Last news in Fakti

22 Август, 2018 13:43 1 180 1

Новият мост над Генуа ще бъде построен за 8 месеца

  • мост-
  • италия-
  • нов-
  • концесионер-
  • генуа-
  • трагедия-
  • построен

Над 40 души загинаха при срутването на моста

Новият мост над Генуа ще бъде построен за 8 месеца - 1
Снимка: БТА/ AP

Компанията-концесионер на рухналия мост в италианския град Генуа обяви, че може да построи ново съоръжение на мястото на срутилата се конструкция за осем месеца, предаде агенция АНСА.

Строителите от Аутостраде пер л'Италия обещават новото съоръжение да бъде изградено съгласно най-модерните технологии, за да се избегне трагедия като тази в пристанищния град, която отне живота на най-малко 43 души.

Фирмата предвиди €500 милиона, за да обезщети близките на загинали, както и да построи нов мост. Парите са предвидени и за оказване на финансова помощ за хората, принудени да напуснат домовете, намиращи се в района на срутилия се мост. Освен това са предвидени и за нови пътища, които да поемат трафика до построяването на новия мост.

Италианският премиер Джузепе Конте заяви, че тази сума е недостатъчна за отстраняване на последиците от рухналия мост, както и подпомагане на опечалените семейства. Той призова компанията да увеличи разходите след трагедията. Хората поискаха от държавата отговори защо се е стигнало до нея.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зорлем

    5 0 Отговор
    Май в този случай ще е по-важно как ще го построят, а не колко бързо.
Новини по държави: