17 Януари, 2019 20:02 1 598 4

Корбин: Трябва да има избори

  • великобритания-
  • джереми корбин-
  • ес

Лидерът на лейбъристите иска преговори с Тереза Мей

Корбин: Трябва да има избори - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Трябва да има избори, за да се се справим с Brexit, беше категоричен лидерът на опозиционната Партия на лейбъристите Джереми Корбин, който изнесе реч в Хейстингс, съобщи Nova Тв.

Според него това е единственият начин, за да се продължи напред, след като британският парламент отхвърли споразумението на Тереза Мей за Brexit.

Корбин обясни още, че ако не се постигне споразумение до 29 март, когато се очаква се активира член 50 и да започне процедурата по напускането на Великобритания на ЕС, дата ще трябва да бъде отложена.

Корбин потвърди, че ще води преговори с премиера Тереза Мей само ако тя се съгласи да се откаже от идеята за Brexit без сделка.

Обединеното кралство е на път да напусне Европейския съюз на 29 март, докато парламентът все още не одобрява окончателно споразумение, договорено с Брюксел.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Димитър

    0 4 Отговор

    До коментар #1 от "El comandante":

    Заминавай за Венецуела при социалиста Мадуро.

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Димитър

    1 0 Отговор
    Заминавай за Венецуела при социалиста Мадуро.
Новини по държави: