Last news in Fakti

28 Февруари, 2012 10:25 1 240 1

Франсоа Оланд удря богаташите с 75% данък

  • франсоа оланд-
  • франция-
  • президент-
  • кампания-
  • данък
Франсоа Оланд удря богаташите с 75% данък - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Два месеца преди ключовите за Франция президентски избори водещият кандидат в тях представителят на опозицията социалистът Франсоа Оланд обяви своето намерение да обложи супербогатите французи с данък от 75%, предаде в. „Лез Еко“.

Оланд обяви намерението си в предизборното предаване „Думите на кандидатите“ по TF1.

Мярката ще засегне предприемачите с доход над 1 млн. евро годишно. Тя е доста рестриктивна спрямо предварително обявеното намерение за 45% ставка на доходите над 150 000 евро годишно.

Оланд бил вбесен от новината, че водещи мениджъри на компании, включени във водещия френски индекс САС 40, са си раздали по 2 млн. евро бонуси през миналата година.

Запитан от TF1 какви реформи ще предприеме в данъчния кодекс, ако бъде избран за президент, Франсоа Оланд обяви, че ще отмени облекченията, въведени от Саркози, за да я направи по-справедлива за средната класа и работниците, отбелязва в. „Фигаро“.

Темата за облагането на богатите се превръща в основна за президентската кампания. Много експерти предупредиха, че увеличаването на данъчната тежест ще принуди много от богатите французи да се изнесат в чужбина. Не трябва да се забравят професионалистите от съседна Швейцария, които са „магьосници“ в избягването на плащането на високи данъци, бяха част от коментарите във френските специализирани форуми.

Социалистът Франсоа Оланд води с комфортна преднина пред основния си опонент Никола Саркози, който усилено се бори за своето преизбиране на фона на свиващата се икономика и заплахата от нови съкращения.

Оланд се закани да съкрати 20 млрд. евро разходи до 2017 г.. Заедно с това той обещава да създаде 60 000 нови работни места в образованието и 150 000 други държавно финансирани позиции.

Оланд вече обеща да ореже с 30% заплатата на държания глава и назначаваното от него правителство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Питащият

    0 0 Отговор
    Това, което иска да направи е правилно само ако се направи едновременно във всички страни и няма офшорни бърлоги. Най тарикатите ще намерят начин да укриват доходи и печалби и това са най-големите богаташи, а по дребните ще плащат.