Last news in Fakti

29 Юли, 2018 08:05 22 325 41

В Ярославск накупили коли за 30 млрд.

  • русия-
  • коли-
  • алексей навални

Алексей Навални против планираните пенсионни реформи в страната

Руският опозиционер Алексей Навални обвини властите в Ярославск, че са похарчили 30 млрд. рубли за скъпи автомобили, съобщи ТАСС.

Навални подкрепи протестите, насочени срещу пенсионната реформа, планирана от правителството. През вчерашния ден хиляди протестираха в цялата страна срещу реформите.

Навални заяви, че на 18-ти май местната власт в Ярославск е пуснала обществена поръчка за 20 автомобила „Тойота Камри“ на стойност 30 млрд. рубли. Сумата е равностойна на 409 000 евро.

Навални заяви, че за същата сума е можело да бъдат направени съществени инфраструктурни подобрения в региона. Той даде за пример газифициране на села или купуване на апартаменти за социално слаби.

Навални е един от най-големите критици на президента Владимир Путин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пилат Софийски

    89 15 Отговор
    Навални, ако ти беше на власт, щеше ли да караш Лада Веста? Сещате се за социалните проблемк преди избофи и ако трябва да смъкнете властта, за да лапате вие.... Като нашите сини, червени, монархисти, гербери, пейтриътс, еврророми, депесари, достовци, реформисти и на тях сме им много мили докато седнат на пост и стадото ги остави на власт. Щеше ли да купиш Москвич, Волга, Лада на чиновниците? Колкото нашите политици купиха Грейт Уел а не Аудита. .

    Коментиран от #7

  • 2 фгхйхй

    49 23 Отговор
    Какво ми хвалят русията, същата ситуация като при нас. Правителството тъне в лукс, а народа изнемогва и работи до откат.Ако БСП има намерение да ни води в тази посока, ами закъсняли са. Ние вече сме там. Значи ни трябва друга алтернатива (партия)
  • 3 pazenek

    57 27 Отговор
    Навални, ти си просто гол охлюв! Да го д ...ш!
  • 4 Бесен пес

    36 20 Отговор
    тоя скоро че си намери майсторо
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Георги

    31 11 Отговор
    Изгодно са ги пазарили.
    Това ли е най голямата новина за деня...
  • 7 А БЕ

    48 11 Отговор

    До коментар #1 от "Пилат Софийски":

    ЗАЩО В
    РУМЪНИЯ МОЖЕ ДА КАРАТ ДАЧИЯ ?
    САМО НИЕ И УШАНКИТЕ ,НА ГОЛ ТУМБАК ЧИФТЕ ПИЩОВИ !
  • 8 Бесен Язовец

    23 2 Отговор

    До коментар #5 от "Доктор Охболи":

    Ти си много наивен дофтуре, ти каво си мислиш, че Росен не знае ли, че градът не се казва Ярославск !?? Знае го много добре, ти като опитен форумчанин, би трябвало да знаеш, за тези стари китайски номера, грешките се правят нарочно, за да има по вече коментари и джафкане, както в нашия случай, ти написа един и аз напичах един, за да ти отговоря и ето ти + 2 коментара. Мисля, че няма нужда да ти се обеснява, какво пък му носят на журналиста, тези коментари и джафкания ! Лично аз отдавна съм престанал да обръщам внимание на тези "грешки" и да се правя на умен правейки забележки и бас държа, че ако всички постъпваме така и не им обръщаме внимание, "грешките" ще изчезнат.

    Коментиран от #9, #12, #22

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 я па тея

    18 5 Отговор
    накупили коли за милиарди ... милиарди, но тоалетна хартия, а всъщност в пави е 400 000 евро, което не е толкова шокиращо
  • 11 Инкогнито

    38 13 Отговор
    Я тука да не броите парите на руснаците че външния им дълг е по малък от нашия а са 20 пъти повече като народ! В министерски съвет и ,,Народното Събрание" се возят в S class а дигат пенсията с 4 лв!! Строят паркове и градинки и харчат по 290 хил.лв за катерушки ( Северн парк София проект 2017г.) А Навални ще се изгуби скоро някъде в Сибир!!
  • 12 vankata

    26 0 Отговор

    До коментар #8 от "Бесен Язовец":

    Аз предлагам всички да престанем да посещаваме този протурски сайт, в който потурнаците обиждат България, а коментарите на българите се трият.
  • 13 Барчо

    17 11 Отговор
    Тоя Никаквец дори всичко да е идеално пак ще лае по заповед на западните си началници. Такива никаквци винаги има и ще има. Но тяхното място е в пандиза, а не на свобода. В Кравария само някой да нададе вой и веднага е чумосван от медиите и ако не веднага, то след някой и друг ден е обявяван за някакъв враг и бързо-бързо за него се забравя.
    Използват евтини популистки изявления като тези пари можеше да не са за представителни служебни автомобили, а да се подобри инфраструктурата еди къде си. Ако бяха похарчени за въпросната инфраструктура, щеше да каже, че е можело да се помогне на неизлечимо болните еди къде си. Парите никъде не са достатъчни и винаги могат да бъдат похарчени за по-добро. Но това по-добро е виждането на всеки един и то е различно за всеки.
  • 14 грешите

    26 2 Отговор
    Ей, много я обезценихте тази рубла! Тези 409 000€ не са 30млрд.рубли, а 30млн. Нейсе обаче, важна е сензацията както винаги!
  • 15 Фриман

    22 3 Отговор
    Това са 30 млн, явно някой не може да смята! Според мен сделката е изгодна, от пръст извадихте новината!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 НКВД

    13 4 Отговор
    100 рубли е = на 2.67 лв.= 1.17 € = 30 милярда рубли на мене ми излезе 600 мил.€ и нещооооо???!!!! За град Като Ярославск или Ярославъл или Яросвлье
  • 18 НКВД

    12 2 Отговор
    Поправям се 1 милиярд рубли е 130 000€ × 30 = 4 милиона € !!
  • 19 Бесен Язовец

    8 15 Отговор

    До коментар #9 от "Бесен Язовец":

    Само да те светна, каскет с каскет такъв, че ако трябва да го наречем по български тогава ще е Ярослав, но не и Ярославск ! Аре бегай и ти у лево да си изпереш червените прашки и не се излагай да ги простираш на балкона да ги гледат комшиите.
  • 20 Да уж

    5 1 Отговор
    Няма такъв град у нас.
  • 21 Да уж

    8 5 Отговор
    ЯрославЛь. На български ЯрославЛ.
    Дяволът се крие в детайлите.
    Глупова " новина".
  • 22 Да уж

    7 1 Отговор

    До коментар #8 от "Бесен Язовец":

    Естественно че не знаят. Такива грешки допускат само хора, не знаещи елементарни неща. Кой иска съзнателни да демонстрира своето невежество? В кой ли ще го държи на работа?
  • 23 onq s konq

    15 14 Отговор
    Руската икономика след ембаргото се намира в критично състояние.За това спомага и огромните разходи съпътстващи Руския военен престой в Сирия и ударното въоръжаване и поддържане на техниката и живата сила на Западната руска граница.Неслучайно миним заплата в Русия е на половината на нашата,а протестите за вдигане на пенсионната възраст са напълно оправдани при положение,че Средната продължителност на живот в Русия е значително по-ниска от българската.Затова и покупката на тия японски автомобили вместо "СВОИ" ,предизвиква оправдан гняв в обществото - защото се ОБОГАТЯВА ЧУЖДА ИКОНОМИКА!Което пък директно се разминава със силно развитото руско чувство за ПАТРИОТИЗЪМ.
  • 24 НИВА

    4 0 Отговор
    А.къде.е.Василка.атанасОФ9
  • 25 Крадец

    8 2 Отговор
    Навални ако дойде да види какво става в България,ще полудее!
  • 26 фак..ти

    5 5 Отговор
    БЪЛГАРИЯ ОГЛЕДАЛО НА РУСИЯ

    Коментиран от #28

  • 27 Преброяване на бесните язовци

    8 4 Отговор
    30 млрд рубли = на 409 хил. евро? 😂😂😂
  • 28 икономика

    10 11 Отговор

    До коментар #26 от "фак..ти":

    НАЙ-МИЗЕРНИЯ И СМАЧКАН ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ НАРОД
    В СВЕТА Е РУСКИЯ И БЪЛГАРСКИЯ.ЗАЩО ЛИ?ЗАЩОТО ВСЕ ОЩЕ НЕ Е ПРЕМАХНАТ КОМУНИЗМА ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ.
  • 29 жони деб

    12 6 Отговор
    Това е техен автомобил. Администрацията по закон може да купува само 70% ПРОИЗВЕДЕН В РУСИЯ АВТОМОБИЛ. 40 000 ЛЕВА ЕДИНИЯТ, 800 000 ЛЕВА ВСИЧКИТЕ 20. Не е грешка 30 млрд. а е фейк новина, за трупане на четения, със сензация. 70 000 лева е най-евтината це класа на мерцедес. Как ще се направи инфраструктура за 800 000 лева, популизъм, пополист навални, а иска ниски данъци като всеки соросен плъх, без пари каква инфраструктура.
  • 30 Лупи

    11 3 Отговор
    Хахаха 400 х. евро за автомобили... тука купиха боклужите на джуджето за 30 МИЛИОНА ЕВРО с държавни пари, никой дума не обели даже се съмнявам, че средностатистическия ганьо знае нещо по въпроса, а тръгнали руснаците да ми коментират... за 400 х. евро... смешници. Ей на това м усе вика под вола теле да търсиш.
  • 31 robur

    5 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг:

    До коментар #1 от "Пилат Софийски":

    ЗАЩО В РУМЪНИЯ МОЖЕ ДА КАРАТ ДАЧИЯ ? САМО НИЕ И УШАНКИТЕ ,НА ГОЛ ТУМБАК ЧИФТЕ ПИЩОВИ !
    ----------------------------------------------------------------------------------------
    Набери в нета марки коли произвеждани или сглобени в Русия после помисли къде отиват тези коли нали вече ги погребахме руснаците или по скоро важи нашето не е важно на мен да ми е добре, а на Вуте да му е зле
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Крадец

    6 1 Отговор
    Авторът на статията,малко е сбъркал математиката!Курс евро -рубла -1към 73,3.Елементарно е да се сметне ,че не са 30 милиарда,а 30 милиона.Три нули в повече,карай сега!
  • 34 андро

    5 1 Отговор
    Защо не сметнете парите правилно !!!!!! Тогава статията никой не би я чел фалшива новина!!!!!
  • 35 Доктор Охболи

    1 1 Отговор
    И защо ми е махнат коментара? Истината боли, нали? Да ва е...а у "вишистите"...
  • 36 ПЕНКО

    0 3 Отговор
    УВАЖАЕМИ НАДУПЛИ , ВСЕКИ ЗНАЕ КОИ СА АВТОМОБИЛИТЕ ЗА НАД 1МИЛИОН ЕВРО БРОЙКАТА !!! ЗАЩО СА ХИЛЯДИ ПРОСТЕТУИРАЩИ ТЕ ,А НЕ СА ПОНЕ СТОТИЦИ ХИЛАДИ !?!?
  • 37 ПЕНКО

    2 1 Отговор
    КАТО ПИШЕТЕ ЗА ДЪЛГ -МИСЛЕТЕ !!! РУСИЯ ИМА 600 МИЛИАРДА "ЕВРЕЙСКИ ПАРИ " РЕЗЕРВ !!! КИТАЙ ИМА 1,5 БИЛИОНА АМА ТЕ СА НАД МИЛИАРД И ПОЛОВИНА ЧОВЕЦИ / ВЕРНО УМНИ ТАКТИЦИ И Т.Н. /
  • 38 Българофил

    3 2 Отговор
    Руския модел на управление е сходен на този в България, посткомунистическия.Разликата е че в България има някаква демокрация и европейски практики.
    В Русия няма нищо такова- има диктатор, който мача и управлява както той и придворните му си поискат.Из странат са назначени пак негови хора, които се отчитат на диктаторския апарат и не спзват никакви други закони.Корупцията е огромна-само в Латинска Америка е по голяма.
    Всички провали и несгоди Св обединяват с "външния враг" и "вътрешения".
    Така че вижте нашите проблеми и простотии, уголемете ги,умножете ги по 10 000 и ще получите сегашния руски модел.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Гост

    0 0 Отговор
    Бедни Руснаци , Ярославск е с приблизителните размери на София и купуват коли само за 400 000 евро в България кмета на град Стамболийски кара кола за 100 000 евро .
  • 41 Емил

    1 0 Отговор
    Що не писахте в заглавието, че става дума за рубли?! За такива "жълти стотинки" не си заслужава четенето на материала ви!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания