3 Март, 2012 11:01 4 818 6

Торнадо унищожи градче в САЩ (видео)

  • торнадо-
  • сащ-
  • мерисвил

24 жертви на природната стихия

Най.малко 37 души загинаха след поредица от силни бури и торнада, които опустоши обширни територии в САЩ от крайбрежието на Мексиканския залив до района на Големите езера на север, съобщиха информационните агенции. Десетки хора пострадаха от стихията.

Общо се съобщава за 85 торнада. На някои места торнадото бе съпроводено с проливни дъждове и град.
Смерчовете отнесоха покриви на къщи и по-големи обществени сгради, нанесоха щети на строго охраняван затвор.

Най-тежко пострада от стихията щатът Индиана, където загинаха 15 души. Практически е разрушен град Марисвил, а съседният Хенривил понесе тежки щети. В двете градчета живеят по около 2000 души. Марисвил е напълно изравнен със земята, каза шерифът на Кларк каунти, Чък Адамс. Репортажите, заснети от хеликоптер в Хенривил, показаха къщи с отнесени покриви, превърнати в развалини.

Поражения има и в Тенеси, Кентъки, Алабама и Охайо. В Алабама градушката бе с размер на топка за голф. В някои населени места бяха затворени училища и университети. Има повалени дървета и скъсани електропроводи.

Миналата година в САЩ бе регистриран рекорден брой торнада - 1709. Метеоролозите предупреждават, че тази година те ще са повече от обичайното. По-голямата им активност се обяснява с глобалното затопляне и по-специално с повишаването на температурата на водата на повърхността на Мексиканския залив.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 р.м.

    0 0 Отговор
    ужас...
  • 2 assense

    0 0 Отговор
    За съжаление цялото зло ще се стовари върху ам.народ, който най- малкото заслужава това. Но алчността и насилието са в основата на всичко това и то е само началото, което ще се засилва с всяка отминала седмица от тук насетне. Положението ще бъде катастрофално по отношение на геофизичните процеси, а във връзка с финансовата страна САЩ ще бъдат в икономически колапс в края на 2012г. Можете да видите сайта: - www.assense.piczo.com , където са посочени прогнозите за календарната 2012 год. за всички страни от Балканите, Европа, Русия, САЩ и Китай и там най-подробно е отразено за най-главните събития които се очаква да ни споходят през тази преходна за новите измерения година.
  • 3 осама

    0 0 Отговор
    Дано не го сметнат за терористичен акт от близкия изток.
  • 4 сс

    0 0 Отговор
    По малоумни коментари не бях чел

  • 5 koceto

    0 0 Отговор
    a tezi ne sa li 4uvali za monolitno stroitelstvo
  • 6 Nikolov

    0 0 Отговор
    Много злини сториха Американските политици по цялата земя !

    Жалко за хорицата - никому не пожелавам да остане без дом.
    От друга страна като гледам клипа - само Бетонни парчета в изобилие... Май им е лабаво готоеото бързо строителство !