21 Август, 2018 13:22 1 140 3

€500 милиона са недостатъчни за трагедията в Генуа

  • генуа-
  • компенсация-
  • италия-
  • мост-
  • трагедия-
  • милиони-
  • джузепе конте

Определената сума е твърде малка, заяви премиерът

€500 милиона са недостатъчни за трагедията в Генуа - 1
Снимка: БТА/ AP

Италианският премиер Джузепе Конте е на мнение, че операторът на държавна инфраструктура Аутостраде пер л'Италия (Autostrade per l'Italia) може да увеличи 4-5 пъти сумата от 500 милиона евро, предвидени от фирмата за отстраняване на последиците от фаталното срутване на моста в Генуа и за семействата на жертвите от инцидента, съобщи ТАСС.

Определената сума е твърде малка на фона на печалбата, която имат за тази година. Те биха могли да увеличат сумата четири или пет пъти, заяви Конте в интервю за вестник "Кориере дела сера". Аутостраде пер л'Италия е подразделение на инфраструктурния холдинг Атлантия (Atlantia). Тя управлява магистралата А10, част от която е срутилият се миналата седмица виадукт близо до Генуа. При трагедията загинаха над 40 души и десетки бяха ранени.

По думите на премиера сумата от 500 милиона евро може да се разглежда само като частична компенсация. Той подчерта, че въпросът не е свързан по никакъв начин със започнатата процедура по разваляне на договора за концесия между държавата и Атлантия.

На въпроса дали правителството планира да национализира пътните концесии Конте отговори, че правителството ще проучи най-добрия начин да отговори на обществения интерес, отбелязва Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПНСД

    1 0 Отговор
    Имало едно време на запад...
    Тук фирмите са на печалба от 1 лев, а тези със задължения са на цигани...
  • 2 Гост

    0 0 Отговор
    Да не излезе, че всичко се връща?! Най-скъпите магистрали в Европа, 7-8 цента на км за лекия трафик, а за камионите да не говорим, че удар може да се получи! Хората са казали: пълно щастие няма, особено с пари!

    Коментиран от #3

  • 3 James

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Вярно е, скъпички са. От Генуа до френската граница и обратно - 40 евра. А в Швейцария годишната винетка е 50тина евро.
Новини по държави: