12 Декември, 2018 09:55 1 573 8

600 полицаи издирват терориста

  • франция-
  • атентат-
  • терорист-
  • полицаи-
  • страсбург

Полицията е искала да претърси дома му вчера сутринта

600 полицаи издирват терориста - 1
Снимка: БТА/ AP

Най-малко 600 полицаи и жандармеристи участват в операцията по издирване на стрелеца от коледния базар в Страсбург, предаде агенция ТАСС, като се позова на телевизия Бе Еф Ем.

Затворена е централната част на града, спряно е движението на наземния обществен транспорт, а посетителите на ресторанти и барове са помолени да останат по местата си. Министерството на вътрешните работи призова жителите на Страсбург да не излизат навън и да следят инструкциите на властите. Затворена за движение е магистрала А-25 в двете посоки, а германската полиция прави засилени проверки на френско-германската граница.

Радиостанция Франс енфо съобщава, като се позовава на източник от полицията, че заподозреният стрелец е похитил такси и с него е избягал от местопрестъплението. Шофьорът на таксито в момента е в безопасност и е потвърдил, че престъпникът е бил ранен. Стрелецът е идентифициран като Шериф Ш., на 29 години, от Страсбург. Според информация на полицията той е подлежал на арест по подозрение в съучастие в убийство. Полицията е искала да претърси дома му вчера сутринта, но той не е бил на адреса.

Кметът на Страсбург обяви траур в града след смъртта на четирима души при стрелбата и раняването на 11 други. Коледният базар ще бъде затворен днес, отменени са и театралните спектакли. Коледният базар в Страсбург е сред най-известните в Европа и е посещаван ежегодно от около два милиона души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 констатация

    15 1 Отговор
    часове наред никой не е написал че путин е виновен

    Коментиран от #8

  • 2 факт

    12 1 Отговор
    Народа на Франция нима не знае че тяхната държава подкрепя тероризма в Сирия?!какво плачат тогава...
  • 3 954

    5 1 Отговор
    ТАКА Е
    КОЙ КАКВОТО СИ Е ЗАБЪРКАЛ ТОВА ЩЕ СЪРБА.. КАКВО ПРАВИ И ФРАНЦИЯ ПРИ ВСИЧКИ ТЕЗИ СТРАНИ В КОИТО НЕ ИМ ПУКА КОЛКО ДЕЦА СА ИЗБИТИ, ЛЕПВАТ ГО НА РУСНАЦИТЕ И ВОАЛА ! ВОАЛА АМА НЕ !!!!!!!
  • 4 Либералното решение

    3 0 Отговор
    Сега най-правилното е да се забранят коледните базари и въобще Коледа, та да не нарушават мултикултурните права на милионите муслими...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 На кого му пука

    2 0 Отговор
    Нали заплатите вървят.......,че и на еврочиновниците.
  • 7 ИВАН

    2 0 Отговор
    Хаха, сетили се да го издирват, а къде бяха тия служители, когато е трябвало просто да го изхвърлят от страната, след като са знаели, че е терорист .... сега невинните хора няма да дочакат празниците, но на кого му пука - важното е да са доволни началниците
  • 8 констатация2

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "констатация":

    За сметка на това пък проруските вече са си заработили копейките, както винаги коментирайки превантивно в полза матушка и винаги срещу Запада, доволни.....
Новини по държави: