Last news in Fakti

28 Септември, 2018 13:40 2 512 21

Русия торпилира референдума в Македония

  • русия-
  • референдум-
  • македония

Кремъл с кампания срещу референдума в страната

Русия провежда тайна пропагандна кампания за торпилирането на референдума в Македония. За това предупреждават дипломати и анализатори, цитирани от „Дейли телеграф“.

Референдумът в Македония, на който гражданите ще трябва да приемат или отхвърлят споразумението с Гърция за смяната на името на страната, ще се проведе в неделя. При одобрение, пътят на Македония към ЕС и НАТО ще бъде отворен.

Русия обаче е против разширяването на НАТО на Балканите. Руснаци използват фалшиви профили в социалните мрежи, с които пускат призиви за бойкот на референдума. Разкритията са на Македонската лаборатория за разследваща журналистика.

Руснаците целят да намалят избирателната активност до под 50%, с което ще направят референдума нелигитимен.

По последни проучвания на референдума ще гласуват около 57% от гражданите, като се очаква повечето от тях да приемат името Република Северна Македония. Смята се, че Русия се опитва да представи Западът като много по-упадъчен, въпреки редовните посещения на западни лидери в Македония, призоваващи за активност на референдума.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 вуенен

    26 20 Отговор
    Да, торпилира го. Следващото торпедо е приготвено за задокеанската кочина.
  • 2 Гоуст

    16 16 Отговор
    Русия да се меси в политиката на други Държави? Не, това не е възможно...

    Коментиран от #4

  • 3 onq s konq

    9 15 Отговор
    На референдума лично бат Бойко ще е седнал до Заев за подкрепа и ще гледа с ТЕЖЪК ПОГЛЕД.а НЕ Е ИЗКЛЮЧЕНО и в даден момент да му каже не "на ушенце", а СИЛНО-ТАКА,ЧЕ ДА ЧУЯТ И ДРУГИТЕ:"БЕ Я ДА ДОЙДЕ СТАНКО!"
  • 4 българче

    10 9 Отговор

    До коментар #2 от "Гоуст":

    Братята да не видят нещо от говедата.
  • 5 Иванов

    15 7 Отговор
    Мордор не може нищо да повлияе защото референдумът ще бъде обработен от спецове на Герб и Заев ще го спечели убедително, ако и бюрмите да идат за гъби вместо да гласуват. Гарантирано от Бойко Велики- Тиквата и съгласувано с посланик Рубин Диамат! Да им е честито новото име, по- нататък може пак да се прекръстят. Колко му е?!)))))
  • 6 веселяк

    13 5 Отговор
    После да не се окаже, че Китай се е месил в референдума!
  • 7 Kcaniba

    9 6 Отговор
    Браво на Русия!!
    А нашите дупедавци клекнаха на фащ, и се отрккоха от българите!!
    Проекта Маке в Евро и нато, е задната зратичка за вкарване на албанци и максимално поислямчване на югоизточна Европа и Балканите!!!

    Коментиран от #9

  • 8 Референдумът

    12 4 Отговор
    Не зависи нито от македонците нито от Русия. Там решават само албанците. Т.е.САЩ
  • 9 M. A. G. A.

    7 5 Отговор

    До коментар #7 от "Kcaniba":

    Проекта,, Македония "е на Коминтерна, ако въобще знаеш какво е това. То бива да си руски душевен роб, но фактите са си факти.

    Коментиран от #12

  • 10 СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !

    2 2 Отговор
    ОТЛИЧНО ! КАКОЙ ПРИВЕТ - ТАКОЙ ОТВЕТ ! Няма такъв народ и държава нито в ООН, нито във ВАТИКАНА ! А щом са толкоз улави - значи са българи !

    Коментиран от #17

  • 11 Ако е тъй - следва че

    2 4 Отговор
    София е в ШОПЛАНДИЯ ! В Монтана - МИЗИЯ ! Дунавци, ДОБРУДЖАНЦИ, ТРАКИЙЦИ, СТРАНДЖАНЦИ, ПИРИНЦИ, РОДОПЧАНЦИ . Но географския район - нацията не определя ! Само нашенци могат да са ТАКВИЗ ГАЛОШИ !
  • 12 БОЙ ПО рогите

    3 7 Отговор

    До коментар #9 от "M. A. G. A.":

    ЗА да остане здрава кожата ! СЛАВА РОССИИ ! ХВАТИТ ТОЛЕРАНТНОСТ, ПРАВДА И ПРИНЦИПЪЙ. ЗАКОНА НА ДЖУНГЛАТА Е В СИЛА ! Други закони няма ! Ако не ядеш - си изяден ! СЛАВА РОССИИ !
  • 13 Доктор Охболи

    4 4 Отговор
    Хе-хе, Русия провежда ТАЙНА пропагандна кампания...Че нали е тайна, бе, идиоти! Как разбрахте за нея?
  • 14 ganio

    5 2 Отговор
    Мисля че в български интерес е този референдум да не успее и Македония да не влезе в ЕС. Тогава още повече макета ще изкарат българско гражданство.
  • 15 Kико

    2 5 Отговор
    С тази политика която води Русия няма да останат много приятели?
  • 16 Доктор Охболи

    0 0 Отговор
    "На 30 септември няма да отида да гласувам и знам, че и вие, скъпи сънародници, ще вземете същото мъдро решение. Гласуването на референдум е право, а не задължение." Това заяви от трибуната на Общото събрание на ООН президентът на Македония Георге Иванов часове преди края на кампанията за неделния референдум. На него избирателите са призовани да одобрят или отхвърлят сделката с Гърция, която открива пътя на страната към интеграция в НАТО и Европейския съюз.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Политолог

    2 3 Отговор
    Браво на Русия и Путин, всеки ден газят в лайната и доказват, че наистина са ИМПЕРИЯ НА ЗЛОТО.
    Какво им пречи Македония в НАТО и Европейския съюз?
    Пречи им факта, че всички умни, интелигентни и демократични се отдръпват от алкохолизираните мужици
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Ставрю

    2 1 Отговор
    Кое е лошото аз си мислех пе от пирамодалната структора наречена европеиски съюз и нато торпилират но и русия в това число. Ще се радвам да боикотират референдума и поске да се обединим. Западната мизерна капиталистическа кочина европеиски съюз в които човеците са само ресурс а малките държави биват изсмуквани с лъжи трябва да се разпадне.
  • 21 гост

    2 2 Отговор
    България нема интерес от името Северна Македония.Русия ако успее да торпилира референдума,за пореден път ще ни вдигне гащите.
Новини по държави: