Last news in Fakti

29 Юли, 2018 13:30 5 822 86

Християнството създаде Русия

  • русия-
  • владимир путин-
  • християнство

Владимир Путин с реч по повод годишнината от приемането на християнството в страната

Християнството създаде Русия - 1
Снимка: БТА/AP

Руският президент Владимир Путин обяви, че приемането на християнството е дало началото на създаването на руската държава, съобщи ТАСС.

Киев говори по време на празненствата за 1030-та годишнина от приемането на християнството. То е било прието от княз Владимир в Киевска Рус.

„Народите, които приеха християнската истинност като своя, успяха да постигнат големи висоти в сферите на културата, политиката, литературата, икономиката и изкуството. Постигането на единност не веднъж укрепи и подкрепи нашата родина.

Това стана по време на най-тежките исторически повратности. Нашето правителство има силни връзки с Руската православна църква и това ще продължи по този път“, заяви Путин.

Празненства се проведоха и в Крим. Много вярващи се събраха около Владимирския събор в Севастопол. По обяд забиха църковните камбани в Москва и Подмосковието.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 no name no face no number

    19 41 Отговор
    Доста смешно твърдение, но както и да е
  • 2 СссереМ

    29 47 Отговор
    Айде сега всички рушмени почвайте да плюйте Вова,той ви го каза че Украйна е по стара от Русия и всички руснаци са по произход украинци омешани с татари.

    Коментиран от #8, #12, #16, #60

  • 3 Масон

    22 37 Отговор
    Христянството е дадено на Киевска Рус от Византия! След визитата си там, Княз Владимир решава да обедени племената в една религия! Та тук заслугата е за Византия!

    Коментиран от #27, #35, #73

  • 4 Димитров

    18 35 Отговор
    ЛилиПутин отново говори глупости.Грешката и на нас е приемането му от Византия а не от Рим с което ни е забавило развитието с над 1000 години.Защото първия университет е създаден в Италия преди първия в България с разлика 1000 години.Жалко че и днес продължава не далновидната политика на управляващите

    Коментиран от #15

  • 5 Хасан

    13 34 Отговор
    пороби и изби толкова много народи..татари,чеченци,казаци,абхазци,осетибци,гагаузи,узбеки,афгани,киргизи...забави им развитието..асимилира ги..унищожи им културата..

    Коментиран от #7, #14

  • 6 Валя

    24 25 Отговор
    Религиите и сляпата вяра са най-голямата грешка на човечеството както и най-голямото самоунижение

    Коментиран от #29, #86

  • 7 Преброяване на бесните язовци

    17 5 Отговор

    До коментар #5 от "Хасан":

    Така е. Жалко, че и с алахакбаровците не се справи. Ама то не е късно де.
  • 8 НКВД

    24 19 Отговор

    До коментар #2 от "СссереМ":

    Историята ти куца! Киевска Рус се е намирала в Източна Украйна където и сега преобладават руснаци а така наречените ,,украинци" са живели в западна Украйна и са смес между руснаци и поляци които са славяни братски народ на Русия!!

    Коментиран от #10, #20, #33

  • 9 гост

    13 22 Отговор
    Ама как може такова кощунство , великата матушка е създадена от Владимир Илич и славните болшевики , разгромили гнилия империализъм и построили светлия социализъм , какви попове , какви религии !!!!
  • 10 Преброяване на бесните язовци

    7 9 Отговор

    До коментар #8 от "НКВД":

    Пак ли си забравил да вземеш хапчетата?
  • 11 Княза

    27 6 Отговор
    не казва от кого са приели християнството и кой им даде азбука? Все пак тези неща не падат от небето. Айде ще подскажа - от малка България.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 сори сорос

    28 9 Отговор
    - българите са дали славянския език на Киевска Рус, а по-късно на цяла Русия!
    ----- създадената в България християнска култура спомага за християнизирането на Киевска Русия.
    ----- покръстителят на Русия Св. княз Владимир приема християнството от българите.
    - първият духовен глава на Руската църква и първите руски епископи са българи.
    ------ митрополит Михаил Болгарин, живял в Киев някъде до края на Х в., е въвел сред новопокръстения руски народ старобългарския като богослужебен и държавно-административен език. първият от общо 8 български архиереи, най-известният от които Киприян, служили като великоруски митрополити в различни периоди от време.
    ------ Киприян въвежда в Русия Патриарх-Евтимиевата правописна реформа, с което преодолява опитите за налагането на католицизма в земите на Западна Русия.
    -------някой питал ли се е, ЗАЩО руснаците приемат език и култура точно от нас?! а когато разберете, ще узнаете, ЗАЩО нацията ни умира под протекцията на евроатлантическия либерастки Запад.

    Коментиран от #17

  • 14 Чинга чук

    6 5 Отговор

    До коментар #5 от "Хасан":

    А огнена вода , одеяла и дранкулки даде ли им?
  • 15 Пилат Софийски

    16 7 Отговор

    До коментар #4 от "Димитров":

    Добре де, нали все е Християнствл, защо се карате? За над истината е, че Християнството бе насила натрапенл от Борис!1, за да обедини слаеянските племена почитащи Перун - Слънцето и българите почитащи ТангРа - твореца на космоса. И за да не се карат праща да извикат, след колебание за Рим или Константинопол? попове от Византия и покръства фолка. От там и насетне по-хрисгияни не сме, но така се води. Аз като вървях по пътя един депутат не спря да ме качи в колата, а уж ристияни? Една попфолк певица не ме качи в Аудито да ме закара до града, а уж ристиенки? Хркстияните са малко. Такива каго бай Добри, отец бай Иван..... Ристееее? И аз не съм християнин, защото съм грешен и все пл-грешнен искам да стана. Грях ли е да обичаш...? Путин е добър лидер, умело води дъ Рашън Федерейшън и не цепи басма на АлДжихад, АлБанкянХалиф, АлБънди и определено ако не беше ЕС и САЩ ембаргото срещу Рашън, там щяха да дръпнат икономически напред. Не е най-важното дали Киевска Русь или Русска Киев е в основата, а какво прилагат хората. Русоя нямаше да си сурне Крим ако Порошенко и мафия не готвеха разполагането на НАТО войски база там. А това е губещо за Русия... Виновен е Порошенко и банда, те породиха и това с Крим и ембаргото срещу Русия после. Така стават нещата... Една злина води до друга и повече. Ако там беше вече Щатска база войната бе неизбежна. Путин просто защити Русия, не му оставиха избор.
  • 16 00359

    13 5 Отговор

    До коментар #2 от "СссереМ":

    В типичното за шопите скодоумие и липса на познания се изказваш. Аз като казвам, че там сте най- тъпите не ми вярвате. Чети бе момче! Историята ти куца определено! Въобще се хващаш с тематика, която никак не ти е ясна. Къде търсиш дивиденти, като не си подготвен! Гледам има тук момчета, които са чели повечко прочети им коментарите, барем може и да прихванеш нещо. - Има там написа ли са Византия, България.. - Киевски рус е дълга тема! - Чети там кога се оформя като държава, кога Москва и региона придобиват по- важен статут... - Толкова много имаш да четеш, че просто не е истина! Прости сте вие там начело с малоумника от Банкя! Въобще приеми съветът ми и не се изказвай по теми, които са ти мъгла. За различка от Борисов, който целенасочено води монолози без противници, тук винаги има, кой да ти отговори и да те направи на 2ст. заради липсата ти на познания.
  • 17 Хасан

    3 16 Отговор

    До коментар #13 от "сори сорос":

    Казваш българите са дали славянския език...добре де преди това на какъв език са разговаряли???..как така от България възниква славянския език и сърби,и македонци,и словенци,и поляци и чехи и руснаци,белоруси разговарят на славянски????нешо не се връзва

    Коментиран от #34, #54

  • 18 Хасан

    4 14 Отговор
    Значи моята теза е така ..прабългарите са били тюркски племена..символа конска опашка,ханове,бог Тангра,йогурт и така нататък...хан Аспарух идва тука и среща миролюбиво славянско население...руси жени с бял цвят на кожата...омешват се ...децата се възпитават от съпругите в славянство и славянски език и българина си губи корените и езика..бог Тангра се сменя с славянски бог ..и по късно с християнстаото вече съвсем се обезличава

    Коментиран от #22, #28, #50, #52

  • 19 Хасан

    7 10 Отговор
    Не го казвам да обидя някого ..просто мое мнение ...българската история е написана от руски историци и те разбира се са изопачили нешата

    Коментиран от #25, #31

  • 20 СссереМ

    2 6 Отговор

    До коментар #8 от "НКВД":

    Пишеш неверни неща,отвори си уикито,умнико.
  • 21 1944

    8 3 Отговор
    "пазителят" на християнстото е най-близък с ердоган, кадиров, рухани и други заклети християни.
  • 22 СссереМ

    5 6 Отговор

    До коментар #18 от "Хасан":

    Хасане прабългарите идват тук от волжка българия,погледни на картата къде се намира,и тук се омешват с местното население,което не е само славяни,а волжките българи....абе кво ли ти обяснявам,едно си баба знае,едно си бае.
  • 23 1944

    10 4 Отговор
    изобщо е смешно и кощунствено комунистите, унищожили църквата в цяла източна европа, да се правят на вярващи. ние помним, пьяные товарищи.
  • 24 Знаещ

    10 1 Отговор
    И аз не искам да те обидя. Ходи си при любимия Ердоган, който толкова обичаш. Като токова възхваляваш Турция защо не си там? P.S. В белия свят се гнусят от циганите, турците и арабите накратко обединени от думата манг.ли. В някой блок като се нанесат повече от няколко манг.лски семейства и белите лека полека се изнасят погнусени.
  • 25 Историк с ибрик

    15 1 Отговор

    До коментар #19 от "Хасан":

    Траките къде ги командирова бе Хасане в твоята,,бозаджийска теза" за произхода на Българите???
  • 26 прУстакоФ

    3 0 Отговор
    ''Християнството създаде Русия''-до тук-добре.Обаче,защо ли нещо не мога да схвана логиката на следващите два линка и то като се има в предвид,че събитието отразено в тях става в момент на диво и организирано скачане на АЛЛАХАКБАРОВЦИ в цяла Европа??!!Чудна работа??Може би Владимир Владимирович иска да ни подскаже нещо с недомлъвки....??''Християнството създаде Русия''!!СЪЗДАДЕ.И няма как човек да не се запита-а кой ли ще я ЗАТРИЕ ?? Кой ?? Кой ?? Може би Благой от СОЦ. строй??
    https://www.dnevnik.bg/sviat/2015/09/23/2614518_nai-goliamata_djamiia_v_evropa_se_otkriva_v_moskva/
    https://www.mediapool.bg/putin-i-erdogan-otkriha-v-moskva-nai-golyamata-dzhamiya-v-evropa-news239555.html
  • 27 Иванов

    17 8 Отговор

    До коментар #3 от "Масон":

    Каква Византия бе леш маскалски? От България, от България и книгите и свещенниците. Та нали точно затова вие руснаците говорите и пишете на Български църковен език, а не на италиански или гръцки. Преди това сте шляпали на фински и тюркски, маймуни с маймуни долни!
  • 28 00359

    13 1 Отговор

    До коментар #18 от "Хасан":

    Макар да ненавиждам чисто исторически семката ти, реших да бъда вежлив и да ти обясня. В повечето страни в Западна Европа разговорната реч е била смесица от различни диалекти на различните етнически групи. За това има англо- саксонки, Фински, романски и славянски езикови групи. В русия са говорили фински, арабски и разбира се някои от източните езици. Времето когато България е на върха на собственият си пиедестал и по молба на някои славянски народи в отпор на налагането на културата на германите България започва разпространението на славянският, тоест българският език. На територията на Балканите и до централна Европа е нямало по- голяма страна и с достатъчно културно наследство. - Така започва разпространението на Българският език, който после се преобразува в различни местни диалекти по Балканите. А при руснаците е малко по- различна историята. Тъпите и нагли гърци, от където получават формално религията си са били твърде себелюбиви да не подпомогнат новопокръстените и по този начин да упражнят влиянието си в бъдещето. Българските управници са били по- умните и изпращат не само книги, но и учители. А малко по- късно при пристигането на дедите ти, за да запазят залото културно наследство изнасят и не малка част от историографията на страната, в едно с познанието натрупано и записано в продължение на 2 века. Както показва историята, твоите деди по подобие на чумата, успяват да унищожат почти всичко до основи, но... - Онова, което е направено преди някол

    Коментиран от #63

  • 29 no name no face no number

    4 2 Отговор

    До коментар #6 от "Валя":

    Подкрепям
  • 30 onq s konq

    4 5 Отговор
    "Християнството създаде Русия"...-до тук добре,но ЗАЩО не добави КАКТО НАСКОРО ,че въпросното ХРИСТИЯНСТВО ИДВА ОТ МАКЕДОНИЯ,КАКТО И СЛАВЯНСКАТА АЗБУКА?!Ами просто е-Македоня става УЖЕ НАТОВСКА И НИКОГДА НЕ БУДЕТ НАША!:)
  • 31 Българофил

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "Хасан":

    Нека няма обиди! Прочети " Укритото и премълчаното в българската история" от Стоян Николов и целият пъзел става ясен. Основата са книгите на д- р Ганчо Ценов...

    Коментиран от #64

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Stefko 88

    3 3 Отговор

    До коментар #8 от "НКВД":

    Куца ти на теб каскет.
  • 34 сори сорос

    12 2 Отговор

    До коментар #17 от "Хасан":

    Хасанчо, като си толкова бос, що не си траеш...
    Старобългарският език е най-ранният писмено засвидетелстван славянски език...
    Я, по-добре ти кажи, понеже си много отворен, от кога съществува турски език и каква азбука използвате??)))
  • 35 Иван

    3 4 Отговор

    До коментар #3 от "Масон":

    Ти въобще знаеш ли какво пишеш?!?! Трябва да се забрани на полуграмотни хора да изразяват мнение. Когато ми изкопаеш доказателство, че при приемането на християнството, богослуженията са се извършвали на гръцки език (така става когато Източната римска империя ти даде христхристиянството), ще се обеся публично. Преди да пишеш простотии вземи се образовай на какъв език са първите им служби, кой е първият им патриарх и сам стигне до извода кой им е дал християнството.
  • 36 Borislav Popov

    6 4 Отговор
    РУСИЯ — СЪВЕСТТА НА ЧОВЕЧЕСТВОТО И МЕЧЪТ НА ГОСПОДА
    Всеки път, когато историческите трагедии са избутвали Русия зад чертата на разрушението – тя неизбежно се е възраждала, ставайки все по-устойчива страна отколкото преди. Така е било винаги, даже от най-древни, незапомнени времена. Ние не знаем, как тази страна се е наричала по време на първото си рождение,но обилието на светилища на Велес, разхвърлени от Рейн до Урал, доказват – тя е съществувала.
    Тя е била винаги нещо като надежда и опора на всеки човек, дошъл на този свят – находките на археолозите е още едно потвърждение за това.
    А най-ясно и ярко тази особеност се вижда в сравнение с другите народи. Развивайки се хармонично, под крилото и покровителството на Русия, демонстрирайки на света разнообразните си таланти на своите представители, практически всички народи рухнаха в дивотия и сиромашия, веднага след излизането си от състава на СССР, се лишиха от руското управление. Къде са сега грузинските и прибалтийските писатели, певци, режисьори?
    Тях вече ги няма, а на културните, до съвсем наскоро, богати земи, се плоди бедност, процъфтяват в най-извратените си форми фашизма, расизма, пропагандира се канибалска философия.
    В Прибалтика, Полша, Молдавия, а сега и Украйна, към властта изплуваха злобни отцепници, на които в приличното общество , никой никога няма да подаде ръка.
  • 37 Borislav Popov

    4 8 Отговор
    РУСИЯ — СЪВЕСТТА НА ЧОВЕЧЕСТВОТО И МЕЧЪТ НА ГОСПОДА
    От цялото пространство на СНГ, само в Русия и Белорусия /наследница на същата тази руска държава,на Великото Княжество Литовско/ , успяха да съхранят културата, науката, пълноценното образование, армията , промишлеността.
    Събитията от последните години показват, че народите,, особено преживяли латинизацията, не могат да съществуват без външно управление.
    Само Русия може да предостави на всички народи и на отделния човек възможността за пълноценно и хармонично развития.
    Присъщият за руския човек , стремеж към справедливост на генетично ниво,винаги е позволявал на Русия , винаги да остава най-добрата страна и опора на човечеството, да бъде съвестта на планетата.
  • 38 Borislav Popov

    7 8 Отговор
    РУСИЯ — СЪВЕСТТА НА ЧОВЕЧЕСТВОТО И МЕЧЪТ НА ГОСПОДА
    Именно Русия неизменно е наказвала разбойниците от световен мащаб, защитавайки цивилизования свят от гибел.
    Именно Русия е воювала с Османската Империя, поглъщаща чужди земи, именно Русия е спирала Карл, Сигизмунд, Фридрих, Сюлейман, Наполеон и Хитлер, когато те са се опитвали да насядат европейските си порядки върху главите на честните хора. Оттогава ненавистта към Русия подхранва сърцето на Европа. Това е ненавистта на бандита към своя надзирател, който не му позволява да се занимава с разбой.. Русия това е съвестта на човечеството и меча на Бог.
    Русия често се опитват да я обвинят в репресии срещу народите. Но защо мълчат, че са се изселвали именно тези народи, които активно са поддържали врага по време на войната и произходящото изселване е било за застраховка на безопасността и тила на Червената Армия.
  • 39 Borislav Popov

    8 6 Отговор
    РУСИЯ — СЪВЕСТТА НА ЧОВЕЧЕСТВОТО И МЕЧЪТ НА ГОСПОДА
    Русия , опитват се да я накарат да се срамува от окупацията на Прибалтика, но забравят обаче, че окупация не е имало, както и прибалтийските държави ги е нямало никога в историята. Имало е доброволно връщане на крайните територии в състава на древната страна.
    Русия се опитват да я обвинят за войната с Финландия, но си мълчат, че Русия просто си е върнала своите земи – Съгласно древния Ореховски мир.
    На Русия и предлагат да се срамува от Афганистан. Но всеки воин – интернационалист знае, защо е пребивавал в тази страна. Руснаците са строили та болници, училища, заводи, електростанции – и са убивали тези, които са им пречили да правят това.
    Интересно, какво могат да кажат за своите дела войниците на Империята на Лъжата, която воюва непрекъснато.
    Че са убивали корейците с напалм и бактериологическо оръжие, а виетнамците – с напалм и химическо оръжие?
    Че иракчаните и афганистанците са убивани ВИСОКОТОЧНО, панамците и гренладците – ей така, че камбоджанските са били изтребвани с бомби, а сирийците са ги разстрелвали от корабни оръжия.
    След руснаците винаги остават там училища, болници, след “новите римляни”- масови гробове. Тогава защо убийците се опитват да засрамят Русия – строителката?
  • 40 Borislav Popov

    8 5 Отговор
    РУСИЯ — СЪВЕСТТА НА ЧОВЕЧЕСТВОТО И МЕЧЪТ НА ГОСПОДА
    Предлагат на Русия да се срами от Сталин, но никой не се е аргументирал – защо?
    Е, разбира се, че фашистите ненавиждат Сталин – но нима това е повод за руснаците да се срамуват от Сталин?
    Сталин – това е човека, който е спрял геноцида над руския народ след революцията от седемнайста година и е убил болшинството палачи.
    Сталин – това е човекът, който е създал промишлена Русия от нищото, от разрухата и пустотата.
    Сталин – това е човекът, победил в най-страшната война против европейският ред в историята на човечеството.
    Сталин – това е човекът, възродил Руската Империя в нейните исторически предели от Елба до Тихия океан.
    Това е човекът, осигурил мир между на народите за цял половин век – и, когато, все пак “Империята на Лъжата “ разрушава всичко, войните пак избухват с пълна сила по цялата земя, пролива се кръв и съседа застава срещу съседа си.
    И затова, не може да има мир на Земята без Руската Империя.
    Русия – съвестта на човечеството и мечът на Бог, това е единствената сила, даваща на народите надежда и запазване на самобитността си.

    Коментиран от #44

  • 41 Borislav Popov

    8 7 Отговор
    РУСИЯ — СЪВЕСТТА НА ЧОВЕЧЕСТВОТО И МЕЧЪТ НА ГОСПОДА
    Само Русия може да каже на другите народи: Елате и застанете редом.
    Ние не се нуждаем от вашите земи – Ние си имаме своята земя. Ние не се нуждаем от чужда воля – ние винаги защитаваме свободата!. Ние не се нуждаем от вашите богатства – така или иначе, ние сме най-богатите. Ние не се нуждаем да властваме над вас – ние сме свикнали да считаме за равни всички.
    Елате при нас, ако искате да оживеете.
    Елате при нас, ако не искате да се страхувате за бъдещето на децата си, ако не искате всеки момент да се видите в центъра на кървав кошмар, не искате да гладувате, не искате да се превърнете в необразовани роби, не искате да загубите миналото и бъдещето си, да бъдете затрити от лицето на планетата ни.
    Свещената книга на християните още преди две хиляди години предсказва, как може да загине цялото човечество.

    Коментиран от #43, #65, #72

  • 42 Благодарение

    8 3 Отговор
    Българите,са тези,които имат принос да започне покръстването на руснаците !
  • 43 диди

    5 9 Отговор

    До коментар #41 от "Borislav Popov":

    От много глупости, които си изписал,сигурно имаш главоболие. А 16 Републики,за какво бяха нужни на руснаците? РУСИЯ НЕ Е СЪВЕСТТА НА ЧОВЕЧЕСТВОТО.
    РУСИЯ е агресивна и лъжлива с политиката си ,която иска да наложи на светът.

    Коментиран от #53

  • 44 диди

    4 6 Отговор

    До коментар #40 от "Borislav Popov":

    Не можело да има мир на земята без руската империя? В кой театър играеш? Възхвъляваш диктаторът Сталин.Кой направи геноцид на украинците?
    При теб съм попаднала във фалшивият филм.

    Коментиран от #47, #58

  • 45 До Валя

    1 2 Отговор
    Валя,много си куха и проста! Чети повече история и книги,за да не се излагаш като българка !
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Знаещ

    3 4 Отговор

    До коментар #44 от "диди":

    Диди разкажи малко как е в Германия? Ходиш ли до центъра на града ти? И как не ти се гади като гледаш колко черни, араби и турци се разхождат там? Не те ли е гнус? Наскоро един приятел се върна от Вупертал и беше потресен как в иначе красивия град белите хора почти не стъпват в центъра, а се изнасят във все по-крайни квартали и ставали все по-малко. В центъра се говорило само на джагалски. Една германка му разказала, че била принудена да си продаде апартамента в централна част на града защото лека полека се напълнило около нея с манг.ли от всякакви националности, но основно турци и било ужасно да живее сред тях. Така са направили и всичките и съседи. Направо е била потресена жената сина и в какъв град трябва да живее.

    Коментиран от #51, #67

  • 48 Хр Ботев

    5 3 Отговор
    1. Етноним "българи" не съществува
    2. Съществуването на Фанагория не е археологически доказано. Най-вероятно защото е била лагелр от юрти на племената, създали Великия племенен съюз, накратко - България.
    3. Херсонес в Крим е гръцки град и Владимир приема християнството от византийците.
    4. Не е съществувала държава с име Киевска Рус, това понятие е прието от историците в 19-ти век, за да се разграничат отделните исторически периоди. Нещо като Преславска България, Търновска България и т.н.
    5. Повиканите в Киев български духовници са там поради една проста причина - единният език, славянски. Същото прави и Моравският княз, когато иска император Михаил да му прати проповедници....и ето ти ги Константин и Методий...
    6. Това е отделно за един от "умните" коментиращи: Пушкин е от ЕГИОПСКИ произход, а не от арменски.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 00359

    5 1 Отговор

    До коментар #18 от "Хасан":

    Пиша ти за втори път по темата. Тази теория за тюрките колкото и да ти се иска отпадна преди няколко години с направените ДНК тестове. Това мен и не малка част от Българите зарадва много защото показа не само, че нямаме общ корен, а и не сме се омешели с вас на повече от 1%. Това ДНК проучване показа, че нямаме и общо с руснаците. Генът тук е ендемичен(характерен) за района и е средиземноморски. Тюркската теория я поддържат само онези на които им изнася! Ние нямаме нищо общо с вас! Късокраки и сплескани глави отзад, широки торсове и разбира се боя и миризма имате само пришълците на континента, а именно турци и гърци. Загледай се внимателно и ще видиш че имате много общо антропологично с гърците. Там може да сте братовчеди! - С нас обаче не сте! Видимо е! Та тезата за прабългарите и славяните, която не е Българска изначално не важи и бе доказано! Има в нета достатъчно по темата и можеш да видиш, коя е характерната за вас хаплогрупа.

    Коментиран от #68

  • 51 диди

    0 0 Отговор

    До коментар #47 от "Знаещ":

    Във всяка държава има гета,или не знаеш това?Германия ще пропадне ли?

    Коментиран от #57

  • 52 историк

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "Хасан":

    Обратното е. Славяните са се асимилирали и са станали част от българската нация. Днес да има някой който се нарича "славянин" в България? Не, всички сме българи. Докато сърбите, примерно, са чисти славяни. Прабългарите са взимали жени от Сърбия, когато не са имали държава и са били племена, затова днес ни мразят и ни викат татари.

    Коментиран от #55

  • 53 Borislav Popov

    0 2 Отговор

    До коментар #43 от "диди":

    Имам главоболие на долната глава.
  • 54 Бъл

    6 1 Отговор

    До коментар #17 от "Хасан":

    Българският език е аналитичен език ,за разлика от другите т.нар. славянски езици които са синтетични езици,което автоматично означава ,че българският е много по стар език от тях,тъй като според езиковедите за да изчезне една падежна форма от един език са нужни минимум 1500г.Също така е известно ,че ако имаме два езика от които единият е синтетичен а другият аналитичен то аналитичния влияе на синтетичния а не обратно,по въпроса за тюрките ,турския също е синтетичен език така ,че сам разсъди кой е по стар.

    Коментиран от #56

  • 55 Хр Ботев

    2 0 Отговор

    До коментар #52 от "историк":

    Понеже си се писал "историк", да ти кажа защо. Когато Аспарух идва тук и вижда, че вече има баят много разни племена - траки, мизи, славяни - той им предлага това, което вече се е случило малко по на изток, а именно - племенен съюз. Както вече казах, на езика на онугундурите, кутригурите и другите племена в тоя съюз, той е наречен България, т.е. съюз.
  • 56 Хр Ботев

    1 3 Отговор

    До коментар #54 от "Бъл":

    Айде и на теб да ти поясня някои неща. Българите са били 500 години под чуждо иго, книжовността е била унищожена, и въпреки това, до 18-ти век все още съществува онзи, синтетичния език. Преминаването към аналитизъм е обяснимо именно с дългото робство и липсата на книжовност, естествено е неуките да говорят както сварят и това да се превърне в норма.

