19 Януари, 2019 20:22 3 543 17

Втори референдум е решението

  • великобритания-
  • референдум-
  • тони блеър

Тони Блеър иска ЕС да помогне на Великобритания

Втори референдум е решението - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Бивпият британски премиер Тони Блеър продължава да настоява за втори референдум за бъдещето на ЕС във Великобритания, съобщи La Republica.

Самият Блеър вече заяви, че договореното от премиера Тереза Мей споразумение с ЕС няма как да бъде прието от парламента. Според него, ако Европа не помогне в задънената улица на Великобритания, ше допусне сериозна грешка.

„Европа трябва да поддържа единство, защото световната ситауция се променя. Китай е с нарастваща мощ, а ветровете от Америка са различни.

Ако Европа иска да запази ценностите си, тя трябва да остане единна. Имам чувството, че някои европейски лидери искат Великобритания да излезе от ЕС.

В момента британците знаят много повече за ЕС, от колкото знаеха преди. Един втори референдум ще бъде последната дума по въпроса“, заяви Блеър.

Той се опасява, че поддръжниците на излизането на Великобритания от ЕС застрашават страната в сегашната й форма. Блеър е един от най-големите поддръжници на членството на Великобритания в ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mom4eto

    42 3 Отговор
    Каквото сам си направиш, никой не може да ти го направи... :D
  • 2 среднощен

    16 13 Отговор
    Манипулираното общество във връзка с провеждането на референдум е също както малко дете държащо в ръцете си заредено оръжие.!!? Може да няма втори шанс..!? Политическата зрялост и отговорност в конкретния случай изискват втори шанс за UK..!! Защото при първият референдум имаше твърде много "лидери", които не пожелаха да понесат отговорността от реализирането на резултатите, за които прокламираха..!?
  • 3 12345

    29 8 Отговор
    Правилно. Ако не успее втори референдум, да се проведе трети и т.н. докато се стигне до подходящия резултат. Какво ще прави великата британия, като Бай Дончо не я бръсне за слива, рашките се надигат, а брюкселските чиновници се правят на сърдити. Абе останаха си сам-само в този объркан свят.
  • 4 е как така

    29 3 Отговор
    европа да поддържа единство но англетата да са с привилегии в ес ?? уж равни но тия са по специални !!!всички иакаме англия да излезе от ес и наистина европейските политици много добре ги подлъгаха да направят референдум. европа може да е единна само БЕЗ американски троянски коне като англетата
  • 5 Тома неверни

    21 1 Отговор
    "Да остане единна Европа"?,пък вие ,напънахте платната първи, за попътен вятър, после, като спря да духа , елате ни дръпнете, ние
    ще ви дръпнем и този път, но вие, да не ни бутнете от кораба , като потеглим, лично аз, вяра на колонизатор, никога не съм имал и нямам ,намерение , да имам...Колонизатор да плаче , ужас!
  • 6 NikNay

    25 4 Отговор
    Вече само като чуя или прочета думата "европейски ценности" и ми се повдига.
  • 7 боклуци

    20 2 Отговор
    а вие като създавате проблеми и трагедии по цвл свят, кой да помогне на вашите жертви. Изнесете се по бързо от европа за да ни оставите на спокойствие.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 плевен

    19 1 Отговор
    Този ни разказваше за иракско химическо оръжие, преди окупирането на Ирак. Беше много убедителен пред камерите. Оказа се,че търсили нефт.
  • 10 1234

    3 0 Отговор
    Не пич, не си прав! 2 от 3 ще е най добре!
  • 11 Пешо

    4 0 Отговор
    Да да..те преди бяха opt-out. Ако ще ги вземат пак поне да е като пълноправни членове, а не като преди - със собствена валута и извън Шенген!!!!
  • 12 Генади

    2 10 Отговор
    Напълно е прав. Умен и стабилен политик! Има реален поглед към света.
  • 13 776

    6 0 Отговор
    А ако втори референдум пак гласува за излизане, тогава какво е решението? Да се скриеш в миша дупка ли? И между другото Европа никога не е била единна за да остане единна.
  • 14 ГосТ

    5 0 Отговор
    Хахаха усетиха че техните двойници америте го дървят 😂 Европа няма нужда от подли егоисти. Никъв проблем няма, икономиката дори ще тръгне напред без тях. Относно Китай, първо те на драго сърце чакат връзки с ЕС и второ, ЕС трябва да търси отношения с Русия (за което брекзита е добра предпоставка). Социална политика, армия, правосъдие, екология и отговорност на т.нар. евродепутати това трябва да бъдат общите хоризонти на ЕС. Лошо е, че някак европееца загуби самочувствие и започна да гледа на дребно като англосаксонеца. Дребните сметчици изместиха идеите, които винаги са били силата на Старият Континент. Хайде стига ни занимавате със сърдитата и разциврена меркантилна булка. Хубаво им казаха германците, "давайте банката във Франкфурт" ,а французите по бързо да се изнасят. До кога ще ни занимават с със скриптали,брекзити и марсианци? Има толкова по належащи проблеми в общността.
  • 15 Голям Слон

    5 1 Отговор
    Това е една истинска европейска демокрация :-))) Не ти харесва резултатът, отиваш на "поправка", докато не изчукаш онова, което ти трябва. Нали принципът беше "Глас народен, глас Божи"? Или с ценностите се променят и принципите? :-) Ами, ако и на нас утре не ни харесат изборите от парламентарните избори? Какво ще правим тогава? Ще се явяваме повторно, докато убедим управляващите да престанат да си купуват онова, което искат, защото не са в кварталния мол.

    Коментиран от #16

  • 16 Румяна Костова

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Голям Слон":

    Не,за нас ,както и за македонците, въобще няма значение колко и как гласуват хората по референдумите,ако Америка иска Македония да влезе в НАТО ,това ще се случи без значение каква е мнението на хората.Казаха ясно от там и на Борисов ,че ще му изстине мястото ,ако не хареса едни определени самолетчета.
  • 17 Ааааа

    2 0 Отговор
    Не тъй! Втори референдум, ако има - да се проведе в целия ЕС. Да се разбере НИЕ дали ги искаме тях. Че нещо резултатът май ще е 80% да се махат.
Новини по държави: