Last news in Fakti

27 Януари, 2012 12:12 1 952 1

Дават по 11 000 € на пътник от Коста Конкордия

  • коста конкордия-
  • кораб
Дават по 11 000 € на пътник от Коста Конкордия - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

По 11 000 евро ще получат пътниците от круизния кораб „Коста Конкордия“, който драматично потъна край бреговете на Италия след сблъсък с подводен риф. Сумата на обезщетението бе договорена между потребителски организации и компанията-собственик на луксозния лайнер „Costa Cruises“, предаде Ройтерс. Компенсацията ще се дава срещу ангажимент от страна на пасажерите да не съдят компанията.

Пари ще получат около 3000 пасажери на борда на кораба, който не успя да стигне до Марсилия. Така те ще бъдат компенсирани за изгубените лични вещи и психическите травми, нанесени от катастрофата. Разлика между възрастни и деца няма да се прави.

Компанията ще покрие и разходите на корабокрушенците по пътя им у дома, а също така ще им върне парите, платени за пътуването.

За ранените ще се преценява индивидуално колко още средства да получат.

За сметка на това пасажерите се задължават да не съдят компанията, така че трябва добре да обмислят офертата.

Очаква се парите да бъдат изплатени до седмица.

Една от организациите бойкотира споразумението и призова пътниците да съдят колективно компанията-майка на „Costa Cruises“ в Маями. Според „Кодаконс“ на всеки пасажер се полагат по 125 000 евро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    nashte sagrajdani patuvali na koraba mai udariha jakpota.