Last news in Fakti

2 Март, 2012 08:39 1 395 0

Безработен грък рани българин (обновена)

  • гърция-
  • комотини

Заложническа драма в гръцка фабрика

Безработен грък рани българин (обновена) - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мъж рани двама души и взе други двама за заложници във фабрика в северната част на Гърция, предаде Би Би Си. Работникът наскоро бил уволнен от предприятието в Комотини и това отприщило гнева му.

Ядосаният грък нахлул с пушка в предприятието и стрелял по бившия си шеф и по свой колега - българин, които са в болница без опасност за живота.  След това безработният взел двама шофьори за заложници, които държал в продължение на 12 часа.

Затворническата драма приключи успешно, след като мъжът се предаде след преговори с полицията, обградила предприятието. Според АП мъжът е на 52 години и се казва Димитриос Маникас.

Преди осем месеца той изгубил работата си заради финансовите проблеми на фабриката. Кризата принудила ръководството да се лиши от 40 служители, които произвеждат кошове за боклук и други пластмасови изделия.

Вчера мъжът нахлул в офиса на 51-годишният управител Атанасиос Адрианопулос и започнал да стреля по него, ранявайки го във врата и ръцете. В този момент нахълтали служители на фирмата, които спасили шефа си. 30-годишният българин Емил Маринов е ранен в краката.

Недоволният безработен искал откуп от 31 000 евро, твърдейки че фирмата му ги дължи.

По данни на АП е пострадал и полицай, който е с рана в ръката. От полицията допълват, че докато държал заложниците, Маникас поискал да му се даде нужната доза антидепресанти, които му били предоставени. Това явно оказало положително въздействие върху преговорите, завършили с предаването на мъжа.

От завода съобщиха, че развилнелият се похитител е освободен от работа заради „нестабилното и неприемливото му поведение“.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА