Last news in Fakti

17 Октомври, 2018 11:11 4 092 12

Саудитският журналист е бил обезглавен

  • турция-
  • саудитска арабия-
  • обезглавен-
  • журналист-
  • джамал хашоги-
  • пръсти

Отрязали пръстите на журналиста, преди да го убият

Саудитският журналист е бил обезглавен - 1
Снимка: БТА/ AP

Саудитският журналист Джамал Хашоги е бил обезглавен в саудитското консулство в Истанбул. Преди това е бил измъчван, а пръстите му – отрязани. Това съобщи „Хюриет дейли нюз“, позовавайки се на разследващите.

Те са се добрали до аудиозапис на бруталната екзекуция. От разпространената от турските медии информация става ясно, че Джамал Хашоги е бил убит за седем минути. Той е влязъл в дипломатическото представителство на Саудитска Арабия и веднага е бил нападнат.

Турската полиция вече е идентифицирала петима заподозрени – четирима от които имат връзки с кралското семейство в Рияд. Един от тях е приближен до принца. На много снимки е заснет близо до него. Турция е сигурна, че Саудитска Арабия стои зад бруталното убийство, докато от Рияд до момента не са потвърдили това.

Хашоги, сътрудник на американското издание Washington Post, е и бивш съветник в правителството на Саудитска Арабия. Миналата година той емигрира в САЩ, за да избегне арест. Хашоги открито критикуваше някои от политиките на престолонаследника принц Мохамед бин Салман и особено интервенцията в Йемен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Щерю

    63 4 Отговор
    Ами това означава, че САЩ трябва да свалят режима в Саудитска Арабия, както свалиха и останалите мракобесни арабски режими! Иначе двойният стандарт лъсва!

    Коментиран от #6, #11

  • 2 ербап

    27 12 Отговор
    КОИ СА ПЪК САЩ ДА СВАЛЯТ РЕЖИМИ на всякъде по света.

    Коментиран от #8

  • 3 Анализатор

    9 4 Отговор
    Не знам какво да мисля. Ако е така, това е ужасно. В същото време Йемен е най-радикалната ислямска държава и нейните войници са виновни за избиването на много мюсюлмани от други течения и християнски племена. Даже показваха публични екзекуции.
  • 4 Когато сключиш

    25 3 Отговор
    Сделка за 600 млрд можеш да правиш каквото си искаш и САЩ само ще скляпат на парцали.
  • 5 Факти

    8 6 Отговор
    На аудиозаписа съвсем ясно се чува как го обезглавяват.
  • 6 гост

    21 5 Отговор

    До коментар #1 от "Щерю":

    САЩ няма да се изправят пред саудитците, ама никога, защото те им изкупуват калпавата военна техника за стотици милиарди долари. Години напред ще купуват и наливат в бюджета на САЩ.
  • 7 А тереза мей

    25 3 Отговор
    Какво мисли по въпроса
    Сигурно са били руски шпиони тия в консулството а консула троен агент а
    Защо сега демократичния свят не отзовава дипломати на саудитска арабия а?
    Всичко е цирк бе дами и господа и каквото и когато е удобно на империята....
  • 8 Туй то

    8 15 Отговор

    До коментар #2 от "ербап":

    А кои са СССР,САЩ са най-голямата демокрация в света,както виждаш самия журналист е работел там за да покаже кирливитв ризи на Саудитското кралско семейство.
  • 9 ЦРУ

    12 3 Отговор
    По други медии чета, че този хич не е случаен и не е само журналист. Бил произхождал от много влиятелен саудитски род, подхвърли се версия, че може да е и агент на ЦРУ или друга подобна служба. Работата като журналист е най-обичайната легенда за подобни агенти. Ако дейността му е донесла загуби на саудитските принцове, нищо чудно, че е проявена такава варварска жестокост за назидание на другите. Иначе защо да си дават този труд, човекът е възрастен и може да бъде ликвидиран далеч по-дискретно и на съвсем друго място.
  • 10 67890

    11 6 Отговор
    -А някой дава ли си сметка ,че този ,,журналист'' е племенник на международния аферист и контрабандист на оръжие Аднан Хашоги...и дали това по някакъв начин не е свързано с ликвидирането му...та май тоя юнак е бръкнал много дълбоко в торбата със змийте , завещана от вуйчо му...и на какво се дължи приятелството му с Ердоган...доста са въпросите без отговор...
  • 11 Хасан

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "Щерю":

    При тях краля е президент, вечен , а принца е министър председател...сега ще сменят тоя принц Салман и ще го заменят с друг от многото принцове...и готово
  • 12 stupid

    12 3 Отговор
    има конспирация, хората от саудитското посолство са били подменени с агенти на ГРУ, след което са упоили журналиста с новичок разреден 1към 1000, за да не го ъмъртвят, после са го притиснали да им каже къде е Скрипал и след като не им е казал са го обезглавили, след което са го изнесли с ванове навън и са върнали саудутските дипломати в сградата, от там и искрените твърдения , че не знаят нищо за съдбата на журналиста, затова апелирам незабавни санкции за Русия и гонене на дипломати, за да можем ние свободните хора да влизаме в посолствата и консулствата на всички държави без страх от това да бъдем отровени с новичок и после убити от агенти-бизнесмени на ГРУ. Слава на САЩ и тяхната демокрация навсякъде по света.
Новини по държави: