Last news in Fakti

25 Август, 2018 10:00 22 300 49

Арестуваха българин в Сърбия. Летял с 235 км/ч

  • сърбия-
  • магистрала-
  • българин-
  • арестуван-
  • летял-
  • шофьор-
  • скорост

Мъжът е платил глоба от 1100 евро

Арестуваха българин в Сърбия. Летял с 235 км/ч - 1
Снимка: Shutterstock

Българин е бил задържан от сръбските власти заради шофиране с непозволена скорост по автомагистралата Белград – Нови Сад. Нашенецът е шофирал с 235 км/ч, предадоха сръбски медии.

Мъжът бил задържан недалеч от пункта за тол такси в Стара Пазова. Той е предаден на прокурор и е глобен със 130 хил. динара, което прави 1100 евро.

Мъжът е с постоянно местожителство в Германия, предаде Би Ти Ви. Максималната разрешена скорост по магистралите в Сърбия е 130 километра в час.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    130 24 Отговор
    В Сърбия има ТОЛ с-ма. Ние сме най-западналата дупка в региона. Правилно ни бяха определили на онзи "паметник", че сме тоалетната на ЕС.

    Коментиран от #2, #32, #38

  • 2 И аз това питам

    97 12 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    И системата им отчита средна скорост. Влизаш на пункт А, печата ти се билет с номер на автомобил и час. Излизаш от пункт Б, системата изчислява време и разстояние, ако средната скорост е над 120 км.ч, не те пуска да минеш, докато не платиш глобата. Кога това в държава, член на ЕС ?

    Коментиран от #4, #6

  • 3 Иван

    36 21 Отговор
    там отсечката е права и макар асфалта да не е супер равен става за висока скорост, когато няма много автомобили
    на това място и аз съм провал до 235, но не постоянно, а само за да видя как ще се държи колата
    ограничението в Сърбия не е 130 , а е 120

    Коментиран от #5, #36

  • 4 Пътуващ

    50 4 Отговор

    До коментар #2 от "И аз това питам":

    Пътувам много често през Сърбия, питал съм и колеги сърби за това - системата им за средна скорост по магистралите обикновено не работи. Пускат я по празници и в дни, когато има повече пътуващи, като това се известява навсякъде по табелите за съобщения, т.е. пускат съобщение „Системата за средна скорост работи, внимавайте.“
    А този човек с 235км/ч са го снимали с преносим радар – много често ги виждам двама полицаи се крият зад един мост на магистралата към Белград от унгарската граница, точно преди путарината. Така като те заснемат с превишена скорост, след като си минал през путарината и си си платил магистралната такса, те спират други полицаи и те глобяват за превишената скорост. Добра система, така не те спират на самата магистрала и няма опасност за движещите се , а те спират там, където е широко и безопасно.

    Коментиран от #35

  • 5 Пътуващ

    25 2 Отговор

    До коментар #3 от "Иван":

    От пролетта на 2018г. промениха максималната скорост по магистралите в Сърбия на 130км/ч.
  • 6 Иван

    20 1 Отговор

    До коментар #2 от "И аз това питам":

    Да от мин. година от есента е така, но по принцип правят и хайки с мобилни камери. Тоно на това място е удобно. Има мостове. Слагат там камерата и след това на няколко километра правят торба и там стоят 5-6 автомобила за да оправят всички бързащи. Освен това около Белград съм виждал и проследяваща кола за скорост- Кара след теб засича и те спира.

    Коментиран от #8

  • 7 МиГ-29

    22 7 Отговор
    Надбягвал се е с някой МиГ-29.....
  • 8 Пътуващ

    59 3 Отговор

    До коментар #6 от "Иван":

    Да, казват им интерсептори: нови автомобили BMW 5-та серия, Ауди и т.н. с тъмни стъкла. Залепват се зад теб и те снимат с камера, после те изпреварват, пускат един надпис на монитор на задното им стъкло: "Полиция, отбий", и те отбиват на първата отбивка с бензиностанция, където те глобяват. Глобата се плаща на място в динари. Ако нямаш динари, си обменяш евро в бензиностанцията и плащаш. Ако не платиш, ти взимат книжката докато не платиш, т.е. разправия.
    Малко подла стратегия, защото си мислиш, че тази кола, пристискаща те отзад с тъмни стъкла (дори предното челно стъкло е тъмно, да не се вижда камерата), са някакви сръбски мафиоти и гледаш да изпревариш колоната по-бързо и да се пристроиш вдясно, а те били полицаи и те снимат, ли снимат.

    Ако питате откъде знам, ами от личен опит :(
  • 9 факт

    12 11 Отговор
    печага, има пари плаща
  • 10 КОК МАЛАК ДИК

    12 41 Отговор
    на тракия си вдигаш 250 ако можеш и си переш у лево от стара загора до Бургас новата отсечка пътя е ток може да вдигаш много зверски на воля

    Коментиран от #12, #19

  • 11 Булгаристан

    37 3 Отговор
    А у нас не можем да задължим влизащите на границата чужди коли да си купят винетка. А е елементарно, на излизане от "стана" да се проверява за винетка, както румънците правят.
  • 12 Левичар

    39 6 Отговор

    До коментар #10 от "КОК МАЛАК ДИК":

    Сам каза, че лявата лента става ... но дясната вече на нищо не прилича. Да почнем да правим магистрали само с леви ленти, явно десните не ни се получават )
  • 13 Българина

    18 34 Отговор
    Ще настигнем германците когато на широките участъци няма ограничение. Държавата разрешава да се продават коли вдигащи над 130, но ако вдигнеш и те хванат глоба, пълен абсурд, все едно да се продава кокаин в магазина но да те арестуват само когато те хванат да смъркаш

    Коментиран от #14, #27, #37

  • 14 Германец

    29 8 Отговор

    До коментар #13 от "Българина":

    Нали се сещаш, че не си сам на пътя и затова има ограничения на скоростта. Ако си е твой път, карай с колкото искаш. Така е на пистите например. Плащаш си и караш с 300, ако искаш.
    В Германия е друго - там манталитетът е много по-различен от българския. Правилата за движение по пътищата се спазват стриктно от германците. Затова е и безопасно да имат магистрали без ограниение на скоростта – защото правилата за движение се спазват от всички буква по буква. Аз като карам и возя приятели германци в колата, при най-малкото нарушение, което тук в България е нещо повече от нормално, и ми правят забележка, започват да ме гледат сякаш съм някакъв абориген. Даже някои реагират доста остро.
    Още си спомням случай с един познат българин отскоро в Германия. Изпреварва си рисковано по път с с по една лента в посока, както си е правил и в България, и в една ситуация докато изпреварва спряла колона коли идва отдалече кола насреща му. Не успява да се прибере в лентата си,з ащото колите там са спрели, и, оставайки в насрещната лента, започва да намалява скоростта си и спира. Насреща колата обаче продължава да кара напред и го удря челно. Българинът изскача и започва да се кара на германеца в колата, която го е ударила: „Ти защо не отби вдясно на банкета, защо ме удари?“ Германецът му казва: „Аз си карах по правилата, не сам аз кривият, а ти. Аз съм длъжен да спазвам правилата“.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Виви

    2 12 Отговор
    Само дето ограничението в Сърбия е 120.
  • 17 Кон с капаци

    16 21 Отговор
    Ако е вярно дето немеца умишлено се е забил, само защото си мисли че кара по правилата, значи е идиот и трябва да му се вземе книжката за малоумщина, а и прави нарушение. Насрещната кола, макар да е в нарушение, се явява препятствие и е длъжен да опита да избегне сблъсъка.
  • 18 Мечтател

    3 3 Отговор
    Кога ли и в България ще стане така?
  • 19 Голям дик

    7 1 Отговор

    До коментар #10 от "КОК МАЛАК ДИК":

    Добре ве малко пиш☺ов.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Жоро

    3 19 Отговор
    Не мога да разбера защо в Сърбия и България не са като в Германия на аутобан да има места и за хора които искат да карат🤔🤔🤔
  • 22 сноу

    10 5 Отговор
    Мангалския гаджал трябва да изпъкне като въшка на чело.Без чалъми няма уважение в катуна.
  • 23 Жоро

    8 0 Отговор
    Иване от кога не си бил в Сърбия?Ограничението вече е 130 км.
  • 24 Българин

    27 3 Отговор
    Вдигаш 250км. и какво- много мъжкарско, егати тъпнята .Най много да отвориш работа на някоя погребална агенция .А на този глупак глобата му е малка, още е трябвало да то глобят сърбите.И в България трябва да стане така.
  • 25 CUKOVSKI

    2 18 Отговор
    SARBITE KAK SI POZVOLYAVAT DA ZADARGAT GRAGDANIN NA BALGARIA I ES.KADE E PRAVITELSTVOTO,KADE E BOIKO BORISOV?
    SARBIA TREBVA DA BADE NAKAZANA SA IZVARSHENITE SVOEVOLIA NEMEDLENNO.
  • 26 Нормален

    23 7 Отговор
    До всички, които "Искате да карате" с 250-300 км./ч. : Дано в най-скоро време да си размажете гладките, селски мозъчета некъде по пътя, да ви стържат от асфалта, че да мирясате... ако може, без да убивате невинни !
  • 27 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    9 10 Отговор

    До коментар #13 от "Българина":

    Бе ай стига с тея фашисти писна ми само да ги възхвалявате пикам им и концентрационния лагер ай сиктир не им щем да им гледам нищо там не съм ходил не искам и да ходя хубавото им е само колите парите и тва е....искам си направа една къща у бг у некое село и да си живея на рахат да си ям да си пия и да капат парици от неиде и съм му ибал майчицата на сичко
  • 28 гост

    7 2 Отговор
    Хахаха!Ибал!!!!!Къща на село?Ко каеш!!!!!!

    Коментиран от #43

  • 29 руйййй

    5 3 Отговор
    Това е рали пилот! То им е заложено,не могат с по ниска скорост!
  • 30 КОКА

    4 22 Отговор
    ХМ ХМ ДО ВСИЧКИ ЛАЙНАРЧЕТА КОИТО НЕ ИМ СТИСКА ДА ВДИГНАТ ПОВЕЧЕ ОТ 1ООКМ 260КМ И ОБОРОТОМЕРА ПРОДЪЛЖАВАШЕ ПОРШЕТО ПУСНА ДЕСЕН МИГАЧ ДА ГО ИЗПРЕВАРВАМ ЧЕ УВЯХНА НЯМА ДА СПОМЕНАВАМ С КАКВА КОЛА СЪМ БИЛ 350КОНЯ КЕФА Е ГОЛЯМ НА НА ВСЕКИ НЕ МУСТИСКА

    Коментиран от #47, #49

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Гост

    7 5 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Как може да казваш на родината си тоалетна, много тъпо изказване
  • 33 Бай Тошо

    3 7 Отговор
    Летял бил. Ако е топ лимузина тия километри са равняват на 110 км/ч на по ниските класове коли, макар и нови да са от магазина
  • 34 гост1

    1 0 Отговор
    Наистина ли е Българин?
  • 35 Свв

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Пътуващ":

    През април ги видях тия двамата полицаи в далечината. Намалих, ама един тарикат ми предветваше с Ауди с червен номер. Та тоя го спряли полицайте на путарината и оттогава много внимавам
  • 36 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Иван":

    От няколко месеца е 130
  • 37 Петър

    2 2 Отговор

    До коментар #13 от "Българина":

    Евала за коментара, и на мен ми е чудно защо като максималната разрешена скорост е 130кмч продават автомобили развиващи много по голяма скорост
  • 38 Red star

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Ами махай се от България и отивай в Сърбия, бе чалма
  • 39 Шумахер Балкански

    0 3 Отговор
    Отсечката Калотина -Томпа ми отнема 4 часа,за средна скорост още не ме засякоха и няма как да стане ,пътувам по празниците и билетите ги раздават извън гишето за да избегнат навалитците.Полицаите със радарите пред гишетата и под мостовете са разбрани хора и те семейство хранят.Опасни са тия със черните шкоди,субари и беемвета със камерите защото понякога ги придружават и камери от телевизията.Който бърза желателно е да има дребни банкноти от по 20€.
  • 40 Жоро

    9 1 Отговор
    БГ индивид, качил се на мощен автомобил и летял по магистралата. Ненормалнико, при пукане на гума с тази скорост не могат да те сглобят за ковчега, ще бъдеш на парчета. Прав е Бойко, лош човешки материал. БОГ да пази НОРМАЛНИТЕ БЪЛГАРИ.
  • 41 Шумахер Балкански

    2 4 Отговор
    Не знам с какви гуми е карал колегата но аз карам с ранфлет гуми и проблеми никакви ако искаш летиш с 300 км /ч .

    Коментиран от #44

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Ancient evil

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "гост":

    Да му имам мечтите.
  • 44 Тома Неверни

    2 0 Отговор

    До коментар #41 от "Шумахер Балкански":

    А като завали , с колко караш с тези гуми

    Коментиран от #46

  • 45 Екотек

    2 0 Отговор
    Много вървят тея Астри еий..
  • 46 Шумахер Балкански

    0 1 Отговор

    До коментар #44 от "Тома Неверни":

    Не съм от самоубийците много добре знам къде ,кога и как да карам имам над 1500000 км изминати без сериозна злополука.
  • 47 Жор

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "КОКА":

    Селски прът
  • 48 Гост

    0 0 Отговор
    Пожелавам му да загуби онова, на което най-много държи, щом като не се съобразява с другите. А ние всички знаем кое е то, нали?
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: