Last news in Fakti

28 Ноември, 2018 13:00 1 195 2

Заев няма да се кандидатира за президент на Македония

  • македония-
  • президент-
  • зоран заев

Той отхвърли спекулациите от последните седмици

Заев няма да се кандидатира за президент на Македония - 1
Снимка: Shutterstock

Нямам намерение да се кандидатирам за президент на Македония. Това заяви македонският премиер Зоран Заев, цитиран от B92.

През последните седмици се появиха информации, че Заев планира да участва на изборите за президент. Те ще се проведат през следващата пролет.
„Такава крачка от моя страна би била несериозна. Няма как да се откажа от сегашния си пост по средата на премиерския мандат“, заяви Заев.

Македонските медии вече предполагат, че управляващата Социалдемократическият съюз ще издигне общ кандидат със своя коалиционен партньор в лицето на албанския Демократически съюз.

Настоящият президент Георге Иванов кара втори мандат и няма да може да се кандидатира за нов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вълков

    2 0 Отговор
    Ни заец, ни погоди!
  • 2 onq s konq

    2 0 Отговор
    В навечерието на последните президентски избори в България журналистите попитаха Борисов дали ще се кандидатира за поста "Президент",а отговорът му беше "Вие май искате да ме РАЗЖАЛВАТЕ ааа"? Е Заев СЕ УЧИ точно от него:)
Новини по държави: