Last news in Fakti

5 Август, 2018 14:42 815 5

На изборите в САЩ не е имало измами

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • избори-
  • измами-
  • разследване

Тръмп назначи комисията за разследване

На изборите в САЩ не е имало измами - 1
Снимка: БТА/ AP

Не са установени данни за измама при провеждането на изборите в САЩ през 2016 година, докладва специална комисия, назначена от администрацията на президента Доналд Тръмп, за да разследва евентуални манипулации на вота.

Комисията за проверка на честността на изборите, назначена от администрацията на президента Доналд Тръмп, не откри доказателства в подкрепа на твърденията за измами при упражняването на вота на избирателите, се казва в публикувания доклад.

В писмо до вицепрезидента Майк Пенс и държавния секретар на Канзас Крис Кобач, които са начело на комисията, демократът Матю Дънлъп твърди, че докладът е предубеден и въпреки специалната задача на комисията да разследва измами, това не се е случило. Разделът, в който е трябвало да са публикувани доказателствата за манипулациите, е празен.

Президентът Доналд Тръмп назначи комисията за разследване на президентските избори през 2016 година, след като бяха разпространени твърдения, че между 3 и 5 милиона бюлетини са били подадени незаконно, предаде БНР.

Миналият месец администрацията изпълни съдебна заповед да предаде на Дънлъп документи от проведеното разследване. Според изнесените данни специалният орган е провел само две заседания и от тях не са публикувани доклади. Констатациите на Дънлъп получиха незабавно опровержение от Кобач. Заключението на комисията стана известно едва сега, след като тя беше разпусната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цар Борис III

    1 6 Отговор
    Демократите бият на есен в Конгреса и печелят двете камари. Тръмп губи избори 2020 от бившият вицепрезидент Джо Байдън. Тъй ще стане.
  • 2 fakantanka

    3 1 Отговор
    Демократите нямат платформа с която да спечелят мид и президентски. Още по-малко пък лице. Само сеят параноя с рашагейт, а на народа му е през оная работа. Само цъкнете Сан Фран шитхол за да видите либерал демократите до какво доведоха един от най-красивите градове в щатите. Навсякъде фекалии, спринцовки и психично болни.
  • 3 Kcaniba

    3 1 Отговор
    Аре саааа!всички знаят ,че Путин си назначи марионетка!!може да се ядосват всички Амеропоклонници ама това е положението!!Тръм е слуга на Путин!
  • 4 СссереМ

    1 3 Отговор
    На черното бяло неможе да се каже!Тръм слуша Путин и изпълнява!
  • 5 Ти тези

    0 0 Отговор
    можеш, да ги разправяш на майка си, баща си, леля си, дядо си, но не и на мен.