Last news in Fakti

15 Октомври, 2018 18:32 1 548 4

Обискират саудитското консулство в Истанбул

  • турция-
  • журналист-
  • саудитска арабия

Акцията се провежда от турската полиция

Обискират саудитското консулство в Истанбул - 1
Снимка: БТА/AP

Екип от турски и саудитски експерти претърсват заедно консулството на Саудитска Арабия в Истанбул. Обискът е част от разследването на изчезването на известния саудитски журналист Джамал Хашоги, известен с критиките срещу властите в родината си, съобщи НОВА Тв.

След почти две седмици, откакто Хашоги е в неизвестност, турските власти се съгласиха на саудитското предложение да сфомират съвместен екип за обиска. Проверката стана възможна след телефонен разговор между турския президент Реджеп Ердоган и принц Халед ал Файсал - восокопоставен член на саудитското кралско семейство и съветник на крал Салман. Междувременно саудитският крал нареди разследване на изчезването на журналиста.

Хашоги влиза в садутиското консулство на 2 октомври за документи за предстоящата си женитба. Подозренията са, че той е убит в дипломатическата мисия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хорейшио Кейн

    8 0 Отговор
    Е гога чак? Този накълцания отдавна е станал на дюнери!
  • 2 Гошко

    4 0 Отговор
    Ми изпарил се човечецът .
  • 3 Интересно

    2 0 Отговор
    От 2ри октомври досега, цялото консулство е минало химическо чистене, а ся "хайде вижте, че го няма.." човекът е влязъл и не е излязъл от консулството и камерите го доказват.. едва ли е искал да избяга от бъдещета си жена по този начин!..
  • 4 До коня на оня

    1 2 Отговор
    Кончо, и на теб ли не ти се връзва въпроса "Ко майка си търси тоя чиляк у босфору, кат си живее у щатоландия и работи у пощата на уашонгтон " Вашингтон пост"?!?.. що не оди у посолството у Вашингтон, ами си е предпочел истанбулско консулство? .. нещо ми мирише на гнило.. "върховната еврейска мисъл" е родила идея под шапчицата да противопостави пак комшиите с онея с чаршафите, инак тая работа щяха да си я свършат в щатоландия, не е ли така? ... Елементарни чифутски номера.. и колко шум за матрЯла..
Новини по държави: