Last news in Fakti

29 Март, 2012 19:27 1 214 0

Няма желаещи да погребат тулузкия убиец (обновена)

  • тулуза-
  • мохамед мера-
  • франция

В крайна сметка Мера бе погребан в Тулуза

Няма желаещи да погребат тулузкия убиец (обновена) - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Погребението на тулузкия убиец Мохамед Мера се бави, предаде „Евронюз”. Младежът, който отне седем живота и загина от полицейски куршум, е от алжирски произход, но африканската страна не иска да приема тялото му. Именно там е най-подходящото място той да бъде погребан, смята бащата на екстремиста, който преди дни попадна под светлините на прожекторите със заканата да съди Париж за убийството на сина му.

Властите в Тулуза, шокирана от етническите покушения на Мера срещу мюсюлмани и евреи, също не са склонни да приемат мъртвото му тяло. Според кмета на града, цитиран от Би Би Си, погребението на Мера там е напълно „неподходящо”. По заповед на градоначалника траурната церемония, която трябваше да се извърши днес, е отменена с 24 часа.

Градската управа на френския град обяснява колебанието си с алжирския отказ. Въпросът е отнесен на централно ниво, като президента Никола Саркози изказа мнение пред френска телевизия, че процедурата трябва да се извърши до край – във Франция. „Той бе французин. Нека бъде погребан и да не спорим за това”, реши спора Саркози.

Няколко часа по-късно касапинът бе положен в гроб без надпис край Тулуза, за да не бъде оскверняван или превърнат в култово място за други опасни радикални елементи.

След 32-часова обсада на дома му 24-годишният Мохамед Мера призна, че е убил тримата военни в околностите на Тулуза, а по-късно равин и три деца пред еврейско училище в града. По думите му целта му е била да отмъсти за смъртта на палестински деца и заради участието на френската армия в Афганистан.

Той бил трениран от Ал Кайда и е известен на полицията преди шокиращите си нападения.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА