5 Декември, 2018 17:00 2 844 4

ЕС може да блокира Великобритания

  • великобритания-
  • митнически съюз-
  • ес

Страната може да бъде задържана в митническия съюз

ЕС може да блокира Великобритания в митническия съюз за дълъг период от време, съобщи The Telegraph.

Информацията се позовава на публикувания от главния прокурор правен съвет за Brexit. Ако преговорите не приключат с успех, Великобритания няма да може да излезе от Митническия съюз, заради т.нар. мрежа за сигурност.

Целта е да се гарантира, че няма да има "твърда" граница между Северна Ирландия и Република Ирландия, дори и ако не бъде постигнато споразумение в областта на търговията и сигурността.

Механизмът не предоставя възможност за едностранно излизане от него. Възможно е и Великобритания да заседне в продължителни преговори.

Това кара и някои британски депутати да се противят срещу споразумението на британския премиер Тереза Мей. Според лейбъристите правният съвет разкрива основно слабости със споразумението. Предстои то да бъде гласувано в британския парламент.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    9 2 Отговор
    Местя го.

    Коментиран от #3

  • 2 среднощен

    11 2 Отговор
    За тези неща се мисли преди "Референдума"..!? Сега само може да наблюдаваме измъкването от отговорност на сътворили "бозата" британски евроскептици..!?
  • 3 неразбрал

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пешо":

    Пешо, извинявай ама какво местиш всеки път?
  • 4 Димитър

    0 0 Отговор
    Наталия Кумпикова е време да поеме отговорност за това, което върши!
Новини по държави: