментиран от #18

  • 3 Мохамед

    16 15 Отговор
    Турция запада икономически и социално! А Ердоган се е прегънал пред Салафисткаита Доктрина без потури ! А за Америка........ ще видим.........

    Коментиран от #7

  • 4 Мохамед

    12 18 Отговор
    А на този поганец Хасан, топчетата са му в ануса.а.а..........
  • 5 НКВД

    34 10 Отговор
    Турците си научиха урока и разбраха че интереса им с Русия! Българите кога ще си научат урока когато станем 1 милион ли?
  • 6 uio

    15 21 Отговор
    Тя няма да се огъне, само ще се наведе и надупи.

    Коментиран от #68

  • 7 Морук

    12 5 Отговор

    До коментар #3 от "Мохамед":

    А дано ма надали ,мн ви се ще,но фактите показват друго от ден на ден,
  • 8 Николай

    25 4 Отговор
    Кога ще прочетем" България не се огъна пред Сащ"

    Коментиран от #58

  • 9 Чукундур

    17 1 Отговор
    Ако питаш нашите политици никога и пред никого не сме се огъвали
  • 10 JPower

    10 13 Отговор

    До коментар #1 от "Салам Алеко":

    Помаците чакат булката Реджеп Путинова да се събуди след първата брачна нощ и да им нареди какво да правиш реят.:)) Тоз руски топ бая е стрелял снощи, щото вече обяд мина ,а помаците още не са излезли от кошарата!!!! :)))

    Коментиран от #12

  • 11 ПЕЕВ

    15 18 Отговор
    ТОЯ НЕ МОЖЕЛИ ДА РАЗБЕРЕ ЧЕ ТУРСКАТА ИКОНОМИКА ПОТЪВА.
  • 12 Чукундур

    11 8 Отговор

    До коментар #10 от "JPower":

    Кажи му бай Ганьо и повече не го обиждай

    Коментиран от #30

  • 13 Турция става все по-жалка

    17 18 Отговор
    Бетер кочината на Путкин. Ония поне имат суровини, а турчулята - гол вмирисан задник.

    Коментиран от #65

  • 14 Онур

    16 15 Отговор
    Турция става глобален фактор! Един ден с Русия, един ден с САЩ, скоро Чавушоглу беше на визита в Китай, Турция И Китай поддържат отлични взаимоотношения. Скоро Ердоган ще е на офицялнна визита в Германия. Турция, с C-400, Ф-35 при това 100 броя, с Турски поток, АЕЦ Аккю, и много други, става голям фактор не само на балканите ай в света, докато вие я плюете, Турция си върши работата, и не се занимава с България, защото България е деветата дупка на кавала, не е фактор в нито една сфера. Между другото: Бpoят нa peзepвaциитe oт гepмaнци зa лятнaтa вaĸaнция в Typция тaзи гoдинa пoчти ce e yдвoил в cpaвнeниe c 2017 г., cъoбщaвaт гepмaнcĸи тypoпepaтopи.

    "Πpeз 2018 г. виждaмe зaвpъщaнeтo нa Typция", ĸaзa гoвopитeлят нa Гepмaнcĸaтa тypиcтичecĸa acoциaция Kepcтин Xaйнeн пpeд Aнaдoлcĸaтa инфopмaциoннa aгeнция. Tя дoбaвя, чe peзepвaциитe и пpиxoдитe oт пpoдaжби зa лятoтo нa 2018 г. пoчти ca ce yдвoили. C paзмpaзявaнeтo нa oтнoшeниятa мeждy Typция и Гepмaния, тypcĸият тypиcтичecĸи бpaнш oчaĸвa пpeз тaзи гoдинa cтpaнaтa дa бъдe пoceтeнa oт 40 млн. тypиcти. Ocнoвният пpинoc зa тoвa щe бъдe yвeличaвaнeтo нa бpoя нa гepмaнcĸитe тypиcти, ĸoитo ce oчaĸвa дa дocтигнaт 7.5 млн.
    Близo 33.5 млн. чyждeнци пoceтиxa Typция пpeз пъpвитe 5 мeceцa нa 2018 г., cпopeд oфициaлнитe дaнни. Taзи цифpa ce yвeличaвa c 30.8% нa гoдишнa бaзa, oт 8.8 млн. в пepиoдa янyapи-мaй минaлaтa гoдинa.

    Cтpaнaтa пpиe нaд 50млн. тypиcти пpeз минaлaтa гoдинa, пeчeлeйĸи 37.5 млpд. дoлapa.

    Коментиран от #19, #32, #50

  • 15 факти

    11 11 Отговор
    Турция се намира в спирала от икономически проблеми, но управляващите сякаш са слепи за това и се опитват да потушат бушуващия пожар, като го разпалват с бензин.

    Икономиката на страната е на ръба на прегряването, турската лира лети по надолнището, дълговете нарастват, а инфлацията постоянно се увеличава. Централната банка е с вързани ръце и не може да защити валутата, тъй като правителството на Реджеп Ердоган е против повишаването на основната лихва.

    Кредитните агенции и Международния валутен фонд предупредиха страната, че икономиката й е заплашена от прегряване, лирата не спира да пада, а чуждите инвеститори вече се отдръпват от турските активи.
    Лирата потъна във вторник, след като централната банка на Турция неочаквано реши да не променя основните лихви. Инвеститорите поставят под въпрос независимостта на институцията, след като по-рано президентът Реджеп Тайп Ердоган заяви, че след изборите ще поиска по-силен контрол над решенията ѝ.

    Коментиран от #17

  • 16 JPower

    8 8 Отговор
    АААА, не така, лъжеш и завиждаш на туркия....я виж правоверните чукундур Онур, синанахасан и д-р. Какво ти казват....те са топ финансисти от туркиш калдъръм пазар....
  • 17 Хасан

    14 8 Отговор

    До коментар #15 от "факти":

    Не е важното дали имаш дългове по важно е дали можеш да ги обслужваш...Турция за разлика от Гърция си обслужва дълговете ..има огромен поток на туристи,инвестиции и експорт..спекулациите с лирата са просто поредния опит да «опитомят »Ердоган

    Коментиран от #25

  • 18 Хасан

    1 8 Отговор

    До коментар #2 от "Хасан":

    Що пишеш от мое име?

    Коментиран от #20

  • 19 Салам Алеко

    9 5 Отговор

    До коментар #14 от "Онур":

    Виж ся, Онур! Не искам да те обиждам, ама думата "глобално" я няма в речника на нито една средно образована бургия! Използвай свои думички, не преписвай като ученичка на изпит! Не пиши като журналист след като имаш ник "Онур" Ако беше с ник"Оноден" никой нямаше да му прави впечатление! Аде със здраве, и по цял ден произнасяй името на моя ник, когато срещаш себеподобните ти!
  • 20 Алеко Салам

    8 6 Отговор

    До коментар #18 от "Хасан":

    Ай ся, знаем ти циганските номера, пак си звъннал в централата, скарали са ти се за коментара, и сега опитваш да замажеш положението! Излъжи ги че някой от колегите те мрази и те спами! Лесно е бе будала!
  • 21 Преброяване на бесните язовци

    7 3 Отговор
    Абе те и пред Русия нямаше да се огъват след като им свалиха летящия москвич, ама бързо ерГРУХаня беше поставен на мястото му - на колене пред путя. И пред Шмеркел, Макарончо и Тръмп ще лази и ще им целува обувките даже още по-лесно и бързо.

    Коментиран от #22

  • 22 Онур

    7 5 Отговор

    До коментар #21 от "Преброяване на бесните язовци":

    Защо като е бил "летящия москвич", България не свали един такъв? В момента Равев и Бойко са на колене пред Ердоган и Путин, за Турски потик!

    Коментиран от #23, #24, #31

  • 23 Онур иска да опита моя шнур

    6 5 Отговор

    До коментар #22 от "Онур":

    Че кога летящ москвич е нарушавал въздушното ни пространство?

    Коментиран от #27

  • 24 Алеко Салам

    7 9 Отговор

    До коментар #22 от "Онур":

    Изобщо не си в час! Защото гледаш само турска телевизия! Невъзможно е да мине през Гърция шибания ти поток! Слагайте тръбите, ако нашите политици имат мозък, ще ни давате 500 години безплатно газ, иначе дръжте си тръбите! През Гърция, потока ще мине, само ако не минава през търция! Помни какво пиша! Не минава!

    Коментиран от #28

  • 25 Ами

    5 5 Отговор

    До коментар #17 от "Хасан":

    има огрооомен дълг, ердогановската пропаганда вече ви кара на черното да викате "бяло". Даже сламата я внасяте от България, така че айде поне тука недей распространява тъпата ердогановска пропаганда лъжлива.

    Коментиран от #40

  • 26 среднощен

    6 1 Отговор
    Чува се, че петима от личната охрана на Ердоган са на отчет и в руските служби!? Това положение е след опита за преврат! Докато Ердоган е на власт ситуацията ще е относително спокойна, дори и за нас! Въпросът е, че трябва да внимава, човекът, повече от преди, когато му носят "кафето" ! Проблемът за Ердоган и Турция няма да дойде от вън! Вътрешни работи...!
  • 27 Онур

    8 6 Отговор

    До коментар #23 от "Онур иска да опита моя шнур":

    И да наруши какво? България, няма смешостта да свали птица, не руски самолет! Само да питам с какво ще го свалите? със камъни сигурно ... щото вие нямате самолети, нямате армия нямате нищо, гола вода сте .. за това искахте от Турция, тя да ви пази въздушното пространатво, щото вие сте многоо велики

    Коментиран от #33, #49, #56

  • 28 Онур

    6 9 Отговор

    До коментар #24 от "Алеко Салам":

    Глупости! Заради това ли Българите и Гърците се съзтезавате кой ще излиже Турция по добре, че Турски поток да минава от там, че да събирате транзитни такси, че малмо да овлажните косама и бедните бългаеи да видят някой лев благодарения на Турция и Турски поток

    Коментиран от #29

  • 29 Алеко Салам

    6 4 Отговор

    До коментар #28 от "Онур":

    Онур, писах не минава през гърция, нямани да седна да ти отварям очите! Ако имаме политици, и тръбите ще сложите на ваша сметка, и газ ще ни давате колкото искаме! Даже могат да принудят ердо да ви забира надолу!

    Коментиран от #35

  • 30 Бай Ганьо

    6 0 Отговор

    До коментар #12 от "Чукундур":

    Ако си чел бай Ганьо щеше да разбереш, че не е чак толкова отрицателен герой.Той е предприемчив, знае езици, общителен, сколнен да опитва нови неща и пътува. Да, пада си хитрец и не иска да се мине...Може би изпъква като негативен герой в контраст с нравите в европейските държави, но това би могло да се дължи и на непознаване на европейските порядки. От една страна, колкото той изглежда не на място в чужбина, толкова и българите, които са се установили в чужбина са възпитани, образовани или студенти. Бай Ганьо е по-скоро събирателен образ на старото, ориенталското, османското...
  • 31 JPower

    7 2 Отговор

    До коментар #22 от "Онур":

    Боко тиквата е на колене само пред един човек- Сретен Йосич!!!! Боко без властта е труп. За това всячески се опитват да я задържи. А България плаща.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Алеко Салам

    2 0 Отговор

    До коментар #35 от "JPower":

    Опппа, това не беше за мен!😂😂😂😂😂
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 ..….....

    1 4 Отговор

    До коментар #25 от "Ами":

    То добре че е Бг че иначе Турция не знам какво щеше да прави ХА ХА ХА голя смях
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Хасан

    5 8 Отговор
    За отворено общество сме ..за една шарена,мургава,къдрокоса Европа сме...колелото на историята върви напред ..няма да може да спрете с своите отживели националистически истерии..

    Коментиран от #46

  • 43 СссереМ

    5 1 Отговор
    Прав си откакто Турция е с Русия турците взеха да взимат с 4% по високи заплати,БВП им се качи със 7%, обаче лирата поевтиня ВЕЧЕ със 18 % и то само за седем месеца,рейтингът и падна от BBB на BB с негативна прогноза,от там вече следва B+ и В,което ще рече че Венецуела която е с ВВВ- е с по добра перспектива от Турция,сега разбра ли че който държи на приятелството си с бушмените нищо добро не го чака?
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 ….???

    3 4 Отговор

    До коментар #32 от "Omur s malkq ur":

    Ти добре ли си? Къде ще сравняваш 40 мил. туристи с нашите .Курортите ни са полу празни

    Коментиран от #48

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 …...….

    1 6 Отговор

    До коментар #35 от "JPower":

    Те в Турция от страх чак сън не ги хваща ХА Ха ХА абе ти май нещо си слънчасал
  • 48 Onur s malkq ur

    2 5 Отговор

    До коментар #45 от "….???":

    При 20 пъти по голяма брегова ивица и поне двойно по-дълъг летен сезон, туристическия потенциал на Турция е 40 пъти по-голям от този на България, но туристите там са само 6 пъти повече отколкото в България. Кво не ти е ясно???????????
  • 49 Щурм

    5 2 Отговор

    До коментар #27 от "Онур":

    През последните няколко дни се проведе въздушно учение, включващо американски и гръцки самолети. Гръцките "атакуваха" а нашите, заедно с американските, защитаваха. Сценарият беше че гърците извършваха атака срещу...руско-турската ос и нашите се защитаваха от руско-турската ос. Така че ...
  • 50 765

    6 3 Отговор

    До коментар #14 от "Онур":

    Икономическите анализатори по света, предупреждават че Турция е особено уязвима и може да се насочи към парична криза, която може да изисква спасяване или ограничаване на парите, напускащи страната. В този случай милиардите долари, които биха изпратили на Турция чрез договори за заем, Световната банка и Европейската банка за възстановяване и развитие, ще престанат. Това без съмнение ще бъде голям удар за турската икономика. МВФ е подготвен за случай, в който Турция иска заеми и да се присъедини към програма, и всички индикации са, че Турция няма да избегне меморандума на МВФ.

    Коментиран от #53

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 JPower

    5 6 Отговор
    Алоооо, я се стегни малко бе , не ми минавай в молебствен режим. Ся остава и да се разплачеш, нямаш ли малко достойнство или си ""чист"" турчин??? Отивай си в турски сайтове и са надъхвайте там. Кво сте заблеели тук? Да сте видяли някой македонец, във форума?? Като искаш да четеш хвалебствени неща за туркия, отивай в турски сайтове. Никой от нас не пише в турски сайт и да плюе по туркия!!! ЕРДОГРУХ унищожава туркия, туй му е задачата....че на вас турчееещи се цигани не ви харесва...отивайте в турската армия да защитавате туркия, щом ви е толкова мила, не да кисне те тук.
  • 53 JPower

    6 2 Отговор

    До коментар #50 от "765":

    Изчисли им го на помаците в кози, бози,овце...така не разбират за което им говориш:))) нещо от рода : давам ти 2кози, трябва да ми върнеш 2овце до следващия Байрям, иначе ще ядеш свинско!!!
  • 54 аматьори

    4 2 Отговор
    Новина за ... глобалния фактор турция. Шамар за режима на Ердоган: Монголското правителство предотврати операция за отвличане на последовател на Гюлен от МИТ.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 JPower

    2 1 Отговор

    До коментар #27 от "Онур":

    Публикувано във факти.бг: Алоооо, я се стегни малко бе , не ми минавай в молебствен режим. Ся остава и да се разплачеш, нямаш ли малко достойнство или си ""чист"" турчин??? Отивай си в турски сайтове и са надъхвайте там. Кво сте заблеели тук? Да сте видяли някой македонец, във форума?? Като искаш да четеш хвалебствени неща за туркия, отивай в турски сайтове. Никой от нас не пише в турски сайт и да плюе по туркия!!! ЕРДОГРУХ унищожава туркия, туй му е задачата....че на вас турчееещи се цигани не ви харесва...отивайте в турската армия да защитавате туркия, щом ви е толкова мила, не да кисне те тук.
  • 57 Ердоган

    4 5 Отговор
    Ще пусна пастора след като се обреже и се откаже от христянската си вяра

    Коментиран от #60

  • 58 Orthodox

    6 3 Отговор

    До коментар #8 от "Николай":

    Когато придобием населението, манталитета, патриотизма, армията, икономиката и куража на турците. Тоест никога.

    Коментиран от #61

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 JPower

    4 2 Отговор

    До коментар #57 от "Ердоган":

    Отбой, г-жа Реджеп Путинова ще посети московка църква за да влезе в правата вяра. Моля, да я последвате, наградата е свинско със зеле....
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 смешни пуйки

    2 3 Отговор
    Пуйките ще ги въртят на чеверме един в анала и още един в устата и голямо въртене ще падне.
  • 63 JPower

    5 3 Отговор
    Мюмюнки, вижте нещо различно от турските медии.

    Главният мюфтия на Русия говори за подмяната на етнонима на волжските българи и тяхното обявяване за татари, въпреки, че точно те са задържали за известно време татаро-монголското нашествие към Рус и към цяла Европа. Той казва и, че „нашите предци, българите на Аспарух, и на Балканите се обединили със славяните и са образували държава през VII век“. „Даже Киев е създаден от българи и от славяни. До приемането на християнството, там е имало и български хан, и славянски княз“ - твърди още Талгат Сафа Таджудинз.

    „Нашите православни братя наричат нашето отечество Свята Рус, и ние напълно се присъединяваме към това, защото Родината е свято понятие. И нейната основа е Киевска Рус, и в същото време и България (Волжска България – б.р.). Други държавни образувания по това време не е имало“, посочва още духовникът.

    https://m.youtube.com/watch?v=1GSJa7jJDKU

    Коментиран от #72

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 ЛОЛ

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "uio":

    da soga turciq ne go e prvil prez cqlata iztorq i ot sega na tatuk ne mislq nie da se gotvim turciq shte otvarqt voenna baza v bulgariq nie kvi gi drunkame...

    Коментиран от #70

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 uio

    4 4 Отговор

    До коментар #68 от "ЛОЛ":

    Турция все още няма и 100г като държава и история.

    Коментиран от #73

  • 71 Ганювци

    5 6 Отговор
    Затова Турция е държава, а турците-народ, а не като някои други....сетИхте ли се!?!
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: