Last news in Fakti

31 Август, 2018 13:16 1 981 2

Силно земетресение разлюля Гърция

  • гърция-
  • земетресение-
  • трус-
  • трикала

Няма пострадали хора

Силно земетресение разлюля Гърция - 1
Снимка: Shutterstock

Земетресение с магнитуд 5 по скалата на Рихтер разлюля южната ни съседка Гърция. Епицентърът на труса е близо до град Трикала, намиращ се в централната част на страната, предаде „Катимерини“.

Земетресението, регистрирано малко след 10:00 часа сутринта, е предизвикало свлачища на няколко пътни артерии. Няма информация за пострадали хора.

Според Средиземноморския сеизмологичен център магнитудът на труса е 5.1 по Рихтер. „Половината държава се разтресе“, заяви професорът по сеизмология Ефтимиос Лекас. Земетресението е усетено в много населени места. Властите успокояват, че ситуацията е под контрол.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 един

    7 1 Отговор
    Земетресение никога не може да бъде под контрол. Дали някой се успокоява след такова изявление?
  • 2 383

    2 0 Отговор
    Земетресение с магнитуд 5 по скалата на Рихтер е много обикновено за Гърция и често няма нито щети, да не говорим за жертви. Още по-големи земетресения, особено в морето, не засягат сградите в Гърция, където годишно се случва поне едно земетресение между 6-7 Рихтер, и стотици по-малки разбира се.
Новини по държави: