Last news in Fakti

27 Март, 2012 11:13 1 050 0

Бащата на Мера иска да съди Франция

  • мохамед мера-
  • тулуза-
  • франция

Ал Джазира има запис от покушенията, заснет от тулузкия убиец, но няма да го излъчи

Бащата на Мера иска да съди Франция - 1
Снимки: ЕПА/БГНЕС

Бащата на касапина от Тулуза Мохамед Мера, който уби седем души в Южна Франция – Мохамед Беналел Мера обяви пред АФП, че ще заведе дело за убийство срещу официалните власти заради смъртта на сина си.

Франция е голяма страна и можеше да направи всичко възможно, за да хванат сина ми жив, но те предпочетоха да го убият, каза Мохамед Беналел Мера. Той намекна, че силите на реда са можели да използват сълзотворен газ за залавянето му.

„Аз наех водещи и скъпоплатени адвокати, за да осъдя Франция за това убийство. Ще водя това дело до края на дните си“, закани се Мохамед Беналел Мера.

Неговият син беше застрелян при операцията по залавянето му в апартамент след 32-часова акция на полицейско спецподразделение. Предполага се, че Мохамед Мера е бил улучен от снайперист, докато се опитвал да скочи от балкон на втория етаж.

Ето кадри от апартамента на Мера.

Ако аз бях баща на такова чудовище, бил замълчал от срам, коментира френският външен министър Ален Жупе намеренията на бащата на Мохамед Мера за съд. Съветникът на президента Никола Саркози - Анри Гюено заяви, че намерението на бащата е "безсрамие".

"Това е негово право, но аз нямам друго да кажа освен безсрамие", подчерта той. Този тип е чудовище, което е убивало хладнокръвно, добави президентският съветник.

След края на обсадата френският президент Никола Саркози заяви, че властите са направили всичко възможно Мера да бъде заловен и предаден на правосъдието.

Междувременно в офиса на телевизия „Ал Джазира” в Париж се получи видеозапис, заснет от Мохамед Мера. По-късно телевизия съобщи, че няма да го излъчва в ефир.

Според полицейски източници става въпрос за монтаж на клипове и четения от Корана. Флашката с видеото, която вече е предадена на полицията, била получена на 21 март, когато Мера беше открит и обграден в апартамента си. Следователите искат да разберат дали записът е изпратен от Мера или от негов съучастник.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА