Last news in Fakti

15 Август, 2018 14:37 2 672 15

Кремъл: Няма милост за осъдения украинец

  • пуси райът-
  • олег сенцов-
  • русия-
  • украйна-
  • амнистия

За режисьора Олег Сенцов няма да има амнистия, ако той не я поиска, заяви говорителят на Путин

Кремъл: Няма милост за осъдения украинец - 1
Снимки: БТА/АР

Осъденият на затвор в Русия за заговор за терористични актове в Крим украински режисьор Олег Сенцов не може да бъде помилван, защото не го е поискал. Това заяви Дмитрий Песков, говорителят на президента Владимир Путин, цитиран от ТАСС.

Песков каза това в коментар на искането на майката на Сенцов синът й да бъде помилван.

Медиите не бива да остават с впечатление за отказано възможно помилване, заяви Песков, цитиран от ТАСС.

Кремъл: Няма милост за осъдения украинец

От три месеца Сенцов, който през 2015 г. беше осъден на 20 години затвор, е обявил гладна стачка. Неговият адвокат твърди, че състоянието му бързо се влошава.

Яростен критик на анексирането от Русия на Крим през 2014 г., Сенцов е известен с филма си от 2011 г. "Геймър" - драматичен сюжет за запален геймър от полуострова.

През юли руската протестна пънк група "Пуси райът" насочи вниманието към ситуацията със Сенцов с нахлуване на терена по време на финала на световното първенство по футбол в Москва между Франция и Хърватия.

Кремъл: Няма милост за осъдения украинец

Миналата седмица френският президент Еманюел Макрон призова руския си колега да намери "хуманитарно решение" по случая.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 е хайде де

    20 4 Отговор
    Така е, ще трябва да се помоли на Путин, да изкаже съжаления за направеното, да се покае.......и тогава вече може да му опростят останалата част от наказанието. В Русия(а и не само там де) човек трябва да бъде много внимателен какво говори и прави, и най-важното - да не прекалява с "изявите" си.
  • 2 мууууаааа

    14 1 Отговор
    Да погладува още три месеца и да го освободят.
  • 3 стоян георгиев

    6 25 Отговор
    режисьора терорист получи 20 години без да е ударил на някого дори един шамар.проблема му беше че се чувства украинец в крим и не го притесняваше да го казва.сега искат цинично от него да моли за помилване.явно човека ще приеме да умре ,но тва едва ли нещо ще промени в русия.няма да е ни първия ни последния.а и на ватниците такива джендъри не им трябват!

    Коментиран от #6, #7, #15

  • 4 българче

    13 6 Отговор
    Предателите имат само една смърт.
    Кучешка.
  • 5 dfdgd

    9 3 Отговор
    Тия мръсници от пуси риот(бунт на котетата) прецакаха хърватите. Допреди това мача им вървеше, обаче тая почивка обърна нещата
  • 6 Кики

    8 4 Отговор

    До коментар #3 от "стоян георгиев":

    Ще го моли!...Американския студент Ото как молише и плачеше на Ким да го пусне? Тези страни трябва да се уважават !

    Коментиран от #11

  • 7 Пак ли

    10 2 Отговор

    До коментар #3 от "стоян георгиев":

    си се объркал. Не е осъден за шамар, а за заговор за тероризъм. А терористите трябва да се трепят без милост.

    Коментиран от #12

  • 8 Иванов

    3 10 Отговор
    Набедили са човека несправедливо. Нещо нормално за Мордор.
  • 9 Румяна Костова

    5 1 Отговор
    Препоръчвам Ви да погледате в you tube ,,Ехо Москва".За да видите колко са внимателни в изказванията си.В Русия даже и на пропагандните предавания на канал 1 може либерал или украински политолог да разкаже за своята нелюбов към Путин.А,да,изгледайте и блоговете на Навални,пак там в you tube.
  • 10 Наблюдател

    1 13 Отговор
    И за Путин няма да има милост в Хага. Ако доживее до съд и руснаците не го линчуват преди това.
  • 11 стоян георгиев

    4 7 Отговор

    До коментар #6 от "Кики":

    точно тези страни никои не ги уважава.да трепаш студенти и режисьори е връх на деградацията!
  • 12 стоян георгиев

    4 5 Отговор

    До коментар #7 от "Пак ли":

    точно така осъден е за заговор за тероризъм от които тероризъм никои никога не е пострадал никъде,а основните свидетели срещу него казват в съда че преди това са ги смазали от бои.та тва е терориста дето никога на никои нищо не е направил,а само е имал намерение според прибитите свидетели.в крим въпреки хилядите руски приказки украинците не са извършили нито един терористичен акт.такъв не са извършили никаде в русия.
  • 13 мухльовци

    8 1 Отговор
    Гнилоча сам иска да мре, тука козяшки стон в негова защита! Я от съпричастние му ударете и вие НПО подлоги една гладна стачка!
  • 14 Bahti

    2 0 Отговор
    Тоя е Сбъркал страната да се прави на Улав.
  • 15 Малчо

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "стоян георгиев":

    А, в "земократична и правова" държава Република България как е? От 30 години пищим, молим, стачкуваме, протестираме пред управляващите ни червени, сини, зелеи, жълти... да ошравят законите както искаме справедливо, да не точат пафите с обръчи от фирми и да не крадат, а някой от тях да го стори? Даже еврофондовете, отпуснати за новостартиращ дребен бизнес, тия крадци не ни дават, а усвояват по свои хора и техни схеми. В Русия осъдили един готвещ терор акции човекк, а тук политициге колко невинни осъдиха на мизерия и смърт? А Банкянската фукня си пише шестици? Явно по обрани от мафията пари и пл нарастналите беге гробища....
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания