Last news in Fakti

26 Март, 2012 11:56 944 0

Жириновски: В Думата без Twitter

  • владимир жириновски-
  • русия-
  • twitter

Руските депутати могат да останат изолирани от социалните мрежи по време на пленарни заседания, ако се приеме предложението на националиста Владимир Жирновски, съобщават местните медии.

Причина за неговия гняв станало съобщение в Twitter на депутата от Единна Русия Владимир Бурматов, в което той нарекъл лидерът на Комунистическата партия на Русия Генадий Зюганов просто Зю.

„За вас Зюганов – не е Зю, а лидер на най-голямата партия в света и Русия. Вие никога няма да имате такъв авторитет, с който се ползваха комунистите по времето на СССР“, в типичния си яростен стил избухна лидерът на националистите.

„Опозицията не познава възможностите на социалните мрежи. Профилите на тези партии в глобалната мрежа се поддържат от пресслужбите. Twitter е възможност за предаване на новините от парламента в реално време. Това е опция, която предопределя специфични изисквания в общуването“, защити своята позиция Владимир Бурматов.

Жириновски е известен със своите провокативни идеи. Преди месеци лидерът на националистите предложи да се легализират нецензурната лексика.

Това е народен език, той се е създавал в условията на крепостна Русия, това е форма на протест, наш нормален език и трябва да се легализира, аргументира предложението си Жириновски.

Той е твърдо убеден, че не съществуват начини хората да бъдат отучени да псуват. Това е езикова революция, чрез езика те се опитват да изразят протеста си, смята руският краен националист.

Жириновски е убеден, че руският език е най-богатият в света и в перспектива той ще бъде главният език и в Интернет, и в света.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА