12 Декември, 2018 07:17 2 354 16

Франция с повишена степен на тревога

  • страсбург-
  • франция-
  • стрелба-
  • убити-
  • мерки-
  • извънредни-
  • базар

Извънредни мерки в страната

Франция с повишена степен на тревога - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Франция повишава степента на тревога и засилва охраната на коледните базари след стрелбата снощи в Страсбург, при която бяха убити трима души, а 12 бяха ранени, съобщи министърът на вътрешните работи Кристоф Кастанер, цитиран от Ройтерс.

Правителството взе решение да наложи извънредни мерки. Ще бъде засилен граничният контрол, както и контролът на коледните базари в страната, каза Кастанер.

По време на атаката загинаха трима човека, а ранените са 12, някои от които в критично състояние. Нападателят е участвал в две престрелки със силите за сигурност между 20:20 и 21:00 часа, каза още министърът. Стрелецът обаче все още е на свобода, а в операцията по задържането му участват около 350 служители на реда, подкрепени от два хеликоптера.

Заподозреният е известен на полицията с престъпления, които не са свързани с тероризъм. Той е имал присъди във Франция и в Германия, и е лежал в затвора, съобщи още Кристоф Кастанер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 гост

    7 5 Отговор

    До коментар #2 от "СссереМ":

    Моето не знам ама твоето най скоро може и да го сполети.
  • 4 ГосТ

    19 1 Отговор
    Браво бе!!! Тоя е за орден направо.криминално проявен в Германия и Франция, обаче свободно си живее на помощите и като му свършат решава да стреля по хората, които му ги дават. Цялата тая сган във Франция и Германия влезе благодарение на мръсните капиталсти, нали знаете. Евтина работна ръка и си мислеха, че ще им работят! Безпардонни плазмодии по американски образец. Що не стават атентати в Япония ? И америте не ги взимат вече тия.
  • 5 Irmao

    14 1 Отговор
    Ха честито! Нали това искахте - мулти етнически и всякакви други помии - получихте ги - сега защо ревете?!

    Коментиран от #7

  • 6 коментатор

    2 1 Отговор
    Удри бай Филипе, таа мачка не е наща !
  • 7 ГосТ

    17 1 Отговор

    До коментар #5 от "Irmao":

    Според мен,това с тоя мултикултурализъм е пълен булшит. Единствената причина е по евтината работна ръка. Искаха да направят дъмпинг на белия европеец,като внесат черни и араби. Искаха да обрекат белия човек на мизерия и да го приравнят с африканците,за по големи печалби. Това е, обаче не проработи. И сега не би им пукало,ако нямаше опасност случайно и техните близки да пострадат.
  • 8 Българина

    8 2 Отговор
    Нов термин обогати европейската култура, коледа по арабски! Заявки за брой убити гои се приемат до 30.11. Побързайте докато коледата още не са я заменили с ханука или голям байрам
  • 9 ГосТ

    6 1 Отговор
    В крайна сметка,по еволюционистки както капиталистчетата обичат да се изразяват, неандерталците са били изтребени до крак от разумният човек за да може той да се развива. По същия начин,ако искаме развитие, мюсюлманите и евреите трябва да бъдат изтребени. Нал тъй? С паразитите на обществото,на по късен етап. За бацилите и имунитета има една приказка-което не те убива,те прави по силен. Нал тъй?
  • 10 1234

    1 2 Отговор
    официалното обяснение че европа имала нужда от работна ръка за това пуснала макаците ангро, е пълна лъжа. Ако икономика има нужда от хора не беше ли логично да откриеш центрове за набиране персонал на мяст, както университетите правят дни за срещи. Все едни фабриканта като му трябват хоранда пусне тълпата във фабриката и който не счупи машина го взема!?!?!? Е тук макаците потрошоха цялата фабрика и е ясно инна децата че за нищо не стават. Ако ставаха арабските страни нямаше да са едно огромно ислямско гето.

    Коментиран от #11

  • 11 ГосТ

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "1234":

    Не се прави на луд. Да ходели по университетите. Нали знаеш колко струва един човек завършил престижна специалност в университет? Освен това, много от евтините търговски фирмички нямат нужда от квалифициран персонал. От такъв,имат нужда само огромните корпорации, които се броят на пръсти. Освен това, този процес не е от вчера, нали се сещаш?
  • 12 ХанкоБрат

    6 0 Отговор
    Защо повишена степен на тревога, оставете хората да се порадват на новоподписаният ПАКТ за регулярна миграция.
  • 13 5555

    2 2 Отговор
    Французите имат нужда от полицаи май.,,,да им пратим наши ченгета на помощ , при нас са много , почти на всяка крачка ,,,комунистически обучени,,,
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Румяна Костова

    0 0 Отговор
    Протестиращите маса никога не е еднородна. Има хора организатори,платени или не,наистина недоволни от високите данъци и повишение на цената на бензина.И накрая лумпели от предградията, живеещи на социални помощи и с интернационален произход,появяващи се на протестите само за да палят ,разбиват и грабят. Това са категория хора,които много лесно могат да бъдат използуване за покачване на напрежението.Ако в някоя държава трябва да се спретнат безредици, онези,на които това е нужно винаги знаят кого трябва да използуват.
  • 16 Pro

    0 0 Отговор
    Много,много тъпо...като напишат "познат" на полицията и направо падаш!Абе като е познат в затвора и баста..а,не да избива невинни хора...Същото се случва и в БГ...бил познат, регистриран и прочие и какво прави на улицата,бре...Това мирише на поредния заговор от ВЛАДЕТЕЛИТЕ на света,които искат да наложат нов,световен ред!!!
Новини по държави: