Last news in Fakti

22 Януари, 2019 15:49 3 267 15

Франция и Германия с мощен съюз

  • франция-
  • споразумение-
  • германия

Двете страни с мащабно споразумение

Франция и Германия с мощен съюз - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Канцлерът на Германия Ангела Меркел и президентът на Франция Еманюел Макрон подписаха ново споразумение за двустранно сътрудничество, съобщи France 24.

С договорът Франция и Германия подновяват постановеното си приятелство. С това те искат да докажат, че двигателят, който управлява ЕС остава силен, докато популисти и националисти набират популярност.

Договореностите са допълнение към Елисейския договор, подписан през 1963 г., който беше крайъгълен камък в развитието на отношенията между двете страни. Новото споразумение беше подписано в германския град Аахен.

Новото споразумение регулира сътрудничеството между двете държави в областта на външната политика, отбраната и сигурността. Предвижда се подкрепа в прокарването на интересите на двете държави в световен мащаб, укрепването на тяхната конкурентноспособност и взаимодействието между обществата в двете държави.

В споразумението не са отразени много от предложенията на Франция, като създаването на единна европейска армия например.

Все пак Меркел заяви, че с развитието на обща военна култура и регулирането на търговията с оръжие, двете страни допринасят за развитието на идеята за обща европейска армия, като договорът е стъпка към такава.

Предвижда се веднъж годишно да се провеждат междуправителствени срещи, които да съблюдават изпълнението на споразумението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Пешо

    21 14 Отговор
    Суперджендарски съюз. Ще духат заедно на краварите.

    Коментиран от #8

  • 3 Дънкан Макклауд

    11 7 Отговор

    До коментар #1 от "mom4eto":

    А аз си помислих че ще се женат.
  • 4 М-тел

    6 3 Отговор
    Макрон SMS-жотем фрау Меркел.!!! .... Агела SMS- их фике май муше?
  • 5 Меркел

    7 4 Отговор
    Ако пръдна ще изтласкам турчолята в Мадагаскар , но съм вече възрастна ще го оставя за следващия
  • 6 незнайко

    16 3 Отговор
    Всичко си идва на местото. Остава и Испания да се включи и тройката велики колониални държави ще е факт !!! ЕС е прикритие за управление на слабите нейни членки !!! ЩЕ ДУХАМЕ СУПАТА, АМА
    ЯКО !!!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Иво

    0 3 Отговор

    До коментар #2 от "Пешо":

    Пешка, я иди удари една ракийка в селската кръчма, вместо да дращиш простотийте си тука!А , още нещо - учи жена си как и на кого да ду.а!
  • 9 Китко Миткин

    3 1 Отговор
    Нещо ...... Непълна ми се вижда снимката. Нема го наш'то момче по средата. К'во муй мощното на тоз' съюз, кат'го нема Барабар Бойко с мъжете.
  • 10 Nov svetvon red

    3 0 Отговор
    Niamate si na predstava,kakvo vi gotviat....
  • 11 MиГ 23

    1 0 Отговор
    Големи приятели едва ли ще станат. Това прилича на съюз на баба, бабо--ба и асистент гинеколога / мин. на отбраната на Германия /.
  • 12 Бай Шиле

    5 0 Отговор
    СЪЮЗ вътре в ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ ? ЛЕКА МУ ПРЪСТ НА ЕС. Трети път България ще има национална катастрофа. Путин ще е виновен май.
  • 13 Антисоциалист

    5 0 Отговор
    Господа, четем нелепости: "С това те искат да докажат, че двигателят, който управлява ЕС остава силен, докато популисти и националисти набират популярност." Хегел би се обърнал в гроба, да би чул, че се да се съпоставят и противопоставят "народни движения" - на "двигател". Образец за мислене на ниско образован - малоумен! Напомням, че в Германия и Франция народните движения на така наречените "националисти и популисти" не само са набрали мощ, а и действат, докато управите на г-жа Меркел и Президента на Макрон са вече обречени. Мераците на Меркел за "обща европейска армия" са на паразитната част на банкерския капитал - тази армия е неизвестно срещу кого, но кредитите, а следователно и печалбите са гарантирани... Г-жа Меркел бъбри за развитие на военна култура?! Та нали министър на отбраната на Германия е гинеколожка! Култура, а?! Хайде форцепс, а по-добре "английска сол"...

    Коментиран от #15

  • 14 525

    6 0 Отговор
    ЧУДЕСНА НОВИНА! НАЙ-ПОСЛЕ МИКРОН НАМЕРИ МЛАДА ЖЕНА В ЛИЦЕТО НА МЕРКЕЛ, ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ И МНОГО ДА СЕ ОБИЧАТ
  • 15 Бай Шиле

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Антисоциалист":

    "Четем нелепости" Да, хубав коментар.Само че ще видиш какво е "нелепости",когато външната ни министърка се изкаже по въпроса,веднага след като получи указания.
Новини по държави: