Last news in Fakti

19 Октомври, 2018 09:42 4 930 34

Турците пуснали ужасяващия запис на Помпео

  • турция-
  • сащ-
  • запис-
  • убийство-
  • джамал хашоги-
  • журналист-
  • майк помпео

От Вашингтон отрекоха тази информация

Турците пуснали ужасяващия запис на Помпео - 1
Снимка: БТА/ AP

Държавният секретар на САЩ Майк Помпео е чул аудиозаписа, на който се чува предполагаемото убийство на саудитския журналист Джамал Хашоги в саудитското консулство в Истанбул, предаде Анадолската агенция, позовавайки се на ABC News.

Първият американски дипломат беше на посещение в Турция, а по това време американският президент Доналд Тръмп заяви, че ще изчака завръщането му, за да му бъдат предоставени доказателствата на турските власти. Службите в Турция са убедени, че журналистът, който е критикувал властта в Рияд, е убит зверски в сградата на консулството.

Джамал Хашоги изчезна на 2 октомври, след като влезе в дипломатическото представителство на Саудитска Арабия. По време на среща в Анкара турските служби са пуснали записа на Майк Помпео. Любопитно е, че говорителката на американското външно министерство отрече тази информация, посочвайки, че дипломатът не е чул запис по време на посещението си в Турция.

Американският президент Доналд Тръмп за първи път зае позицията на Турция, а не на другия си стратегически съюзник Саудитска Арабия, казвайки, че по всяка вероятност Хашоги е бил убит. Държавният глава добави, че Рияд ще понесе „много тежки“ последици, ако се установи, че стои зад убийството на дисидента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Салам Алеко

    23 17 Отговор
    Много кьорфишеци бре! Ако имаше запис досега да го бяха пуснали по всички телевизии! Нали е бил приятел с Ердо? Защо не са го завели лично личните хора на Ердо! Ми щото е знаел кво ще стане! Колко ли арабски петрол ще потече към Турция щом утихнат нещата?

    Коментиран от #4, #6, #11, #14, #33

  • 2 927

    20 9 Отговор
    А записа с Ердоган да спи и да хърка на пресконференцията в Молдова, кога ще го пуснат? Все пак, този е легален запис, а не някой незаконен продукт на шпионаж..........

    Коментиран от #10

  • 3 турк хава кавладери

    3 28 Отговор
    Смелост, саудитски братя, с молитва, пост и съпротива, ще изправим заедно, това ново нападение и пропаганда с ужастни лъжи на неверниците от Запада към мюсюлманския свят!!!
  • 4 Цък

    25 3 Отговор

    До коментар #1 от "Салам Алеко":

    Не могат, защото така официално ще признаят, че подслушват посолство на друга държава, което е абсолютно нарушение по всички международни норми.

    Коментиран от #5

  • 5 007

    6 11 Отговор

    До коментар #4 от "Цък":

    И така, детската приказка, разказана от турците, за часовник, свързан с мобилен телефон, който изпраща видео, не го вярвате?

    Коментиран от #7

  • 6 Румяна Костова

    18 4 Отговор

    До коментар #1 от "Салам Алеко":

    По всички медии пускат материали,които са изгодни на онези ,които владеят световните медии.А сетите се кои са те!Разплакани деца,които бели каски поливат с маркучи с вода,за да ги отмият от хлора видяхме по всички медии,за да ни се внуши колко е зъл Асад.В този случай не е изгодно да се показва жестокостта на приятелите и съдружници на САЩ.
  • 7 Цък

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "007":

    Не мисля, че и те самите си вярват

    Коментиран от #9

  • 8 12345

    18 0 Отговор
    Какво толкова има да се разследва. Консулството има камери. Ако, човека е влязъл там, трябва да има запис как после излиза. Ако саудитците не са го убили вътре, да покажат записите как влиза и как излиза. Ама ако са го убили вътре няма как да има запис как излиза.
  • 9 007

    5 5 Отговор

    До коментар #7 от "Цък":

    Мисля че надценявате медитативната способност на средния турчин и подценявате силата на държавната пропаганда в Турция.
  • 10 Bella Ciao

    4 4 Отговор

    До коментар #2 от "927":

    Уважение към един уморен болен старец!
  • 11 а бе

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "Салам Алеко":

    случайно да знаеш къде бачка сега хасан, иван, месут, синан и т.н, през последните няколко дни не го виждам в коментарите

    Коментиран от #13

  • 12 M. A. G. A.

    7 2 Отговор
    Санкции срещу С Арабия ще вдигнат цената на петрола, за това ЕС си траят, а САЩ се чудят как да се измъкнат от положението без да се компрометират. От скандала ще спечели Русия и Иран.
  • 13 Салам Алеко

    12 5 Отговор

    До коментар #11 от "а бе":

    Добре са! Някой от тях са ходили на килимчето за антибългарски коментари! Хасан е добре, пише си в сайта, и бленува за анадолските степи, хубаво куче, и голямо стадо кози! Даже замисля да създаде свинарник в покрайнините на Константинопол, и с мощни вентилатори за парфюмите целия град! Това е последната ми информация!
  • 14 Хасан

    6 8 Отговор

    До коментар #1 от "Салам Алеко":

    Много добра политика на Турция..разтягат като локум..гледат да задържат новината колкото се може по дълго на световните медии...и правят яко пазарлък..а това е Сарабия да спре да дава финансова подкрепа за атаката срещу лирата,да спре да финансира терористите от ПКК...иначе никой няма да иска даже да се фотографира с саудицкия принц..ще бягат от него като от чумаво куче

    Коментиран от #15, #16

  • 15 Никифор II Фока

    8 7 Отговор

    До коментар #14 от "Хасан":

    Светът също така наблюдава и пиратските действия на правителството ви по отношение на ИИЗ на Гърция-Кипър-Египет, за това са до вашите кораби, около 20 самолетоносачи, хеликоптероносачи, фрегати подводници и Ф-35, от Гърция, САЩ, Египът и Израел.

    Коментиран от #18

  • 16 СаламАлеко

    9 5 Отговор

    До коментар #14 от "Хасан":

    Целия сайт бяга от теб като от чумаво куче, ама няма отърване, кърлежа винаги се лепи по чистите неща!

    Коментиран от #17

  • 17 АлекоСалама

    3 8 Отговор

    До коментар #16 от "СаламАлеко":

    Колега като гледам под всяка тема свързана с Турция се изхождаш , тука ако има кърлеж си точно ти .

    Коментиран от #19, #23

  • 18 Хасан

    6 9 Отговор

    До коментар #15 от "Никифор II Фока":

    На 100км от Анталия и турския бряг и на 1000км от гръцкия бряг и са били гръцки териториаални води?!!!!хай сиктир...Гърция трябва да си знае мясото си в хранителната верига..Турция има нужда от средиземноморския газ

    Коментиран от #20

  • 19 Хасан

    6 4 Отговор

    До коментар #17 от "АлекоСалама":

    Той сега е прочел ”Под игото” и затова мрази турци

    Коментиран от #26

  • 20 Никифор II Фока

    5 4 Отговор

    До коментар #18 от "Хасан":

    Г-н Пират, отвори книгите за международното право и за правото на морето, защото няма да успееш да издържиш изпита. И ако искаш газ, ще платиш и ще купиш. Но преди всичко ти си беден. Да не говорим, че ако намериш пари, трябва да ги предадеш на руския шеф за газ, защото ти си мечката с халката в носа и руснака циганинът който тe отвежда на фестивалите.

    Коментиран от #21, #22

  • 21 Хасан

    6 6 Отговор

    До коментар #20 от "Никифор II Фока":

    Драги ми,разбира се че има международно право ,но това е средство за натиск на големите срещу малките ,а не обратното...кажи ми с какво право Франция бомбардира Либия???..или пък Сащ Ирак и Сирия??..и с какво право Русия анексира Крим???....с правото на силния

    Коментиран от #25

  • 22 Хасан

    3 5 Отговор

    До коментар #20 от "Никифор II Фока":

    Хахаха....мечката е Русия ,а халката за носа е Турски поток...а мечкаря с тоягата турчина..на това се казва взаимна обвързаност ...но турчина има алтернатива като сирийски,средиземноморски,иракски,ирански,катарски,кувейтски,арабски,азерски,туркменски газ...
  • 23 СаламАлеко

    6 1 Отговор

    До коментар #17 от "АлекоСалама":

    Първо менте-турчин, не си ми колега! Второ, имам слабост към кадъните и си пиша! И трето думите ти не са правилни! Отчитам се само на ходжата! Чат ли си?

    Коментиран от #24, #28

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Никифор II Фока

    3 1 Отговор

    До коментар #21 от "Хасан":

    Виждам, че не можеш да разбереш кой, в този случай, е Сирия, Либия и така нататък. Защото, за цивилизованите страни, важи... друго. Ако искаш, мога да те помогна да видиш кой е варварският и слабият в случай. А срещу Русия, единствената ти алтернатива е да се върнеш в ръцете на Америка. На пълно подчинен разбира се. Тези малки зависими страни които спомеяваш, не могат да те помогнат.

    Коментиран от #31

  • 26 Зайо Байо

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "Хасан":

    Ако прочете Death and Exile на McCarthy ще намрази цялата си фамилия и себе си тогава. Щом толкова бързо го хваща..

    Коментиран от #32

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 АлекоСалама

    1 4 Отговор

    До коментар #23 от "СаламАлеко":

    Аз съм ходжата , за това ми се отчиташ , а такива менте българи като тебе кадъните ги виждаш на .икия само анладън мъ .

    Коментиран от #30

  • 29 АлекоСалама

    2 3 Отговор

    До коментар #27 от "СаламАлеко":

    Я ни обясни на всички с какво ти бъркат тези турци толкова във входа , че видиш ли новина за Турция си разтваряш бузите . Сигурно и ти си от онези които плюят по съседа а в събота и неделя се записваш на шопинг тур до Едирне понеже автомобил или шофьорска книжка няма как да притежаваш със стотинките които изкарваш от тук
  • 30 СаламАлеко

    4 1 Отговор

    До коментар #28 от "АлекоСалама":

    Като ти се отчетох, вкусно ли беше?

    Коментиран от #34

  • 31 Хасан

    0 1 Отговор

    До коментар #25 от "Никифор II Фока":

    Да разбира се ,Турция не е силна колкото Русия,Сащ или Китай ,но може успешно да ги балансира...има много по голяма тежест от Франция или Германия...трябва умело да ги конфронтираме ..Русия с Европа, Русия и Сащ , Сащ и Европа...и в самата Европа ..Запада с Изтока ..Севера и Юга...всяка конфронтация ще е плюс за нас...
  • 32 Хасан

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Зайо Байо":

    Вярващ,бял,християнин,кръстоносец е написал за мрачните,черните,агресивните турци една пропаганда с цел да създаде ненеобщественогативно обществено мнение против Османската империя....много познато...същото го казваха за социализма,за Куба...сега го казват за Иран,Сирия,Русия ,Китай
  • 33 соросоидни кърлежи

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Салам Алеко":

    За един журналист няма да затрият военната индустрия на САЩ, която осигурява хляб на милиони американци. Друга работа ако беше станало примерно в Руско Консулство в Турция, досега всички соросоидни свине щяха да пръкнат от дупките си с коментар. Колко "жестоки"санкции на мига щяха да наложат. Ама тук за една бълха ,да изгорят юргана...
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: