26 Ноември, 2018 19:12 3 360 4

Коя е страната с най-мръсен въздух в Европа

  • македония-
  • въздух-
  • европа

Македония е първенец по замърсяване

Коя е страната с най-мръсен въздух в Европа - 1
Снимка: Shutterstock

Македония е страната с най-замърсен въздух в Европа. Това показва проучване на Европейската агенция за околната среда, цитирани от Евронюс.

Отчита се, че замърсяването на въздуха се дължи на широка употреба на печки на дърва и натовареният градски транспорт. Замърсяването на въздуха в страната е с 10 пъти над нормата.

Македонското правителство вече си постави за цел да намали замърсяването на въздуха с 50% през следващите две години. Вече има подготвен план за това.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ghost1

    11 1 Отговор
    С най- мръсен въздух е държавата “n”, плътно до нея по същия показател е държавата България
  • 2 ТОЧКАТА

    10 0 Отговор
    В началото беше мръсно от НАШАТА ИНДУСТРИЯ/МАХНАХМЕ Я!!!Замърсяваше и АРМИЯТА/МАХНАХМЕ Я.Замърсяваха многото хора/МАХНАХМЕ ГИ !!!!.....И след толкова махания ПАК СМЕ МЪРСЕЛИ....останалите дето живеят в 17 век...Явно НИКОГА НЕ ИМ СТИГА на ония-да грабят ,унищожават и ОБВИНЯВАТ....
  • 3 Манаф

    4 0 Отговор
    Че то има ли такава държава
  • 4 шумкарин

    1 0 Отговор
    Груйовия затова избега при Орбан - оти им е мръсен въздуа !?
Новини по държави: