Last news in Fakti

9 Януари, 2019 16:44 1 586 0

Тереза Мей с призив към депутатите

  • великобритания-
  • споразумение-
  • тереза мей

Тя призова договореното от нея споразумение с ЕС да бъде подкрепено

Тереза Мей с призив към депутатите - 1
Снимка: BGNES/EPA

Премиерът на Великобритания Тереза Мей призова депутатите, които не желаят страната да излезе от ЕС без споразумение, да гласуват в полза на договореното от нея споразумение, съобщи Гаридън.

Днес британският парламент поднови дебата за споразумението. Гласуването за сделката трябва да се проведе във вторник.

„Аз заявих ясно, че който иска да избегне излизането на Великобритания от ЕС без споразумение, трябва да гласува в полза на сделката“, заяви Мей.

Тя отговори на въпрос на лидерът на лейбъристите Джереми Корбин, относно това какво ще се случи, ако споразумението не бъде прието.

Мей подчерта, че договореното от нея споразумение отговаря на волята на гражданите, изразена на референдума за бъдещето на страната в Европа. Тя увери, че депутатите ще могат да гласуват за удължаването на преходния период и установяването на твърда граница между Ирландия и Северна Ирландия.

По-рано стана ясно, че Корбин планира да внесе вот на недоверие срещу правителството на Мей. Възможно е депутатите да имат възможност да гласуват нова поправка, която да принуди Мей да договори ново споразумение.

От ЕС вече увериха, че възможната блокада на граница би било само временно решение. От там не смятат да предоговарят споразумението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: