Last news in Fakti

26 Март, 2012 12:11 1 022 0

Братът на убиеца отговаря за нападенията в Тулуза

  • абделкадер мера-
  • мохамед мера-
  • тулуза-
  • франция
Братът на убиеца отговаря за нападенията в Тулуза - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Абделкадер Мера, братът на масовия убиец от Тулуза  - Мохамед Мера, бе обвинен в съучастничество при седемте му покушения, в два опита за убийство и в тероризъм. Както е известно, 24-годишният Мохамед Мера отне живота на трима военни от арабски произход, а дни по-късно нападна еврейско училище в Тулуза, разстрелвайки три деца и равин.

Абделкадер заяви чрез адвоката си, че заклеймява кръвопролитията, извършени от брат му.  Той се чувства изкупителна жертва за трагичните инциденти. На обратното мнение е държавното обвинение, от чиито предварителни изявления изплуваха подплатени с факти съмнения за участието на Абделкадер в атентатите, предаде „Евронюз“.

„Има изнесени данни в медиите, които са изцяло фалшиви. Включително и това, че  Абделкадер Мера е много доволен от действията на брат си. Той иска да заяви ясно, че това не е истина“, контрира защитникът му.

Прокуратурата твърди, че разполага с доказателства, които уличават 29-годишния мъж като помагач на брат си в извършените кръвопролития.

Мохамед бе убит след 32-часова полицейска блокада на дома му, тъй като отказа да изпълни обещанието си да се предаде, а преговорите със спецчастите не дадоха резултат. Именно тогава Абделкадер и майка му бяха задържани, но тя бе освободена.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА