14 Август, 2018 08:00 5 189 42

Тръмп: Ние сме най-силните (СНИМКИ)

  • доналд тръмп-
  • пентагон-
  • отбрана-
  • бюджет

Президентът подписа законопроекта за бюджета на Пентагона, предвиждащ рекордните 716 милиарда долара разходи за отбрана 

Тръмп: Ние сме най-силните (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа законопроекта за бюджета на Пентагона за 2019 финансова година, предвиждащ рекордните 716 милиарда долара разходи за отбрана, съобщи АР.

Церемонията се състоя във военната база Форт Дръм, на 400 км северозападно от Ню Йорк, в която е разположена Десета планинска дивизия на САЩ.

Законът деблокира 69 милиарда долара за настоящи операции в чужбина /Афганистан, Сирия, Ирак, Сомалия и др./ и предвижда предвижда увеличаване на броя на военнослужещите с 16 хиляди, както и увеличаване на заплатите им с 2,6 процента. Близо 40 милиарда долара ще бъдат похарчени за обновяването на военновъздушните сили, други 65 милиарда ще бъдат заделени за разработването на нови ядрени бойни глави с малка мощност, които ще бъдат монтирани на ракети, изстрелвани от подводници.

Тръмп: Ние сме най-силните (СНИМКИ)

Бюджетът предвижда също 500 милиона долара за съвместното производство на системите за ракетна отбрана на Израел, 850 милиона долара за обучение и въоръжение на иракската армия и 250 милиона долара помощ в областта на сигурността за Украйна.

Този бюджет "ще даде на американските военни огневата мощ, от която се нуждаят, за да спечелят бързо и решително всякакъв конфликт", заяви Тръмп пред хиляди военни в камуфлажни униформи. "Ние смятаме, че нашите войници заслужават средствата, въоръжението и ресурсите, които са спечелили с кръв, пот и сълзи", добави президентът.

"Космосът, подобно небето, земята и морето, се превърна в област на бойни действия", изтъкна Тръмп. Той припомни, че по негово разпореждане е започнало създаването на шести вид национални въоръжени сили - Космически сили, с цел да не се допусне разполагане на оръжие в космоса от други държави. "Нашите чуждестранни конкуренти и противници вече започнаха милитаризацията на космоса, разработвайки нови технологии, за да парализират най-важните технологии и да "ослепяват" сателитите, но ние скоро ще ги догоним", увери американският президент, цитиран от ТАСС.
"Ние сме най-мощните. Ние сме най-добре финансираните. Ние сме най-многочислените. Ние сме най-силните. Ние сме най-хитрите", изтъкна Тръмп.

Тръмп: Ние сме най-силните (СНИМКИ)

Тръмп: Ние сме най-силните (СНИМКИ)

Законопроектът е наречен на името на Джон Маккейн, един от най-яростните критици на президента Тръмп. Военен герой и дългогодишен сенатор републиканец, председателят на комисията за въоръжените сили към горната камара на Конгреса страда от рак на мозъка. На церемонията по подписването на законопроекта Тръмп изобщо не спомена Маккейн.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    58 12 Отговор
    Умряла циганката дето ви хвали.
  • 2 гост

    51 9 Отговор
    "Американската пролет"е във всички размирни райони,кога ли ще има и "пролет"за Америка,защото с този преЦедент е неизбежно!
  • 3 Гост

    73 8 Отговор
    "716 милиарда долара разходи за отбрана" - каква отбрана, какви 5лв.... Разходите са си за война в целия свят.
  • 4 Аз съм

    11 3 Отговор
    Как не ви е срам да преписвате статии. В училищата гонят за това
  • 5 mediator37

    38 8 Отговор
    Уж най-по-по-най, а пък ще "догонват" конкуренцията в космоса.
  • 6 сноу

    27 5 Отговор
    Дебелите гуши щом надуят свирката и Тръмпуцан тича през глава да им угоди.Иначе за колко ,ще му усучат перчема.
  • 7 Редник

    31 13 Отговор
    Този глупак не знае ли ,че без шапка не се козирува ,а се застава мирно.Ама така е като не си ходил в казарма.

    Коментиран от #10, #13, #41

  • 8 Ристе

    23 8 Отговор
    Конфликтът се задълбочава, взел съм си пуканки и чакам от мосфилм да нанесат решителен удар върху сащ.
  • 9 НКВД

    32 6 Отговор
    А пари за борба с извънземните няма ли? На тия все им се привижда война със разни чалми.Не знаят ли че сме 2018г.а не 1150г.сл.хр?
  • 10 Кою

    17 1 Отговор

    До коментар #7 от "Редник":

    Това е така само за бившия източен блок ,на запад си отдават чест и без фуражки.
  • 11 FOMC FEDERAL Reserve of USA

    10 0 Отговор
    ....ьз съм си наплюмчил пръстите да не се лъзга мезето, а Гошо автомонтьорът иде с каса бира
  • 12 onq s konq

    8 27 Отговор
    Малката ушанка е сложил пръст на копчето и иска да натиска,ама не му стиска
  • 13 Преброяване на бесните язовци

    11 19 Отговор

    До коментар #7 от "Редник":

    Глупакът в случая е някой друг. И аз съм ходил в казармата и точно там научих, че американците си козируват и без шапки. Така че айде като си некомпетентен и леко про3т, да не обиждаш хора, които са хиляди пъти по-умни от теб.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 mediator37

    13 2 Отговор
    На първата снимка военния както ги рисуват по комиксите- два метра дълги, а главичките им малки като карфица.
  • 16 без мозък

    12 2 Отговор
    Ох, успокоих се, довечера ще спя без чорапи!
  • 17 Чукча

    21 4 Отговор
    Между другото САЩ започват да трупат огромен дълг и да вървят бавно към финансовата пропаст именно след атентатите на 11/09, когато се качват отново на въртележката на превъоражаването.
    Войните струват скъпо и се финансират със заеми, само в Сирия загубите са над 500 мил по официални данни. САЩ имат доктрината, че трябва да превишават 2 пъти противника си военно, за да го победят. Сега мерят не само военият бюджет на руснаците, но и този на Китай, Иран, а както върви и този на Турция ...
  • 18 Българина

    18 4 Отговор
    Предлагам китай и русия да си направят бази в мексико на реципрочен натовски принцип близо до врага. Ако може до границата със сащ, преселят една провинция от китай от 50 млн и всяка сутрин да плюят по огрдата като отиват на работа и вечер пак. След една седмица оградата ще е мухлясала и потънала в кал... Така ще се даде ясен знак на сащ къде се намират ако ще и 5 трл да изхарчат. Света ще ги схруска за една седмица като римската империя..
  • 19 Ivo

    1 8 Отговор
    Може,и така да е .Но ти си за подмешище.
  • 20 Пасатор

    14 3 Отговор
    Силни са!? С глупаците от НАТО на фронтовата линия!
  • 21 Русоробите от запаса пак лаят

    7 36 Отговор
    Абе паразити жалки, насрахте се в Студената война и пак зяете. Цял живот 5 лв не сте изкарали с "кръв, пот и сълзи", тръгнали на Щатите сметка да държат. Селяни мързеливи, тия незаслужено пенсии ги дължите на мира и бизнеса, който НАТО ни гарантира. Що не идете не в Сибир, в Крим и там да зяете, Нещастници жалки.

    Коментиран от #24

  • 22 Вова

    6 3 Отговор
    Ну заец ну погоди.
  • 23 549

    8 1 Отговор
    Щото от устата на Доню е изречено нещо не ми се вярва.
  • 24 Ххххх

    10 2 Отговор

    До коментар #21 от "Русоробите от запаса пак лаят":

    Като си прост, ще е завинаги. Животът е кратък
  • 25 287

    7 2 Отговор
    Мухаххаа Дончо "тъпото" пак се изряза!
  • 26 Обикновен Бг

    4 1 Отговор
    😀😀😀 кою ли си , ую ли си , не знам.
    Но да те светна , този жест с козируването е
    UNIVERSUM тоест в превод от латинси СВЕТОВЕН , козирува се само ако имаш ОПОЗНАВАТЕЛНИ ОБУЗНАЧЕНИЯ КЪМ КОЯ АРМИЯ ПРИНАДЛЕЖИШ НОСЕНИ НА ГЛАВАТА , ПРЕЗ РАЗЛИЧНИТЕ СВЕТОВНИ ПЕРИОДИ СА НОСИЛИ РАЗЛИЧНИ ПО ВИД ШАПКИ , ОТНАЧАЛО СА НОСИЛИ ШЛЕМОВЕ ПОСЛЕ ЦИЛИНДРИ , ПОСЛЕ ПИЛОТКИ И ФУРАЖКИ.
    😀😀😀 За сега толкова по световна история.
  • 27 ДАРТ ВЕЙДЪР СРЕЩУ АЗИС

    6 4 Отговор
    Чичо Сам се нуждае от още и още прясна "човешка кайма" произведена от високоексплозивните му бомби :) .Равносметката е осакатени хора , пръснати по земята вътрешности тоест още и още кайма ;)
  • 28 Диди

    3 21 Отговор
    Руснаците газ пикаят от яд.Нали те искаха Америка да помогне за изграждането на Сирия,но американецът отказа. Не щата станаха....Който чупи,той купи. 719млрд.са доста голяма сума,не злобейте.

    Коментиран от #31

  • 29 друг път

    13 1 Отговор
    Вие сте най-големите терористи и нищо повече от това!
  • 30 RIDIK

    2 22 Отговор
    Когато руските боклуци си уморяват населението от глад за да направят някой и друг прототип, който никога няма да влезе на въоръжение по финансови причини / пример прочутия модулен танк Т-14 "Армата"/ са герои, а когато американците дават работа на милиони от оръжейния комплекс са лоши. МЕРИТЕ С РАЗЛИЧЕН АРШИН ЧЕРВЕНИ ПОДЛОГИ ТАКИВА .
  • 31 375

    12 3 Отговор

    До коментар #28 от "Диди":

    На американците винаги им е липсвало ноу-хау, за разлика от руснаците, като се опитват да запълнят това с много пари, но не става, затова са винаги по-назад!
  • 32 Eee

    14 2 Отговор
    Още пари за корумпираните генерали😂
  • 33 дядо Йоцо гледа

    19 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Ние сме най-мощните. Ние сме най-добре финансираните. Ние сме най-многочислените. Ние сме най-силните. Ние сме най-хитрите", изтъкна Тръмп. - Такива изявления правят обикновено комплексарите. Не е важно какви сте, а какво правите! Вие сеете вражди, размирици и войни по целия свят! Всеки, несъгласен да ви се подчинява, обявявате за враг!
  • 34 РОБИМ ХУД

    10 1 Отговор
    Очакват ни много приключения и дрънкане на железа, но забележете все по далече от хамерика. ЛУД УМОРА НЯМА , поговорка BG .
  • 35 Русоробите от запаса пак лаят

    9 11 Отговор
    Абе паразити жалки, насрахте се в Студената война и пак зяете. Цял живот 5 лв не сте изкарали с "кръв, пот и сълзи", тръгнали на Щатите сметка да държат. Селяни мързеливи, тия незаслужено пенсии ги дължите на мира и бизнеса, който НАТО ни гарантира. Що не идете не в Сибир, в Крим и там да зяете, Нещастници жалки.

    Коментиран от #39

  • 36 ****

    14 0 Отговор
    Тръмп:ние сме най силни сред камиларите .
  • 37 Borislav Popov

    8 0 Отговор
    И какво от това ?!! 1000 долара в обора са едно , а 1000 долара в Индия например са съвсем друго ! То за това и стоките им ги правят в Китай - защото произведени в обора са непродаваеми.
  • 38 747

    13 0 Отговор
    Да... Най големия длъжник в света САЩ има нужда от война но не на нейна територия за да продаде залежалото си оръжие и покрие дълга си но за сметка на кого.....????? Жалко УЖ.... Европа е от велики държави но се оказа ,че не е така а послушни и покорни лакейства . Наистина е дошло времето в което рано или късно този балон на злото ще се спука и ще има и американска пролет
  • 39 ОлигУфрен

    5 0 Отговор

    До коментар #35 от "Русоробите от запаса пак лаят":

    Мааалееей,, кво лиза не направи! Хайде сега и по другата топка!
  • 40 бати

    4 0 Отговор
    Вие сте бита карта бай Дончо!
  • 41 Nikdonat

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Редник":

    Редник това не важи за президента.
  • 42 Кимчо

    0 0 Отговор
    Ние сме най нааканите...