Last news in Fakti

10 Декември, 2018 15:34 1 943 3

Екстрадират Груевски? Едва ли!

  • никола груески-
  • македония-
  • унгария-
  • виктор орбан-
  • йоханес хан

Надявамe се това да се случи, но e малко вероятно, тъй като двете страни нямат споразумение, твърдят в Брюксел

Екстрадират Груевски? Едва ли! - 1
Снимка: БТА/АР

Еврокомисарят по разширяването Йоханес Хан заяви преди началото на Съвета на министрите на външните работи на ЕС, че не вярва, че Никола Груевски ще бъде екстрадиран от Унгария в Македония, съобщава в. "Слободен печат".

Попитан дали подкрепя поправките на Европейския парламент в доклада за Македония, в които се настоява Унгария да върне Груевски, Йоханес Хан отговори, че се надява това да се случи, но това не е много вероятно, тъй като двете страни нямат споразумение. Хан изтъкна, че разбира позицията на Европейския парламент.

Европейският комисар заяви, че е разговарял с министрите Никола Димитров и Радмила Шекеринска миналата седмица за изпълнението на Преспанския договор в следващите седмици, както и за реформите, които трябва да се извършат в Македония, за да получи позитивен доклад от Европейската комисия.

Екстрадират Груевски? Едва ли!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 констатация

    3 0 Отговор
    е ще го върнат на макетата и са го утрепали до дни
  • 2 магавриди бозаджан

    4 0 Отговор
    айся...това да не е нашата Бъчаваркова , която на другия ден върна турците, потърсили убежище у нас...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: