Last news in Fakti

9 Декември, 2018 17:09 4 669 17

Китай привика американския посланик - Декември 2018

  • китай-
  • сащ-
  • huawei-
  • мън ванчжоу

Иска незабавно освобождаване на финансовата директорка на Huawei

Китай привика американския посланик - Декември 2018 - 1

Заместник-министърът на външните работи на Китай Лъ Юйчън извика в неделя посланика на САЩ, за да изрази протест срещу задържаната в Канада по молба на Щатите финансова директорка на компанията Huawei Мън Ванчжоу. Китай иска американците незабавно да оттеглят ареста. Според китайската страна, чрез действията си САЩ сериозно нарушават закона за правата на китайските граждани. Във връзка със задържането Китай призовава САЩ да уважават твърдата и справедлива позиция на КНР и незабавно да предприемат действия по отстраняването на грешката и да анулират ареста на китайската гражданка.

„Китай ще предприеме по-нататъшни ответни действия в съответствие с действията на американската държава”, каза Лъ Юйчън.

В петък Мън Ванчжоу се яви в съда във Ванкувър, където беше задържана по искане на САЩ, докато сменя полет на път за трета страна. Американските власти я обвиняват в прикриване на връзки на компанията с фирма, която се опитвала да продаде оборудване на Иран в нарушение на американските санкции, заяви канадски прокурор по време на съдебното заседание, продължило пет часа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    36 9 Отговор
    Красива китайка ! Свобода за Мън Ванчжоу !
  • 2 Барчо

    62 7 Отговор
    Малоумие!!! Опитвала се, но не е продала!!! Това ми звучи като изключителна простотия. От това да имаш желание до това да си го направил са напълно различни неща. Ако съдеха за желания, то цял свят трябваше да е в панделата. Да не говорим, че това "желание" е сигурно само в главата на Кравария. Само и само да спънат конкурентна фирма са готови на олигофрения.
  • 3 Джентълменът русофил

    49 10 Отговор
    Красива, а и по всяка вероятност невинна като детска сълза, иначе едва ли позицията на Китай би била толкова твърда. Долу лапите от дамата - няма по-голям диктатор на света от "демократичните" САЩ. Трябва сами себе си да арестуват. Нямам търпени час по-скоро Илон Мъск и компания да колонизират Марс. Нека се помолим там да им хареса дотолкова, че да се преселят всички алчни американски империалисти и да оставят най-накрая Земята да диша. спокойно, а жителите да живеят в равенство, мир и разбирателство.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ариец

    39 5 Отговор
    САЩ се самозабравиха.
    Кога вътрешното им законодателство засяга и чужди граждани и компании.
    Ако съм на мястото на Китай ще върна жеста с някой високопоставен американец.
  • 6 Бат Саше

    40 3 Отговор
    Аз не знам откъде накъде ще арестуват някого, че не приема измислените им санкции. Това минава всякакви правни и етични норми. На мястото на китайците веднага си отзовавам посланиците от САЩ и прибирам техния в ареста докато не освободят китайката. Не знам как въобще ги слушат тия нагли чифутски ку..ви, ами не им бият шута групово в девета глуха..

    Коментиран от #7, #16

  • 7 Vladimir

    7 26 Отговор

    До коментар #6 от "Бат Саше":

    Ще прибереш в ареста някой друг път, Сащ не е слаба държава от ранга на Тайван

    Коментиран от #8

  • 8 Бат Саше

    24 2 Отговор

    До коментар #7 от "Vladimir":

    Даже не намирам смисъл да ти отговарям:)
  • 9 Дидо

    7 33 Отговор
    Добре е , съгласен съм , маймуните жълти станаха много нагли , само така с тия жълтури иначе се взимат много на сериозно по целия свят , тук подкрепям джендърите от сащ

    Коментиран от #12, #13

  • 10 Azźzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

    9 3 Отговор
    Империята рита на умряло źźźzzzzzzzzzzźzzzźzzzzzzzzzzzzzzz.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Хасан

    15 2 Отговор
    Китайците настигат Сащ и те им правят сечено
  • 15 226

    13 2 Отговор
    Както винаги римското правило за насилие и изнудване от страна на САЩ, който не е с нас е против нас. Но няма вечна империя това забравят диктатори те зад океана, че империята им е вече в начало на края
  • 16 Да да

    2 4 Отговор

    До коментар #6 от "Бат Саше":

    Добре че путинофилите и американофобите сте безгласни букви. Ама с руски заплати освен да лаете и виете на умряло, друго не може да направите! Зададе си въпрос сам. Отговори си.
  • 17 некойси

    1 0 Отговор
    Значи, когато ЦРУ събира данни чрез Апъл всичко е в реда на нещата, когато китайска фирма го направи е вече престъпление.
    Двойните стандарти на модерния демократичен свят.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания