Last news in Fakti

30 Януари, 2019 08:19 20 087 85

Москва: Изтребителите ни владеят Арктика

  • русия-
  • арктика-
  • северен полюс

Въздушният коридор над Арктика е особено важен, тъй като потенциален враг може да нанесе удари от тази посока в районите на Урал, Сибир и Централна Русия

Москва: Изтребителите ни владеят Арктика - 1

През 2019 г., тридесет години по-късно, министерството на отбраната ще възобнови патрулите във въздушното пространство около Северния полюс. Ще застъпят някои от най-бързите самолети в света, изтребителите МиГ-31БМ, съобщава в. Известия.

Те получиха прякора „Fox Hound“ заради уникалните си летателни характеристики. МиГ-31БМ развива скорост до 3 хил. км/ч и е в състояние да настигне всички съществуващи военни самолети. Ескадрили от Северния и Тихоокеанския флот ще работят в небето над Арктика, което ще позволи да се контролира целият регион.

Според експерти, въздушният коридор над Арктика е особено важен, тъй като потенциален враг може да нанесе удари от тази посока в районите на Урал, Сибир и Централна Русия. От министерството на отбраната съобщиха за Известия, че до края на 2019 г. две ескадрили МиГ-31БМ от Северния и Тихоокеанския флот ще поемат бойните задължения.

През 2018 г. бяха проведени редица тактически учения за патрулиране над арктическата зона. Опитът за използването на тези самолети в региона се счита за успешен. По време на ученията екипажите са били във въздуха пет часа и повече, а също така е бил извършен полет на разстояние повече от 4 хиляди километра. По време на полета презареждането беше извършено във въздуха, без което не е възможно патрулиране над този пустинен район.

По време на дежурствата, пилотите са в непосредствена близост до самолета, в 15-минутна готовност за излитане. Изтребителите се издигат в небето, когато се получи сигнал за евентуално нарушение на въздушното пространство, например от разузнавателен самолет, съобщи военният експерт Дмитрий Болтенков.

Изборът на МиГ-31 не е случаен - той е прехващач на далечни разстояния. Той е специално предназначен за охрана и защита на държавните граници и северните територии, каза за Известия генерал-майор Владимир Попов.

„Характеристиките на този самолет му позволяват да изпълнява всякакви задачи в Арктическия регион“, казва експертът. „Понастоящем е важно да се затвори стратегическото северно направление за самолета на потенциалния враг, тъй като то все още може да се нарече най-малко прикрито. МиГ има и други предимства - този изтребител има добър потенциал за модернизация.

МиГ-31,свръхзвуков изтребител за далечни разстояния, е първият съветски самолет, принадлежащ към четвърто поколение.

Изтребителят-прехващач МиГ-31 е предназначен за прихващане на въздушни цели на всякакви височини по всяко време на деня при неблагоприятни метеорологични условия. Без презареждане изтребителят може да лети на разстояние до 3000 км. Височинният предел е 20,5 км. Средната продължителност на полета без зареждане е 3.3 часа. Група, състояща се от четири изтребители-прехващачи МиГ-31, е в състояние да контролира въздушното пространство по протежение на фронта от 800 до 900 км.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аноним

    28 122 Отговор
    Стелтовете са по добри

    Коментиран от #10, #44, #45

  • 2 КГБ териер

    38 147 Отговор
    Време е да се образува антипутреристка коалиция, която да пречупи гръбнака на руския милитаризъм!

    Коментиран от #3, #5, #19

  • 3 Румяна Костова

    121 25 Отговор

    До коментар #2 от "КГБ териер":

    Анти руска коалиция има откакто Путин им показа ,че не е Елцин .Но съществени резултати като разпадане и разделяне на Русия на отделни губернии ,няма.

    Коментиран от #16

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Най после

    34 3 Отговор
    и белите мечки рахат да видят...
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Ха хаа хааа

    4 7 Отговор
    Балубааа.
  • 10 ХА ХА

    43 9 Отговор

    До коментар #1 от "Аноним":

    СЪРБИТЕ КАЗАХА ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.!!!

    Коментиран от #15

  • 11 Елена Офшоркова

    24 51 Отговор
    Статията май е писана от Путин!!!

    Коментиран от #13

  • 12 Алооооо американопоклонниците!

    71 15 Отговор
    Къде сте!?!?? Айде кажете сега как перчема ще прати 20-30 f16 модернизирани и ще смажат миговете!?!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Чукча

    80 20 Отговор
    Да Путин не е Елцин и това е проблема на джендърите .а вие , които злобеете срещу моята страна сте по неграмотни от елените ми . СЛАВА РОССИИ!!!

    Коментиран от #56

  • 15 Вили

    19 31 Отговор

    До коментар #10 от "ХА ХА":

    А какво става със Сирийската ПВО при израелските бомбардировки.

    Коментиран от #22

  • 16 Бъдеще неясно във време опасно

    63 12 Отговор

    До коментар #3 от "Румяна Костова":

    Анти-руска коалиция е имало, почти през цялото съществуване на Русия. По ясно изразена след Петър 1 , с малки изключения когато е трябвало с помощта на руснаците да ликвидират някоя съществуваща , или изгряваща империя. Но като цяло всички се обединяват покрай идеята - Русия да бъде сдържана, и притискана , с общи усилия ,да не и се дава възможност да се разгърне , и стъпи на краката . Русия е бъдещата хранителна банка на суровини , води , енергоносители , и почти каквото се сетите. За това и руснаците имат само двама сигурни съюзника , своята армия , и своя флот. Да се отбраняват успешно , до момента в който земните недра по останалият свят се изчерпят на суровини.
  • 17 Ки ки ки ки

    18 16 Отговор
    - Арктика е наша!/ - Балубааа. / - Европа е наша! / - Балубааа. / - Светът е наш! / - Балубааа.
  • 18 Българин

    27 57 Отговор

    До коментар #5 от "Родопа планина":

    Руската мечка не я чака нищо хубаво. Китайския мечкар отдавна е сложил халка на носа и и ще я прави панаирджийска. Мечката ще танцува за единият хляб, ще прави номера, ще гази русофили за здраве, ще показва как се търкалят пияните баби и как снаха целува ръка на свекър. Ама руските отпадъци все още си живеят с мита за руската мечка.

    Коментиран от #26, #41, #67

  • 19 Паметника на монумента на постамента

    15 21 Отговор

    До коментар #2 от "КГБ териер":

    Даже много закъснява тази коалиция , взимай кофата с бързо-оборотната грес , и бегом марш към Русия, кво само насилваш клавиатурата , а тука ще те почетем -посмъртно.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 ЪРП

    41 12 Отговор
    "МИГ 31БМ" ВСЪЩНОСТ Е ОСНОВНИЯТ ИЗТРЕБИТЕЛ, КОЙТО НОСИ НАЙ-МОЩНИТЕ НА ПЛАНЕТАТА ХИПЕРЗВУКОВИ РАКЕТИ..., КОИТО ЛЕТЯТ С ОКОЛ 28 000 КМ./Ч......!!!...АКО НЯКОЙ СИ МИСЛИ ,ЧЕ ИМА ТОПКИ, МОЖЕ ДА СЕ ПРОБВА СРУЩУ ТЯХ....

    Коментиран от #23, #36, #74

  • 22 ретроспекция

    32 13 Отговор

    До коментар #15 от "Вили":

    А какво става с Иран , нещо се нанесе трайно на сирийската територия , и Израел са безпомощни да се противопоставят ,с тези умрели от страх, партизански, слаботелесни ударчета , с нищо не повлияващи на случващото се. Покажат си само леко носа , зад ливанските планини , стрелят от ужас сватбарската , па търтят да бягат. От 40-50 ракети, умни бомби, и дронове , две три поражения , как им излизат сметките не ми е ясно. А имат и до тук два свалени самолета , за единият признаха , за другия мълчат. Ракетите С-300 още не са влезли в употреба , сирийците се отбраняват за сега , със старите си ракети , панцери , и бук. Без масирани, мащабни ежедневни,бомбандировки , евреите само ще почешат коня , ама смеят ли.
  • 23 Доколенков

    18 8 Отговор

    До коментар #21 от "ЪРП":

    Имат топки джендетата...... ама са ги лапнали.
  • 24 Чипът

    1 6 Отговор
    Това къде е?
  • 25 Боряшник

    19 29 Отговор
    Кузя парахода ще пази Северния полюс с миг31, защото СУ 34 много се сблъскват. Самолети падат и се блъскат, подводници потъват, сгради се срутват, молове горят, докове потъват, с Боряшник се ТРОВЯТ, олигарсите крадът, Путя 26год цар, мумия в Кремъл, а лоченето на водка национален спорт, Рамазан Кадиров национален герой, патриарха милиционер с цигари търгува , КОЯ Е СТРАНАТА????
  • 26 Все ви е малко боя и кекса

    22 11 Отговор

    До коментар #18 от "Българин":

    С тоя изтъркан лаф, за китайската заплаха , редовно са качваш на ку.а , измисли още някой, да можеш да слезеш от там.

    Коментиран от #27, #28, #40

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Franz Kafka

    6 7 Отговор

    До коментар #26 от "Все ви е малко боя и кекса":

    А тази заплаха не съществува ли според теб

    Коментиран от #32

  • 29 все ви е малко боя и кекса

    6 3 Отговор

    До коментар #27 от "Българин":

    Неуспешен опит , още си там , но като започна да викаш ми стана по-интересен.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Франц Кафка

    10 14 Отговор
    Африканските диктатори по 30 години управляват с мантрата за външни врагове .
    Посочи външен враг , оправдавай вътрешните проблеми с него и управлявай изплашеният народ вечно ..
    Онзи ден Путин заяви , че директорите на руските нефтени компании Сечин, Милер и другите такива , трябва да получават заплати , колкото техните западни “колеги” ..
    А това , че руските граждани трябва да получават заплати , колкото западните , не счита ..
    И защо този Путин , толкова много ненавижда руснаците ?
  • 32 Помисли

    28 7 Отговор

    До коментар #28 от "Franz Kafka":

    Първо руснаците възстановиха китайската територия след японската окупация и геноцид , пред който Хитлер, Сталин , Мао , са пребледнели от страх ученици. Японските танкчета са се движили по улиците , и са разстрелвали де що видят живо. Руснаците им дадоха след това комунизма , който е все още строя в който съществуват , макар и силно пренаписан в новите пазарни условия. Русия е голям пазар за Китай , и източник на суровини. Имат общ враг , а руснаците са катализатора който ще им помогне да изпреварят САЩ , икономически и военно. Заедно са в БРИКС, ШОС , еднакво гласуват в ООН . Заедно са спасявали държави като Сев Корея , Виетнам , Иран , Сирия , идр. И не на последно място на мъдрите китайци им е пределно ясно , че ако нападнат териториите на Русия , то след неопределен период на време , територията им ще бъде поделена между Русия от едната страна и САЩ и Япония от другата страна .
  • 33 Jack Bauer

    13 8 Отговор
    Когато в една държава вътрешните проблеми станат неконтролируеми се започва едно афиширане на "Външен враг" и така стадото овце не се дели на черни и бели а се обединява срещу този "ужасно опасен външен враг". Стара стратегия на слабите държавни ръководители които не могат да бъдат истински водачи и обединители на нацията. За съжаление в момента и Пути и Тръмпи го играят този театър.

    Коментиран от #35

  • 34 hell

    8 7 Отговор
    Първият четвърто поколение ? Алооу , 5 - то поколение изтребители са на въоръжение от 2005 год ! хахахахахаха
  • 35 Както правилно каза нашият попростдругар

    14 4 Отговор

    До коментар #33 от "Jack Bauer":

    Абсолютно прав си , с подобна стратегия на страх , американските военни концерни всяка година източват данъкоплатеца с около 600 -700 000 000 000 долара -голям страх ,големи пари.
  • 36 Велика България

    3 6 Отговор

    До коментар #21 от "ЪРП":

    Май трябва повечко да почетеш физика и тогава да се излагаш!
  • 37 Франц Кафка

    9 15 Отговор
    Сега кремълските квартиранти абсолютно навсякъде , с повод и без повод , ще усилват нагнетяването на военната истерия .
    На девалвиралата власт не и остава нищо друго , освен да “ повоюва върху съзнанието на хората и за да ги програмира от режим «физическо оцеляване » в режим «спасете своите деца с цената на вашият живот ».
    ½ от населението вече е готово , плюс , което е учудващо , готово за това масово самоубийство на съзнанието е и колхозният интернационал ..
  • 38 пепи

    2 2 Отговор
    Най добре е Месершмит......още имат ресурс да летят....
  • 39 Авер

    11 16 Отговор
    Арктика е наша,народа ни гладува,олигарсите пътуват,но всичко е точно.Ние сме големи.
    Егати кретените.
  • 40 Българин

    6 11 Отговор

    До коментар #26 от "Все ви е малко боя и кекса":

    Качването на споменатото съоръжение е русофилски патент и съм сигурен, че ти си шампион в тази дисциплина. А тази "заплаха", както я наричаш съвсем скоро ще бъде усетена от руснаците. И то много болезнено.

    Коментиран от #46

  • 41 Руснак

    7 7 Отговор

    До коментар #18 от "Българин":

    Ти май бъркаш бълхария с Русия.
  • 42 авиотехник

    6 14 Отговор
    МиГ-31 e модел от 1975г.Има огромен разход на гориво.За да измине 4000км трябва да го заредят най-малко 10 пъти.

    Коментиран от #57

  • 43 Франц Кафка

    9 18 Отговор
    В Русия има 4 пъти повече охраници , отколкото учени ..
    За 2018 година са емигрирали 44 хиляди руски учени , а за 25 години 800 000 хиляди са потърсили по - добър живот и по - далеч от путинска Русия …
    За това още летят на самолети от миналият век и плашат света с анимационни филми ..

    Коментиран от #47, #71

  • 44 Марек

    16 5 Отговор

    До коментар #1 от "Аноним":

    Доколкото си спомням сърбите свалиха СТЕЛТ.
  • 45 Borislav Popov

    15 5 Отговор

    До коментар #1 от "Аноним":

    Стелтовете не могат да се скрият там. На тия ширини често се получава обледяване на корпуса или части от него . И - о чудо ! Стелта свети на екрана даже на любителските радари !
  • 46 Креч

    18 9 Отговор

    До коментар #40 от "Българин":

    Искати се много да видиш РУСИЯ на колене.Но мечтай си те мечтите са безплатни.РУСИЯ е велика и не се бои от никой.
  • 47 Borislav Popov

    18 12 Отговор

    До коментар #43 от "Франц Кафка":

    Какви 44 хил руски учени са емигрирали ? Тия дето мият чинии там - за учени ли ги броите ? Ай качвай се на пързалката ! .....................Русия има дълги традиции в науката и технологиите, и е една от държавите с най-голям научно-технически потенциал в света. Страната има 451 000 изследователи и най-големият брой учени в света, а 25% от завършилите висше образование са с дипломи по инженерни или научни специалности.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Ъъъъъъъъъъъъъъ

    8 17 Отговор
    С тия таралясници ли ще опазят нещо ? Ф 15 луди ще ги направи , за Раптъра даже да не говорим . МиГ 31 е преработена версия на МиГ 25 ,
    А МиГ 25 е свалян 6 пъти от Ф 15 - Опа той и от Ф 16 също е свалян .

    Гробница е това ,не е самолет.

    Коментиран от #55, #82

  • 50 Циник

    12 2 Отговор
    А така дръжте хамериканците в респект че се самозбравиха.

    Коментиран от #54

  • 51 Иван

    8 6 Отговор
    МИГ 31 не е от Съветско време.Пишете правилно ако обичате.
  • 52 ПЕНКО

    8 3 Отговор
    АЗ СЪМ БЪЛГАРИН И ИЗПОЛЗВАМ ДУМАТА МИЛИ /А/ ЗА ОБИЧНИТЕ ХОРА !!! ОБЩО ВЗЕТО, ПОВЕЧЕТО ХОРА ЗНАЯТ КАКВО Е "ИЗЪМ" !!! А , ТОВА ,ЧЕ НА ЗАПАД МИЛИ СЕ ИЗПОЛЗВА ЗА ОМРАЗА СИ Е ТЯХНА РАБОТА !!!!
  • 53 Джентълменът русофил

    8 2 Отговор
    Москва, Москва -
    Звезда на нови времена!
  • 54 Тука само за Русия пишете!

    6 3 Отговор

    До коментар #50 от "Циник":

    И за тяхното оръжие.Плащат ли ви поне?
  • 55 Иван

    7 3 Отговор

    До коментар #49 от "Ъъъъъъъъъъъъъъ":

    В голяма грешка си, ако обръщаш внимание на самия изтребител. В последните години се водят доста "игрички" около така важната Арктика и кой ще вземе най-голям от нея. Държавите основно са пет - САЩ, Канада, Русия, Дания, Норвегия. Точно в такъв контекст и Русия се стреми да възстанови базите от времето на Съветския съюз, както и охраната на тези територии, защото охраняваната територия по-трудно се "усвоява" от други. Съвсем ясно е, че самолет от 1975 не е най-подходящ за акции срещу Ф35, но пък никой не се и съмнява, че ако САЩ извършат подобна провокация (там няма кой друг с такъв тип самолет), то ще имаме и ядрена война. Затова и руските самолети в тези територии означават единствено, че руснаците заявяват своите права в Арктика. По същия начин нашите МиГ29 обозначават суверенитет върху българската територия, независимо дали турците имат Ф35 или Фб500... Погледни в гугъл за повече информация относно Арктика и международното съперничество там.

    Коментиран от #58, #65

  • 56 Българан

    7 10 Отговор

    До коментар #14 от "Чукча":

    Ама заминавай си за твоята страна.Тя има нужда от такива като теб,защото ние по-умните руснаци отдавна се спасихме от диктатура Путин
  • 57 Gena

    5 3 Отговор

    До коментар #42 от "авиотехник":

    Те си имат достатачно нефт руснаците не ги барка разнода
  • 58 Чували сме

    9 5 Отговор

    До коментар #55 от "Иван":

    Да знаем , нали "пасито" превива жално , че Русия завзела Арктика.
  • 59 855

    6 7 Отговор
    Най-много учени в света има Южна Корея,а най-технологично развитите държави са САЩ и Япония.Русия е на 12 място откъм технологично развитие.

    Коментиран от #64

  • 60 Valentin

    4 1 Отговор
    Русия е народа на Русия ! Геополитиката е играта на играчите . Евреите мачкат и командват,тази игра от хилядолетие ! Сигурно има защо .Научете им религията и ще разберете всичко. Смачка ли са всички народи ....и мачкат и сега.Българите са в основата на цивилизацията ....именно заради това сме врагове ..техни ! Кой държавен глава ,на която и да е държава не е Евреин ?! Кой ?! Путин ли ...Тръмп ли ....Макрон ли ...Меркел ..може би ?!
  • 61 Valentin

    4 2 Отговор
    Българския народ го заличиха....! Факт ! Хиляда години им отне но успяха ! Руският немогат ....е немогат ! Сложиха Ленин...Сталин да го унищожи.....Хитлер за десерт ...и нищо !
  • 62 Valentin

    3 1 Отговор
    Колко българи жиевят в Русия ...Украйна...Кавказките републики ..Колко ?! Да мюсулмани .....но българи ! И се гордеят и че са българи ! Най великите българи са от Бесарабия ....!
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Симо

    6 1 Отговор

    До коментар #59 от "855":

    Интересно, колко космически кораба строи Ю. Кореа на година, колко самолета и каква част от авиационните и космически технологии са корейски. Каква част от ядрените технологии са корейски производство? Производството на телевизори, телефони, или автомобили не е критерии за технологичност на една държава тъпанар. Квантови компютри с квантова телепортация, плазмени технологии, снопови технологии, нанотехнологии и нови лазерни технологии. Къде тука са Корея? Защото в тези технологии Русия е първа в света. Другото е глупости на търкалета.
  • 65 командо

    4 6 Отговор

    До коментар #55 от "Иван":

    Ядрена война ? Няма да има ядрена война . Няма да има защото изведнъж ще се окаже , че Русия не може да ползва ракетите си . САЩ имат конвенционални оръжия по силни от ядрените . Какво ще се случи тогава ? Ако някой е застинал в развитието си някъде межде 60та и 80та година може да показва мултипликационни филмчета ,но те не вършат работа .

    Коментиран от #68, #72

  • 66 Аве Адолф

    3 5 Отговор
    Еййййй , великата руска пропаганда никога не свършва , и до гуша във фекалии затънали, пак крокодилска уста отварят за пропаганда . Ама нормално, нали и Ленин това е казал " .... разчитам на милионите прОсти хора по света ... " та радвайте се прОсти хорица на руска пропаганда .....
  • 67 Петър

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "Българин":

    Браво,ставаш за писател на някой фантастичен роман например. Ама тук не е кръжок ,айде моля упражнявай се някъде другаде..!
  • 68 Петър

    4 1 Отговор

    До коментар #65 от "командо":

    Ха..ха... айде моля те пич,кажи ми кои са тея мощни конвенционални оръжия дето били по-силни от ядрените. Как работят,с какви параметри са на носители ли са или не...айде че ми стана интересно.. хи...хи...! Боже какъв неук народ драска тук...! Едно е да пляскаш думички просто така съвсем друго е да се обосновеш с ТТ данни или характеристики на това оръжие за което пишеш. Ама явно и ти както много други „разбирачи” не знаещи какво е казарма дори сте по-наясно дори и от специалистите занимаващи се с това,нали.?
  • 69 Бат Мишо

    7 1 Отговор
    Китай ако някак си нападне Русия ще я принуди да отвори капака на кутията на Пандора наречен стратегически арсенал за масово унищожение- чийто списък от климатически, космически ,ядренни биологически ,химически, вакуумни ,психотронни ,къкто и предизвикващи земетресения и цунамита оръжия е толкос дълъг ЧЕ САЙТА НЯМА ДА ГО СЪБЕРЕ - надали и Путин го знае целио списък - само свирка на някой от 20 те генерала коит отговарят по раздели ......От горния списък САМО ядренните могат да унищожат планета 4 пъти по голяма от Земята - за другите само гадаем - НО 1 Е СИГУРНО - Китай няма да има време даже да си цуня задника за сбогом ,АКО СЕ ЗАИГРАЕ С БАБА МЕЦА
  • 70 Бат Мишо

    5 1 Отговор
    Ще ви цитирам командващия на стратегическия арсенал
    ,,ДЕНЯ В КОЙТО НАТО НАПАДНЕ РУСИЯ ЩЕ БЪДЕ НАРЕЧЕН ПОСЛЕДНИЯ ДЕН ЗА ЖИВОТА НА ПЛАНЕТАТА - РАЗПЛАТАТА Е НЕПРЕДОТВРАТИМА,,
    колко по ясно да ви го каже чиляка чи ще изпукаме кът хлебарки всинца
  • 71 Петър

    5 1 Отговор

    До коментар #43 от "Франц Кафка":

    Да бе да...сигурно е така ама само ти си мислиш така.Може би точно през миналата 2018г,Путин открехна вратата за новото въоръжение с което разполага армията им. А те тия неща не се случват и не се измислят от днес за утре нали се сещаш..!Години е работено и са успели точно щото са ги напуснали учените им,а..? Не усещаш ли колко смешно звучи.?
  • 72 Най мощният взрив

    3 1 Отговор

    До коментар #65 от "командо":

    Я се позаинтересувай , какво взривиха руснаците на "Нова Земя" тогава когато още не си бил заплануван. За малко да изместят земята от центъра на въртенето си , и взривната вълна колко пъти обикаля земята. Добре че в последният момент са решили да намалят количеството експлозив, до по "разумни" граници.
  • 73 Бат Мишо

    4 1 Отговор
    До петър
    посочвам ти пример Пепи веднага
    фотонното оръжие е по мощно от ядренното - пробива дупка в озоновия слой избивайки 1 електрон и го прави кислород КОЙТО НЕ СПИРА СЛЪНЧЕВАТА РАДИЯЦИЯ
    Дупчи се относително мн лесно над целта - после се затваря зя сметка на дебелината на целия околопланетен слой разбира се НО ДОКАТО СЕ ЗАТВОРИ ОТДОЛУ ПОД ДУПКАТА СТАВА АД ПРЕД КОЙТО ЯДРЕННИЯ е коледна забава -сещаш се че планетата се върти кът чеверме под дупката надявам се - и остава ЕДНА ЛИНИЯ мармалад --Русия разполага с фотонно оръжие от 60 те ЕДИНСТВЕННО ТЯ

    Коментиран от #76

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Бат Мишо

    4 0 Отговор
    Истината за остров дамански е че е тествано фотонното оръжие над чанайците с малка дупчичка естественно .... а че е направено със ГРАД овете е само замазване за алиби че не е използвано ГЕОКЛИМАТИЧЕСКО оръжие ,каквото се явява фотонното , тъй като Русия е подписала че няма да прави опити с климатически оръжия ...Почвата е приличала на лунна повърхност нещо което ГРАД и 1000 градуса коит прави не могат НО СЛЪНЧЕВАТА ТЕМП И РАДИЯЦИЯ МОГАТ
  • 76 Чемшир Дрянов

    1 3 Отговор

    До коментар #73 от "Бат Мишо":

    Ми бат Мишо,кандидаствай в НАСА-там със сигурност имат нужда от експерти като теб-кво си седнал тука да просвещаваш тъпаците-ха ха ха.
  • 77 Бат Мишо

    5 0 Отговор
    Вс това обяснява ,,случайно,,забавения отговор на Китайската агресия на дамански щото пресмятанията не са малко колко и къде точно да изфоташ с фотонното оръжие ОСОБЕННО ПРИ БЛИЗКА ДО ТЕБ ПЛОЩ никак не е трудно да си самозапалиш дупарата , обаснява и че не са изпратени руски пехотни части ....Тва случайно ми го подхвърли на едно обучение един прошарен руски генерал в Одеса ...Каза Друг земята става на СТЪКЛО НА 3000 градуса -ГРАД прави 1000 и нещои се усмихна широчко
  • 78 Бат Мишо

    7 0 Отговор
    Чемшире бачкал съм в място и за хора пред които НАСА са пеленачета и факта че сега ЕДИНСТВЕННО ОТТАМ се изпращат ЖИВИ ХОРА В КОСМОСА вкл хората на НАСА е показателен....просто си развалихме държавата и дослука и хора кът мене карат камиони с военна академия а жена ти бере краставици в Норвегия , а вместо космическа нация с хора в космоса и произвеждаща ЕДНА ВТОРА от всички космически храни на планетата станахме кинефчии КЪКТО ЗАПАДА МУ ТРЯБВАМЕ ....И където и да ида кът чуят българин ми подават метлата -ади ключа на камиона в моя случай ама схващаш идеята ЧЕ СИ РИТНАХМЕ КОЛИБАТА НАЛИ- А рашките и ни напраиха АЕЦ и ни подариха кораби и подводници и ракети и патенти да праиме танкове оръжия САУ та че и в космоса заведаха Бай Ганя
  • 79 Бат Мишо

    7 0 Отговор
    И НЕ МИ РАЗПРАЯЙ ЧЕ СМЕ СИ ПЛАТИЛИ СИЧКО НА РУСИЯ
    ИМАХМЕ 400 ТОП САМОЛЕТА ,2500 топ уорлд лвл танка , и 10 СТРАТЕГИЧЕСКИ РАКЕТИ
    като СИЧКО коет сме дали на Русия само 10 те скъда не покрива с ядренните им глави дет уж нямахме зарад които НЕ СЕ подписа договора безядренни балкани ЩОТ ЦЕЛИЯ СВЯТ освен нас знаеше че ги имаме ...КЪОРАФ ЛИ СИ КАРДАШИМ че 30 ГОДИН 8 самолетаа не моем да купим и 1 реактор да построим и да топлоизолираме панелките напраени тогас ... И КАК ТОЧНО СМЕ ГИ ПЛАТИЛИ 400 самолета ве лъолъо КЪТ 30 г НЕ МОЕМ ДА ПЛАТИМ 8 ланкате без да мислите - Че 400 самолета и 2500 танка и 4 подводници и 4 ядренни блока и 10 ядренни носителя с глави СТРУВАТ ПОВЕЧЕ ОТ ЦЯЛОТО БВП НА БЪЛГАРИЯ за 1300 г СЪЩЕСТВУВАНЕ ВЕ кък сме ги платили с чушките и компотите и тютюна
  • 80 Бат Мишо

    6 0 Отговор
    Тес американски латерни ги разпраяй на младите дет не могат да мислят и образованието им е на ниво анимации от уорнър брадърс -
    НА МЕНЕ НЕ
    Щот няма обявена цена за стратегически ядренни ракети ЩОТ НИКОЙ НЕ ПРОДАВА ще ти кажа как САМ ДА СИ ГИ СМЕТНЕШ
    Северна Корея за да произведе 10 парчака впрегна ЦЯЛАТА СИ ИКОНОМИКА от края на войната с САЩ исаните ОСТАВЯЙКИ НАРОДА ГЛАДЕН ДО ПРОСЯШКА ТОЯГА 52 години - и произведаха нещо със съмнителни качества ,всяко второ се взривяваше на старта ВЗЕМАЙКИ ПРЕДВИД че населението на СК е повече от Бг И ПО ТРУДОЛЮБИВИ ЖЪЛТУРИ .....А ся ми обясни щом СК за 50 г не можа да произведе 10 ракети среден обсег ВПРЯГАЙКИ ЦЕЛИЯ СИ ПОТЕНЦИЯЛ наплашена от ужасите на войната КЪК БЪЛГАРИЯ СИ ГИ ПЛАТИ за 35 г при положение че никой не ровеше по кофите за боклук И КАК ПОСЛЕ СИ ПЛАТИ 400 самолета и 2500 танка ....Ограбила ви Русия АМА ВЯЯЯЯЯРНО ЛИ .....ОЩЕ 1300 г да съществува Бг и да дава кото изработи ПАК НЯМА ДА ПЛАТИ 4 подводници 30 кораба 10 БРТКА 6000 леки БРДМ БТР МТЛБ и тн 2500 танка 400 самолета , милионите АК , Макаров произведени под техен ПОДАРЕН патент и продадени в Кюрдистан Либия и Сирия и тн атомна централа и 400 000 руски воини паднали за свободата ни и т н и т н Плямпай ги там на Гробаджийските събрания ако ти вярват че Русия ни е ограбила и си напишете аварийна автобиография щот кът додът рашките отивате на ДУВАРА-за тъс съсипия на народа и майка България

    Коментиран от #83

  • 81 Бат Мишо

    1 0 Отговор
    ПС
    Да за оня същия дувар говоря
    и ако мислиш че няма да додът рашките или че после няма да се търсим под дърво и камък ЖЕСТОКО СЕ БЪРКАШ...Ша стане кът с Ангел стражара на Карнобатския баир предупредени сте да няма кът през 44 ама аз не очаквах че русия ще победи ама запада беше сила ,ама властта беше в нас пък вие рая и др сълзи и сополи пред наказателния взвод
  • 82 НАТО ВЕЦ

    1 0 Отговор

    До коментар #49 от "Ъъъъъъъъъъъъъъ":

    Както са казвали римляните: " О свещена простота".
  • 83 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #80 от "Бат Мишо":

    Ей...бат Мишо,леко че пресоли манджата...не че не си прав за някои неща ама..направо трепеш рибата с прашка..за твое сведение--бил съм на учения в СССР (УКРАЙНА)..след казармата съм работил във ВПК и една не малка част от тия МТЛБ-та,САУ И БМП са ми минали през ръцете,но -наистина на Даманский са употребили за първи път ГРАД-овете-и за това има не малко материали ,а накрая излиза че тия войничета там напразно са загинали...нали знаеш че острова сега е китайски...а иначе няма да те питам коя военна академия си завършил,то си личи по правописа,(все пак предполагам че си възпитаник на ''Фрунзе''или греша)...освен да има някоя тайна Академия ,дето учат как да се дупчи правилно атмосферата с фотонно оръжие...малеей Айзък Азимов и братя Стругацки ряпа да ядат пред тебе...да ,имало е предвидени ядрени заряди за Телиш,но те са съхранявани в СССР с възможност да се монтират по най-бърз начин при обстановка...
  • 84 Гост

    1 0 Отговор
    До 73. Земята се върти заедно с атмосферата.
  • 85 Петър

    3 0 Отговор
    Ами не знам дали е било така.но са ми разказвали че преди доста години когато Брежнев е идвал в България на гости на Живков са го водили на лов. А той е бил страстен ловджия,та са го водели в ловни стопанства отглеждащи благороден елен,и диви прасета. Екземплярите са били с такива размери че са били за „златен медал”.! Та гърми Брежнев елен,или диво прасе и после на софрите са се опростявали дълговете ни към Русия за милиони.И това е ставало не веднъж и не само за кеш,а и за военни доставки,или ако сме ги плащали са били символични. А за довиждане пред стълбичката на самолета,пак целувки уста в уста и айде...сметката е оправена... :)
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания