Last news in Fakti

15 Февруари, 2012 22:00 1 016 1

Саркози официално поиска втори мандат

  • франция-
  • никола саркози-
  • франсоа оланд
Саркози официално поиска втори мандат - 1
Снимка: БГНЕС

Френският президент Никола Саркози очаквано обяви желание за втори мандат. Той вече е официално кандидат за президент и ще се бори да запази поста си на идващите избори през пролетта, предаде „Евронюз”.

Саркози е в деликатна ситуация на непрекъснато падащ рейтинг и в центъра на няколко скандала за пари и злоупотреби.

Основният му опонент е номинираният от социалистите Франсоа Оланд. Саркози очаква корава битка с  представителя на левицата.

Според  проучвания на общественото мнение Оланд води пред Саркози с цели 15%.

Неодобрението към президента е 68%, но той се надява да обърне резултата с аргумента, че е политик с международна тежест.

През октомври миналата година Франсоа Оланд спечели балотажа на вътрешно-партийните избори на френските социалисти. Обещава да бъде "нормален" президент, твърде различен от свръхактивния и склонен към показност Саркози.

Наскоро вестник „Канaр аншене“ обвини френския президент Никола Саркози в  разхищение на държавни средства. Според изданието държавният глава е похарчил около 40 хиляди евро държавни пари за транспортирането на заболелия си син от Украйна във Франция. Преди това той беше безмилостно атакуван заради неспособността си да се справи с икономическите и финансовите проблеми на страната, свързани с кризата около европейска валута.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цигането

    0 0 Отговор
    И тоя гном не се наяде.