    Коментиран от #59

  • 57 Знаещ

    8 3 Отговор

    До коментар #51 от "диди":

    В Германия гета станаха централните части на градовете, а не отдалечени покрайнини. Във Франция и Белгия също. Да, Германия ще пропадне. Не говоря финансово, а като хубаво място за живот на белите хора. В България също има цигани, но по главните пешеходни улици на София, Пловдив, Варна и т.н. се разхождат 99 процента бели хора, а в центъра на Париж, Лондон, Брюксел, Берлин и т.н. белите хора са малцинство. Добре че италианците се осъзнаха навреме. А иначе в страните от бившия соц лагер е добре. Полша, Чехия, Унгария, Словения и т.н. не искат и да чуят за манг.ли. В момента ти пиша от Марбея. Прекрасно място, което също го заливат с мюслита. Всяка година става по-зле. Много харесвам Европа и ме боли като гледам какво се случва. Някои части се превръщат буквално в кочина. Дано на Меркел и дойде акъла.
  • 58 Borislav Popov

    2 3 Отговор

    До коментар #44 от "диди":

    И кого да възхвалявам ? Диктатурата на краварите с помощта на нато ?
  • 59 Бъл

    2 1 Отговор

    До коментар #56 от "Хр Ботев":

    Ботев какво е изчезнало не разбрах,значи нещо изчезва и след 500 години се появява отново ли.

    Коментиран от #61

  • 60 SJJ

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "СссереМ":

    Ти си неук или?
  • 61 Хр Ботев

    2 1 Отговор

    До коментар #59 от "Бъл":

    Къде съм употребил глагола "изчезвам"? Старобългарският е аналитичен език, преминаването към аналитизъм обясних на какво се дължи.

    Коментиран от #62

  • 62 Хр Ботев

    0 1 Отговор

    До коментар #61 от "Хр Ботев":

    Старъбългарският е синтетичен, грешка.
  • 63 Хасан

    1 5 Отговор

    До коментар #28 от "00359":

    Не може да обвиниш тигъра защо изяде антилопата нали?!...демек дедите ти не са били много организирани ,много развити,дипломати или некакви си там..

    Коментиран от #70

  • 64 Хасан

    5 4 Отговор

    До коментар #31 от "Българофил":

    По принцип обичам да чета история от други източници..турска история от руски ,английски историци..българска история от руски ,английски,немски...ако е от български историци повечето са измислени разкази за патриотизъм
  • 65 Хасан

    3 6 Отговор

    До коментар #41 от "Borislav Popov":

    Ти сигурно си мислиш че си пиеш от старата водка ,но да знаеш руснаците отдавна я подмениха...нещо си изфирясал...питай кримските татари за руснака...за геноцида над тях,как ги обезличиха и затриха културата им..все още не могат да се върнат в Крим ,да си посетят гробовете си..питай чечееците ,питай афганите,узбеките,киргизите,осетинци,якути,башкири....как им спряха развитието..как ги асимилираха,унищожиха им културата ,заьраниха им езика.....

    Коментиран от #69

  • 66 ОлигУфрен

    7 1 Отговор
    А те щото татарите, като дошли в Крим хич не са го начукали на местните!
  • 67 Хасан

    2 5 Отговор

    До коментар #47 от "Знаещ":

    На немците им се гади и от българи ..не от мургави българи ,а от етнически българи..кажи на някой немец че си българин и му виж реакцията..много ми е смешно когато българин се прави на бял англосаксонец..за тях винаги ще си тъмен балкански субект

    Коментиран от #78

  • 68 Хасан

    2 2 Отговор

    До коментар #50 от "00359":

    Е добре ..толкова си чист ариец с синя кръв че скоро ще те сложим в музея до старите култури ..траки,инки...ако имаш познат който не е «късокрак,сплескан отзад и да не мирише» кажи го да го препарираме като фараона за идните поколения..хаха

    Коментиран от #71

  • 69 Доктор Охболи

    6 2 Отговор

    До коментар #65 от "Хасан":

    Умнико, ако това, което казваш е така, нямаше сега да има Узбекистан, Кригизстан и другите републики...асимилиран ти мозъка на теб. Я иди в Крим па виж дали е така както казваш.
  • 70 00359

    5 2 Отговор

    До коментар #63 от "Хасан":

    Зададе въпрос как така се е случило? - Аз ти отговорих! Иначе всяка една цивилизация до средните векове е била погубена от нисшите и съседи. Видимо не си наясно много с историята и реших да ти дам последен отговор понеже не ми се обяснява в подробности исторически факти. Днес е неделя и е ден за почивка, а не за уроци по история. Разпространението на културата и езикът по това време от 10 до 14 век от тук през балканите до Русия е достатъчно доказателство за нивото на интелект по това време! Пристигането на дедите ти тук е по молба на тъпите гърци. За това дедите ти по подобие на мароканските скакалци навлизат на нашата териотрия подминавайки Константинопол. Пак подчертавам! Навлизането на маймуните от Анадола става по молба на братовчедите им Гърците. А дипломацията по онова време е довела до резултата да се разпространи езикът и културата ни- не Вашата! И сега като отидеш в Турция, основните обекти посещаване като културно наследство не са турски а римски, византийски и разбира се тракийски. С идването на турците на континента следва забвение и малоумие в продължение на векове. - Това са фактите! Няма какво да се сърдиш! Турция нито е носител на Ренесанса, нито го преживява нито има образно казано "златен век". Последното означава развитие на култура, изкуство, образование... - Не войни! Схващаш ли? Причината Руснаците да се върнат тук в последствие след 5 века е онова, което са свършили дедите ми... - Дали са им културата и са ги образовали. Не случай
  • 71 00359

    6 4 Отговор

    До коментар #68 от "Хасан":

    Не поддържам теорията за арийската раса, още повече, че нацизмът не ми е в кръвната група. Въпреки опитът ти за подбив, сам разбираш, че това което говоря е истина. Кажи ми, че не сте такива? - Това са ви гените! - Късокраки с широки торсове и повечето сте сплескани в черепа отзад. - Такива са и гърците! От един дол дренки сте! - Факт!

    Коментиран от #74

  • 72 Човек

    1 4 Отговор

    До коментар #41 от "Borislav Popov":

    Боре хапчетат чедо хапчетата ,трябва да се вземат редовно не забравяй,а при теб е просто наложително,и незабавно отиди на консултация, с психолог

    Коментиран от #79

  • 73 Шофьора

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Масон":

    А аз защо знам ,че християнството и азбуката са дадени на Киевска Рус от българите,а българите са покръстени от Византия при княз Борис първи.
  • 74 Хасан

    3 3 Отговор

    До коментар #71 от "00359":

    Ама ти като си толкова развит що за 500г не изкара един ЖанаДарк,Гарибалди,Ленин,Валенса,Ганди,Ататюрк а тпябваше руснака да дойде...викаш на 8.09.1944 имаше 5000 регистрирани комунисти на 10.09 бяха 500 000...и на 10.10.1989 същото

    Коментиран от #80, #81, #82

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Знаещ

    6 1 Отговор

    До коментар #67 от "Хасан":

    Казвал съм. Тук в Марбея има много германци. Много ни харесват. Но подчертавам харесват белите българи. В Германия също са ме посрещали топло. На всички, които познавам съм обяснил разликата между българите и манг.лите (цигани и турци) с български паспорти.

    Коментиран от #84

  • 79 Боне крайненеца

    1 1 Отговор

    До коментар #72 от "Човек":

    ,,Човек това звучи гордо ,, - но като чета глупостите ти се съмнявам
  • 80 Българин

    4 1 Отговор

    До коментар #74 от "Хасан":

    Ататюрк е разговарял с баща си само на български . Защото човека не е знаел друг език. Следователно????
  • 81 ganio

    5 0 Отговор

    До коментар #74 от "Хасан":

    Ами Ататюрк е помак, така че ние българите сме го направили...Та даже сме му помогнали да създаде съвременната турска държава. Колкото до Гарибалди, Капитан Петко има паметник в Рим редом до този на Гарибалди, aко прочетеш малко история ще разбереш защо.
  • 82 ganio

    5 2 Отговор

    До коментар #74 от "Хасан":

    Казваш Лех Валенса, ние пък имаме Илия Минев, човек прекарал огромна част от живота си като политически затворник. Пък и Валенса се оказа ченге. Споменаваш Ленин, е ние сме дали Димитър Благоев. Жана Дарк, ние имаме Райна Княгиня.

    Коментиран от #83

  • 83 Хасан

    0 3 Отговор

    До коментар #82 от "ganio":

    Не го написах да накърня националното самочуствие или да обидя някого а просто липсата на лидерство и визия в управлявашите...Виж Ердоган как се жертва в името на националните си интереси..
  • 84 Хасан

    2 1 Отговор

    До коментар #78 от "Знаещ":

    Испанците бели ли са ?те са смесени ордавна с маврите
  • 85 MGewehr

    0 0 Отговор
    За "закрепостните" само религиите ги отвличат от реалната действителност а дали е православие или комунизъм няма значение. Само религия да е!
  • 86 Отец Григорий

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Валя":

    Не е така чадо божие. Трябва да вярваш, само ако ти се иска, не е задължително.
    Но и е редно Бог да бъде в теб, делата и мислите ти. Религиите са добри когато се учим на добри дела, а не ги превръщаме в цел за постигане на дадено средство.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания