Last news in Fakti

24 Декември, 2018 17:43 1 971 8

Поклонници от цял свят се събират във Витлеем

  • витлеем-
  • рождество христово-
  • поклонници-
  • свят-
  • туристи

Очакват се близо 150 000 поклонници и туристи

Поклонници от цял свят се събират във Витлеем - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Хиляди християнски поклонници започнаха да се събират днес сутринта в град Витлеем, за да отбележат Рождество Христово, предаде Франс прес. По данни на израелското министерство на туризма във Витлеем, смятан за родното място на Исус Христос, се очакват близо 150 000 поклонници и туристи, отбелязва ДПА.

В празничната атмосфера на намиращия се на Западния бряг град от високоговорители се чуват коледни песни на арабски език. "Целият свят е отправил взор към Витлеем", посочи палестинската министърка на туризма Рула Маайех. "Тази година е много по-спокойно. По-хубаво е от миналата година", заяви Абер Наср, палестинска християнка, дошла за празненствата във Витлеем от близко населено място.

Миналогодишните празненства за Рождество Христово на Западния бряг бяха помрачени от напрежение, след като американският президент Доналд Тръмп обяви на 6 декември, че признава Ерусалим за столица на Израел.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Попов

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Шансу Имамов":

    А за ядрен "калибър" в Мека, ко кааш?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Шибил Маясълов

    0 0 Отговор
    Шансу ела на помощ бе човек, една лайняна бомба ми тиктака у гъзо да я гръмнеш, бе джанъм
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Бари

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Шансу Имамов":

    Искам горе да ва видя , как ще са озъбите

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 отговор

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Шансу Имамов":

    Нахалството ви няма граници! Не може да не сте забелязали, че вашите мюзеини се дерат по минаретата с високоговорители и направо оглушават минаващите хора. В същото време в почти всички ислямски държави, някои от които с многобройно християнско население като в Египет например, камбаните на църквите са забранени. Коледа се празнува в тишина. Нападате и убивате невинни хора, жени, деца, подло в гръб, газите ги с камиони, ръгате ги с ножове, взривявате християнски храмове! В името на какво?! Би ли обяснил! Грозно! Замълчи поне на свещения християнски празник! Защото човечеството върви напред във всяка една област, а вие не работите, не учите, по 5 пъти на ден изпадате в транс като дрогирани, нямате никакво развитие, защото жаждата ви да убивате побеждава всичко при вас! Всички са ви длъжни, а вие само да убивате, изнасилвате! Религията ви никак не е миролюбива, а злобата ви няма граници! Сами убивате уважението, което е необходимо при всяка религия!