28 Юли, 2018 21:24 4 329 35

Руснаците на протест срещу Путин

  • русия-
  • владимир путин-
  • протест

Гражданите са недоволни от планираната пенсионна реформа

Руснаците на протест срещу Путин - 1
Снимка: БТА/AP

Хиляди руснаци участваха в протест срещу проекта за пенсионна реформа в страната, съобщи ТАСС.

Според организаторите в протеста са участвали 100 000 души, докато според медиите става въпрос за 10 000. Демонстрацията беше организирана от Комунистическата партия. Тя беше разрешена от правителството.

Протести имаше и в други от големите руски градове. Протестиращите скандираха: „Путин не ни пипай пенсиите“.

Петицията срещу реформата е събрала 2.9 млн. подписа. Реформата предвижда прогресивно увеличаване на възрастта за пенсиониране. До този момент мъжете в страната се пенсионираха на 60, а жените на 55 години. Сега те ще трябва да се пенсионират съответно на 63 и 65 години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НКВД

    33 13 Отговор
    А според ,,Отворено обществото" 1000 000 и то само в Москва! Истината е че са били не повече от 1000-2000 обаче като снимаш анфас може да си ги обявиш колкото си искаш!!

    Коментиран от #6

  • 2 Николай

    32 2 Отговор
    Руснаците и Румънците поне протестират, ние какво правим .. турците какъв протест направиха в плащад Таксим заради Гези парк, украинците какъв притест направиха, румънците ... ние сме се надъхваме да протестираме излизаме и като почнат да ни удрят полицаите и се прибираме вкъщи набити, нищо няма да ае примени в тази държава
  • 3 Пешо

    38 1 Отговор
    Е, нас отдавна ни прецакаха с пенсиите и то по-лошо.
  • 4 Николай

    26 7 Отговор
    Срамъвам се че съм българин, по добре румънец да бях щях да се срамувам по малко

    Коментиран от #27

  • 5 Бесен Язовец

    5 14 Отговор
    Чуваше се, че ще има референдум, но специалната комисия не разреши защото резултата беше ясен, те властите можеха и да фалшифицират резултата от референдума, но фалшификацията щеше да е толкова явна и затова не рискуваха да го проведат. Иначе за протестите, както винаги, Сорос е виновен !!

    Коментиран от #8

  • 6 СссереМ

    14 26 Отговор

    До коментар #1 от "НКВД":

    Не бе двама трима бяха,санкциите на бай Дончо работят,догодина да няма и руска пролет?Бай Дончо ако набие още санкции нищо чудно,глада е по силен от тока.

    Коментиран от #9, #12, #22

  • 7 Владо Вр

    18 3 Отговор
    1932-2018, това е срокът на действие на сегашния начин на пенсиониране в Русия(приет по времето на СССР). Промяната е плавна за срок 8-12 години за мъже и жени.( В България ни го нахендриха по - бързо). За сега е все още предложение, което подлежи на преговори и уточняване(тоест, може и да не стане). Но, ще поживеем и ще видим.
  • 8 Путински джендър

    14 17 Отговор

    До коментар #5 от "Бесен Язовец":

    Еми, да, кой ще протестира срещу това, че му вдигат пенсионната възраст с пет години в държава, в която на мъжете, след пенсиониране, ще им остава само година живот?... Е, може разни там французи, гърци и прочие соросоиди да протестират срещу подобно нещо, но крепостниците на император Путин да възстанат срещу отеца си - никога!!! Само този дявол - Сорос може да е организирал протеста, но сигурно е внесъл протестъри от Украйна и България, защото всички руснаци днес са мултимилионери и благочестиви православни християни, така че не може да ги купи!

    Коментиран от #10

  • 9 НКВД

    23 6 Отговор

    До коментар #6 от "СссереМ":

    Бат Дончо май не гледа как външния дълг на през океанската кочина минава 30 трилиона и скоро може да разпродава земя! Ще иска да върне Аляска на Русия срещу пек от 5000 $ !!
  • 10 Borislav Popov

    20 6 Отговор

    До коментар #8 от "Путински джендър":

    А в България сегашното поколение което е на 30/35 години - може изобщо да не се пенсионира ?

    Коментиран от #16

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Borislav Popov

    17 7 Отговор

    До коментар #6 от "СссереМ":

    Руска пролет - ако ти цъфнат налъмите !
  • 13 ЦРУ

    12 16 Отговор
    Да вдигнеш пенсионната възраст на мъжете на 65 год.. след като статистиката ти казва . че средната продължителност на живот им е 59 год. - Е ТОВА само ЖУЖИ може да го измисли ! А не деиствали САНКЦИЙТЕ ???
  • 14 Бесен Язовец

    5 11 Отговор

    До коментар #11 от "българче":

    Да, но цар Жужи само с един подпис можеше ла я спре тази така наречена реформа, но не ръчи царя, оти нема пари, хазната покрай световното по футбол и подръжката на арабското диктаторче Асад, бая се поизпразни .

    Коментиран от #23

  • 15 гост

    6 11 Отговор
    Путин си мислеше , че ще успее да изчезне преди да дойде време за сметките , обаче изненада , те почнаха да идват доста по-рано и то без вариант за отлагане , хахаха !!!
  • 16 гост

    10 1 Отговор

    До коментар #10 от "Borislav Popov":

    И по-добре , само кажи къде да се подпиша , че не искам пенсия , само че няма да плащам и осигуровки после !!
  • 17 Румяна Костова

    6 4 Отговор
    Би трябвало да излязат на протест срещу Медведев ,защото от него и приближените му чиновници идва идеята за по-късно пенсиониране.Либералите в правителството на няколко пъти пробваха да вдигат възрастта за пенсиониране,но Путин беше категорична против.Какво ще бъде сега окончателното му решение още не се знае.
  • 18 Румяна Костова

    9 3 Отговор
    Кумунистически да излязат на протест го разбирам,връзва се с идеологията им.Но скрибуцането на Навални и лицемерната му жалост към хората ,наближаващи възрастта за пенсиониране са доста подозрителни.А амнезията му ,че той е бил също поддръжник на тази либерална идея то правят смешен.Щарий измъкна едно видео от преди години ,в които Навални надъхано обясняваше как този въпрос трябва да се реши,както в демократичните,цивилизовани държави,демек,пенсия на 63 и 65.Точно преди Световното по футбол той подстрекаване руснаците да излязат на протест.Някакви дечурлига разнасяха плакати със сериозно обезпокоени лица.
  • 19 Осмият

    4 0 Отговор
    Чочолу го е казал: На нас като не ни харесваше, хванахме гората. (с драскане не става)
  • 20 русия е джудже

    6 13 Отговор
    Санкции до дупка ! САЩ може да бутне икономиката на руската кочина ,както си пожелае ,но засега ги чешат само със санкции ,а руснаците се гърчат ли гърчат.

    Коментиран от #25

  • 21 Иванов

    6 10 Отговор
    Братя руси- татари, манголи и чукчи, сваляйте злото Жужи и директно в Сибир при белите мечки. Този мега олигарх крие повече мънги отколкото има в британската банка, а ви вади душата за дребни копейки. Ако не го свалите, Жужи ще ви накара да му работите и в събота и в неделя и без отпуска даже. Той ви приравни не с крепостните селяни, а с най- долните роби!

    Коментиран от #33

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Путкин

    4 12 Отговор
    Ще го свалят от власт и ще го бият с камъни щото ги доведе до просешка тояга от това превъоръжаване.

    Коментиран от #29

  • 25 Май ти си джудже

    9 4 Отговор

    До коментар #20 от "русия е джудже":

    Троле, знаеш ли къде се намираш? Мисли преди да се изкажеш или напишеш каквото и да било.
  • 26 глупаци соросоидни

    8 2 Отговор
    Няма какво да протестират, ако искат да живеят по-добре... сами тия се пенсионирват на млади години.
  • 27 Пилат Софийски

    8 0 Отговор

    До коментар #4 от "Николай":

    Защо се срамуваш, че си българин? Такъв си се родил, нито е за срам, нито е за гордост. Да се срамуват 58000 полицаи, 28000 военни, ДАНС, ГДБОП, Прокуратура, Съд и всеки, който има власт, правото и задължението от поста си да не допуска злото тук за българския народ, а го допусна и допуска. Службите знаят престъпленията на много управници, а ги траят? Законодатели и патриоти и други отказват да криминализират престъпленията им, за да са в кацата с парите. Прокурорите отказват да им повдигнат обвинения, съдиите отказват да ги осъдят, военни и полицаи ги пазят, не им пука, че пазят убийците ни? Защо ти да се срамуваш и каква власт имаме, за да спрем злото им? Има избори, гласуваме, те си назначават свои хора, вземат пари, цакат ни, никой не ги наказва.... Защо ние с теб ьа се срамуваме?
  • 28 Румяна Костова

    9 4 Отговор

    До коментар #23 от "Кълвач":

    Егати и кашата имате в главата си.Руски соросоид е например Навални.А на мен този самовлюбен нарцис ми е досаден.И никъде не тичам да се събирам с него.
  • 29 Румяна Костова

    9 5 Отговор

    До коментар #24 от "Путкин":

    Кой ще свали Путин от власт?76-те процента,които го избраха преди няколко месеца или хилядата комунисти,излязли на протест?Следя непрекъснато какво се случва в Русия,недоволни са гражданите,да,заради идеята за вдигане на възрастта за пенсиониране,но това недоволство съвсем не е насочено срещу Путин.
  • 30 Само питам

    6 7 Отговор
    Защо проруските отпадъци с такава ярост защитават кремълския психопат от обикновените руснаци?

    Коментиран от #31

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 РУСОФИЛ

    5 2 Отговор
    НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА ЗАЩО НЯКОИ ТУК СА НЕГАТИВНО НАСТРОЕНИ СРЕЩУ ПУТИН ПО ВЪПРОСА ЗА ПЕНСИОНИРАНЕТО. ОТ ПОЗНАТИ ЧУХ, ЧЕ ТАМ НАСЕЛЕНИЕТО Е МНОГО НЕДОВОЛНО ! ЛОШОТО Е , ЧЕ ПРИ НАС ВЪЗРАСТТА ЗА ПЕНСИОНИРАНЕ Е ОЩЕ ПО - ГОЛЯМА, А НИКОЙ НА ПРОТЕСТИРА !?
  • 33 Мммм, да

    3 0 Отговор

    До коментар #21 от "Иванов":

    Странно !!! Гледам нашите джендъри подкрепят комунистите тук във форума. "Неведоми са пътищата божии"
  • 34 СЪДИЯТА

    4 0 Отговор
    АКО НЕ БЕШЕ ПУТИН И РУСИЯ ВЕЧЕ НЯМАЩЕ ДА Я ИМА.
  • 35 pazenek

    0 0 Отговор
    Путин ще си го измести, от единия в другия крачол!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания