Last news in Fakti

28 Ноември, 2018 09:20 1 629 3

Отнеха имунитета на Груевски

  • никола груевски-
  • имунитет-
  • македония

Одобрено е искането за арест на бившия македонски премиер

Парламентът в Скопие одобри искането за арест на депутата Никола Груевски, констатира председателят на парламента Талат Джафери, след като с 62 гласа мнозинство бе взето решението за отнемане на имунитета на бившия премиер. В пленарната зала не присъстваха депутатите от опозиционната ВМРО-ДПМНЕ, по искането за задържане Груевски нямаше дебат, съобщи NOVA Тв.

Груевски избяга от Македония и получи политическо убежище в Унгария. Нито един депутат от опозицията ВМРО-ДПМНЕ, чийто почетен президент е Груевски, не присъства на заседанието.

Председателят на комисията, разглеждаща въпросите за депутатския имунитет Павле Богоевски каза, че и комисията, и парламентът „днес са в една много противоречива ситуация“. „Пред нас е поставена задачата да решаваме за имунитета на депутат, който вече е осъден, избягал и е недостъпен за органите. Поради което като депутат и като човек искам да изразя разочарованието си, че нашата система не успя да осигури присъствието на осъденото лице Никола Груевски за излежаване на неговата присъда в затвора", каза Богоевски.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АНАЛлизатор

    4 1 Отговор
    Груевски преди да стане премиер на Македония е работил като съветник на финансовия министър на Сърбия. Там е вербуван. Груевски е сръбска подлога.
  • 2 Антисоросоид

    3 2 Отговор
    Ще му пръднат някъде . Той вече ще получи Унгарски паспорт. Какво е това име на председатела на Македонския парламент ? Талат Джафери,

    Коментиран от #3

  • 3 хост

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Антисоросоид":

    това е индианско има-като Чинга Джгук!
Новини по държави: