Last news in Fakti

7 Октомври, 2018 09:40 1 937 4

Македонската църква не иска смяна на името

  • македония-
  • църква-
  • митрополит тимотей
Македонската църква не иска смяна на името - 1
Снимка: Shutterstock

Македонската православна църква – Охридска архиепископия на редовното ежегодно заседание на Архиепископския църковно-народен събор потвърди позицията си за непроменяемостта на името на МПЦ и държавата, предава македонската агенция „Макфакс“, цитирана от "Фокус".

„Македонската православна църква е историческа и правна наследница на Охридската архиепископия на Юстиниана прима, има достойнство на архиепископия и се казва Македонска православна църква – Охридска архиепископия, а в комуникацията е Македонска православна църква“, заяви митрополит Тимотей.

Той добави, че членовете на събора единогласно изпращат апел за национално единство. „Изпращаме искрен молитвен повик до всички политически субекти в страната за отговорно поведение в този изключително сложен и пълен с предизвикателства период за нашата татковина с препоръка да използват всичките си сили за запазване на националната и духовната идентичност на македонския народ и всичко, което е македонско“, уточни владиката.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Салам Алеко

    13 2 Отговор
    Ква македонска бе, нали ви видях църквите със замазано "българска"! Палячовци! Кво става на балканите? Циганите искат да са турци, българите искат да станат македонци, магаретата искат да станат кътъри! Никой ли не ще да бъде Българин бе?

    Коментиран от #2

  • 2 гост

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Салам Алеко":

    Ние в България сме си българи, тия ако искат и марсианци да станат, кво ме бърка??? А циганите няма как да са българи и затова поне на турци се правят.
  • 3 хаха

    5 0 Отговор
    Че има ли такава нация "македонци"?
  • 4 ХанкоБрат

    2 0 Отговор
    Това вече е прекалено. Кои са тези, че да казват какво ние, българите ще пишем в учебниците си по история. За разлика от тях сме държава от няколко века и макар да сме бедни и едва да оцеляваме, няма да късаме учениците, заради прищевките на разни селски кравари!
    Да се криминализира всякаква помощ за македония, защото каквото и да правят продажните ни правителства , предатели там винаги ще ни мразят. То наглостта на тези селяци минава всякакви граници, така че се спира дипломатическите контакти с тази така наречената държавица, докато не се осъзнаят.
    Май ще направят доста българи макемразци с огромните си претенции, затова им пожелавам да използват в скоро време албанската история за тяхна и да забравят, за съществуването на България. Никакви паспорти повече за макета, дори да се отнемат раздадените им 300 000. Нека стават албанчета.
Новини по държави: