Last news in Fakti

7 Март, 2012 08:32 1 373 1

Саркози взе чужденците на прицел

  • никола саркози-
  • франция
Саркози взе чужденците на прицел - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Френският президент Никола Саркози заяви, че в страната му има твърде много чужденци, а системата за интегрирането им работи „все по-зле и  по-зле“, предаде Би Би Си.

Държавният глава, който ще търси преизбиране на изборите през април, защити в телевизионен дебат намерението си да намали броя на пристигащите в страната и да затегне режима на границата.

Саркози се е заел да наваксва рейтинг, за да стигне основния кандидат на опозицията – социалистът Франсоа Оланд. Номинираната от крайно дясната партия „Национален фронт“ – Марин Льо Пен - далеч не е безобиден опонент, тъй като със Саркози ще делят десните избиратели.

Саркози обяви, че емиграцията трябва да бъде затегната чрез по-строги изисквания за придобиване на гражданство и квалификации.

Самият президент е син на унгарски емигрант, но смята за необходимо да се отрежат привилегиите, получавани като плащания от чужденците, живеещи във Франция от 10 години.

Не за първи път Саркози прави противоречиви изказвания по щекотливите теми „имиграция“ и „раса“, с които разделя остро обществото мнение. С него се свързва и депортирането на роми, осъдено от мнозина като нарушение на човешките права.

Преди дни неговия премиер Франсоа Фийон коментира, че религиозното клане на животни е с изтекъл срок на годност, с което възмути евреи и мюсюлмани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мдам

    0 0 Отговор
    Ааааааааааааа ще се сетите, че п..ките и арабелите пречат на всички европейци. Айде сега малко след някоя и друга година още малко и до 20-30 години да се отървете от горе споменатите.
    Аз съм ЗА нали съм европейски брат на Сарко хахахаха