Last news in Fakti

3 Октомври, 2018 14:25 7 858 5

Арестуваха гангстер, избягал от затвор с хеликоптер

  • редуан фаид-
  • гангстер-
  • франция-
  • хеликоптер-
  • бягство-
  • арест

Успешна акция на френските сили

Арестуваха гангстер, избягал от затвор с хеликоптер - 1
Снимка: Shutterstock

Гангстерът Редуан Фаид, който преди три месеца зрелищно избяга от затвор с хеликоптер, бе арестуван днес в Северна Франция, предаде АФП. Известният обирджия бе заловен в района Оаз, северно от Париж, заедно с брат му Рашид и още двама членове на семейството, съобщил полицейски източник.

Полицията проведе мащабна издирвателна операция след бягството на 1 юли, при което двама тежко въоръжени съучастници на Фаид използваха димни гранати и ъглошлайфи, за да проникнат през вратите и да го качат на очакващия ги хеликоптер. Фаид, който има множество присъди за въоръжени грабежи и по-рано също бе бягал от затвор, се измъкна от зандан, намиращ се на около 50 километра югоизточно от Париж, предаде БНР.

Над 100 полицаи бяха пратени да издирват 46-годишния мъж, който казваше, че го вдъхновяват филмови герои като Тони Монтана от „Белязаният“ и че открил призванието си на 12-годишна възраст. При полицейската акция в ранните часове днес в град Крей са били иззети оръжия. Фаид, който избяга от затвор през 2013 г. и бе заловен 6 седмици по-късно, излежаваше 25-годишна присъда за грабеж през 2010 г., при който беше убита полицайка. При бягството му на 1 юли двама негови съучастници похитили хеликоптера, след като се представили за желаещи да се научат да управляват машината и наредили на ужасения инструктор първо да вземат още един съучастник, а след това се отправили към затвора.

При пристигането пилотът насочил машината към двора за разходки. Двама от облечените в черно и въоръжени бандити хвърлили димни гранати, след което проникнали в залата за свиждане, където Фаид разговарял с брат си. По-късно властите откриха хеликоптера на около 60 километра от затвора. Пилотът бил вътре, пребит и бил откаран в болница в шок. Бегълците поели по-нататък с коли, които сменяли по пътя си. Фаид за малко да бъде заловен на 24 юли, когато бе идентифициран в кола, отказала да спре за полицейска проверка северно от Париж. Автомобилът бе открит по-късно в подземен паркинг на мол, като в багажника му имало експлозиви. Фаид се ражда в бедно семейство, има 11 братя и се захваща с престъпна дейност от младини, като на 6 години краде от супермаркет количка със сладкиши. А на 12 открива своето призвание - грабежите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 dragula

    38 1 Отговор
    Добре, че другите деца от семейството са лекари, учители и други добри хора.
  • 2 гост

    38 1 Отговор
    Тоя ще да е от чистокръвните французи.
  • 3 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    3 1 Отговор
    Татко?
  • 4 Страшен страшник

    15 9 Отговор
    Човекът въобще не е страшен. Страшни са тези, които подпалват войни, избиват народи, остават майки и малки деца да гладуват. Или пък, А, крадат 2,5 млрд и ни лук ял, ни лук мирисал.
    Човекът направил две три кражби от богатите и много страшен.

    Коментиран от #5

  • 5 аребе

    2 3 Отговор

    До коментар #4 от "Страшен страшник":

    Не е страшен, но руши обществото и неговите принципи. Дава лош пример на други.

    Само да попитам ей така за аудиторията. Според теб, означава ли, че всеки може да прави каквото иска и да граби, да кара експлозиви, само защото има по-големи престъпници и "страшилища" от него?!

    Заради такива разсъждения, като твоето България е пропаднала.
Новини по държави: