Last news in Fakti

2 Август, 2018 09:12 3 296 4

Вучич готви катастрофален договор с Косово

  • сърбия-
  • косово-
  • опозиция-
  • вучич-
  • договор-
  • катастрофален

Опозицията в Сърбия е притеснена

Вучич готви катастрофален договор с Косово - 1
Снимка: БТА/ AP

Лидерът на Сръбската народна партия (СНП) Вук Йеремич заяви в сряда, че опозиционният Съюз за Сърбия ще бъде формиран в началото на септември и че първото голямо предизвикателство, с което той ще се заеме, е Косово, тъй като управляващата Сръбска прогресивна партия (СПП) се подготвя да подпише катастрофален договор, с който ще се даде правото на Прищина да стане членка на ООН, предава македонският „Фокус“.

„За да бъде работата още по-лоша, на масата за преговори е сложена размяна на територии и ново прекрояване на границите, според което Прешевската долина ще бъде дадена на самопровъзгласилата се страна Косово, което покрай останалото ще стане и членка на ООН“, заяви Йеремич в ефира на телевизия Н1.

„Не съществува държава, която е готова да промени своята граница в мирно време. Това е много опасен прецедент, тъй като утре някой ще поиска друга промяна на границите – например в Санджак или кой знае къде“, предупреди политикът, който е и бивш министър на външните работи в правителствата на Вук Драшкович и Мирко Цветкович в периода 2007-2012 година, предаде „Фокус“.

Що се отнася до бъдещата коалиция на опозиционните партии – Съюзът за Сърбия, той посочи, че „не става въпрос за антиевропейска консервативна коалиция, както някои си мислят“ и посочи, че Народната партия не е против Европа, а е за „изграждане на общество в Сърбия, което би изглеждало така, както днес изглеждат модерните европейски общества“. В отговор на въпрос дали Съюзът за Сърбия подкрепя членството на страната в ЕС, Йеремич заяви, че Блокът иска да изгради силни институции и че държавата трябва да достигне европейските стандарти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТОА ВУЧИЧ МЪРКУЧ ДОЛЕН

    9 5 Отговор
    ОТ САМОТО НАЧАЛО МИ БЕ МЪГЛЯВ С ОТПУСНАТОТО СИ ТЕЛЦЕ И МАЗНИТЕ УСМИВКИ ЗОРАН ЗАЕВ ДВЕ. СЯ Е ЯСНО ЗА КОЙ БАЧКА ЗА СОРОС.....
  • 2 всичко се връща

    26 2 Отговор
    Така е, така е, навремето като късаха парчета от България и Македония не реваха, сега и те да пореват малко!

    Коментиран от #3

  • 3 ЗА КЪСАНЕТО СЪДЕЙСТВАХА АНГЛИЯ

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "всичко се връща":

    ФРАНЦИЯ И САЩ. НО ПОДЛОГИТЕ МЪЛЧАТ.....

    Коментиран от #4

  • 4 айде

    5 3 Отговор

    До коментар #3 от "ЗА КЪСАНЕТО СЪДЕЙСТВАХА АНГЛИЯ":

    в голяма грешка си, след Първата световна война, единственият който е против Ньойския договор е американския президент Уилсън. Русия тогава вече няма, има гражданска война между комунисти и монархисти, а Франция и Англия са победители, ние като съюзник на Германия и Османска империя - победени.
Новини по държави: