20 Януари, 2019 12:50 3 637 29

Вторият референдум е все по-близо

  • великкобритания-
  • референдум-
  • ес

Лейбъристите все по-настроени да подкрепят второ гласуване

Вторият референдум е все по-близо - 1
Снимка: Shutterstock

Висшите фигури в Лейбъристката партия стават все по-настроени за подкрепа на втори референдум във Великобритания, съобщи Индипендънт.

На този етап опозицията очаква да види промени в позицията на премиера Тереза Мей. Ако това не се случи и не се стигне до предсрочни избори, то лейбъристите вероятно ще подкрепят втори референдум.

„Втори референдум е единственият оставащ вариант, ако планът за оттегляне на лейбъристите бъде отхвърлен. Това е много важно решение, което трябва да бъде взето“, заяви депутатът Кейр Стаймър.

На този етап лидерът на лейбъристите Джереми Корбин не е обявявал официална подкрепа за нов референдум. Темата започна да се обсъжда, след като парламентът отхвърли споразумението за излизане на Великобритания от ЕС, което беше договорено от премиера Тереза Мей.

ЕС вече обяви, че не смята да предоговаря спроазумението. Все пак Мей ще се опита да издейства промени по него.

Възможно е отлагане на крайната дата за излизането на Великобритания от ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ха-ха-хаааа....

    19 2 Отговор
    Па после и ТРЕТИЯТ.

    Коментиран от #3

  • 2 Borislav Popov

    21 8 Отговор
    На пиратите им дръпнаха островчето из под краката. Пуснаха ги по пързалката . Каквото и да направят - полезен ход нямат . Ако решат да правят втори референдум - ще се стигне до гражданска война . И те го разбират добре . Защото тия които са гласували на първия вот ще се вдигнат на протест че не им зачитат мнението !!!!

    Коментиран от #11

  • 3 Хехехе

    23 3 Отговор

    До коментар #1 от "ха-ха-хаааа....":

    И накрая, джентълменско решение - пет референдума. И който е спечелил три от тях - това ще е.
  • 4 Citizen X

    15 4 Отговор
    Втори референдум няма да има. Те са много горди и предпочитат да им потъне острова отколкото да направят втори референдум. Този който го измисли е най-скришната мишка в момента.

    Коментиран от #9

  • 5 Лейбъристите вероятно ?

    10 2 Отговор
    Е колко да е вероятно? Ежедневно ни облъчват колко зле ще стане Британия? ! Що ли плачат, на чужди гробища ?! Черната, тлъста офца ,иска да ни избяга! Може да провлачи краче и други офце да избягат!
  • 6 втори референдум

    9 2 Отговор
    това е беззаконие или най-малкото неморално.

    Коментиран от #7

  • 7 РЗС

    7 10 Отговор

    До коментар #6 от "втори референдум":

    Въобще не е беззаконие, а точно така трябва да бъде, след като народа е прост, управляващите взимат нещата в свои ръце, за да не стане национална катастрофа. Това не ти е бг, да става квото ще. Хората бяха подлъгани от анти-ес пропагандата със големи обещания и светло бъдеще. Обещаващите им беше пределно ясно, че нищо от обещаното няма да стане, сега се опитват да оправят циганията.

    Коментиран от #26

  • 8 МИ ДА

    11 0 Отговор
    Ако искат после може и трети да направят, случайно нещо ако си променят мнението... пак.
  • 9 лабораторията

    6 5 Отговор

    До коментар #4 от "Citizen X":

    нищо не се знае все още. може и да има, а може и да блокират брекзита. най ме дразни дъртата Мей, толкова напъва да се доказва пред хората, че може един ден да влезе в учебниците като човека виновен за най-голямата криза на англичаните. ще бъде рядко мразена личност тая.
  • 10 Бе айде стига сте ни занимавали........

    8 1 Отговор
    Като искат нека си бегат..........
  • 11 РЗС

    6 12 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    боби, не си прав. Няма да има гражданска война. На евентуален втори вот избора ще е: 1. На Мей сделката за брекзит или 2. Оставане в ЕС. Референдум трябва да има, защото последиците от смотаната сделка на Мей са катастрофални за УК и кралството ще се разпадне, в ирландия ще се избият заради границата, ще настане зверска финансова криза. Гласувалите за брекзит са страшно неуки личности точно като нашите комунисти и колкото и да ги убеждават,че ще умрат от глад ако излязат от съюза, тия заради ненавистта си към източно-европейците са готови да затрият поколенията по тях. На тия мишки трябва да им се даде урок!

    Коментиран от #29

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Англичаните

    7 5 Отговор
    направиха правилния избор!Жалко за тези,които остават в гьола.

    Коментиран от #20

  • 14 Townboy

    8 1 Отговор
    Най-добре е да се закрие ЕС и да се рестартира но без рестрикциите и забраните които вече достигат по размер бившия СССР.
  • 15 Антисоциалист

    4 6 Отговор
    Господа, лейбъристката върхушка е социалистическа по същността си - на нея й е потребна евроимперията, осигуряваща й "повече социализъм". С втори референдум се цели отмяна на първия и да се запази паразитния им начин на съществуване. Името на партията им е лъжливо - не само Британската, а световната соцвърхушка не се труди и е срещу труда. Колкото "повече социализъм" - толкова по-малко производство и по-малко управленски труд по управлението му. Още през 60-те години на миналия век, лейбъристите договориха ограничаване на британската автомобилна промишленост и отстъпиха този пазар на германската, френската и други с по-ниско качествена продукция. Социалистическата ЕС-върхушка се стреми производството да се изнесе вън от Европа - договорено е тази година последният завод за компътърна електроника (на Фуджицу) в ЕС да бъде затворен. Планира се затваряне и се затварят ядрени и обикновени електроцентали - основните енергийни източници вече извън ЕС, та дори и производството на фотоволтаици е вече предимно азиатско, а над 70% употребяваните в ЕС от зеленчуци са от Азия - предимно от Турция. Паразитизмът е социалистическия начин на живот и друг такъв няма.

    Коментиран от #21, #22, #23

  • 16 Citizen X

    5 9 Отговор
    Най-добре за всички е Великобритания да остане в ЕС, разбирасе! Въпросът е, че този референдум показа колко вреден може да бъде популизма. Хора гласували за излизане съжаляваха за вота си веднага след него, защото бяха подведени. А Мей в момента се пече на огъня вместо мишока, който създаде този референдум. Мишките и плъховете са вредни!
  • 17 Morgoth

    7 1 Отговор
    Те лейбъристите е ясно, че искат втори, ама за целта трябва да вземат властта, а не се справиха добре с вота на недоверие.

    Коментиран от #18

  • 18 Икономист

    3 2 Отговор

    До коментар #17 от "Morgoth":

    Е как да се справят с вота на недоверие като всеки си пази мястото. Вот на недоверие се печели само чрез разцепление от вътре. Това гласуване беше показателно как всички мразят Мей но когата става въпрос да оцелеят управляващите са единни. Това е егоизъм пред национализъм.
  • 19 гост

    4 7 Отговор
    Европа трябва да стане Съединени Европейски Щати , иначе няма никакъв шанс срещу Азия и Америка !!! И колкото и да реват някои това ще стане и то не след много години !!!

    Коментиран от #25

  • 20 ГосТ

    1 7 Отговор

    До коментар #13 от "Англичаните":

    Некой рубладжия пак риве за мама раша и партизанско назначение ;)
  • 21 ГосТ

    1 3 Отговор

    До коментар #15 от "Антисоциалист":

    Промяната ще започне от Франция и Белгия след това Германия. Испания и Италия са социалисти по дифолт. Това е пътят на Европа. Това е интелектуалната социална Европа. След като учените и лекарите не искат да са най богатите, значи всичко ще бъде справедливо.
  • 22 ГосТ

    4 3 Отговор

    До коментар #15 от "Антисоциалист":

    Германското и френско автомобилостроене по некачествено ? Не ме разсмивай. Сигурно японското и италианското е още по некачествено. Сигурно искаш да кажеш, че английското и американското е най качествено. Хаха
  • 23 ГосТ

    1 2 Отговор

    До коментар #15 от "Антисоциалист":

    На моят уъркстейшън Fujitsu пише майд ин джърмани. От Япония е купуван ;). Изобщо,имаш ли представа колко съвместни проекти и производство има между ЕС и Япония ? Няма какво да си губим времето с този остров,другият е много по перспективен. Не се знаеме от вчера ;)
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Citizen X

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "гост":

    Това в обозримо бъдеще е мисия невъзможна.
  • 26 Трънчев

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "РЗС":

    Демек, точно като в България. Излъгани от някой. И първо ги питат, искате ли или не. И после ги питат, ама сигурни ли сте? Демек, същата простотия като в България, ама малко по-културно.
  • 27 ГосТ

    1 3 Отговор
    Hitachi, Siemens, Samsung. Примери за съвременния социализъм от едни от най развитите страни. Не само на хартия. Няколко корпорации под държавен контрол и високи корпоративни данъци. Средна класа. Елит на обществото-учени, инженери,лекари. Пак средна класа,но с привилегии. А всички стартъпи, предприемачи и не знам кви просто счетоводители,ако стават и за това. Е разбира се,имат свободата да изместят гореспоменатите. Хахаха. Германия малко кривнаха от този модел. Трябва да влязат в релси.
  • 28 ха така

    5 1 Отговор
    А как не! Чичо Сорос каза, че ще финансира втори референдум! Всички джендър-соросоиди ще получат безплатни памперси!
  • 29 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "РЗС":

    `що само два референдума? Трети път - майка и баща...
Новини по държави: