Last news in Fakti

6 Февруари, 2019 13:00 2 170 14

Иран: САЩ подкрепят диктатори и главорези

  • иран-
  • мохамед джавад зариф-
  • сащ

Мохамед Зариф атакува американското правителство

Иран: САЩ подкрепят диктатори и главорези - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

САЩ подкрепят диктатори, главорези и екстремисти в Близкия Изток. Това заяви иранският външен министър Мохамед Джавад Зариф, цитиран от РИА Новости.

През миналата година САЩ се изтеглиха от споразумението за ядрената програма на Иран, което отбегна отношенията между двете страни. Американският президент Доналд Тръмп отново отправи критики към Иран по време на годишната си реч.

„Враждебността на САЩ ги доведе до това да подкрепят диктатори, главорези и екстремисти, които донесоха на региона само разруха. Не можем да приемем техния негативизъм“, заяви Зариф.

Самият Тръмп определи правителството на САЩ като радикален режим, който върши отрицателни неща за региона. Той обвини страната, че финансира радикални групировки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 толерантен

    36 4 Отговор
    Ем, прав е човекът.
  • 2 прав е човека

    33 3 Отговор
    Това е демокрация по американски

    Коментиран от #10

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Гост

    3 5 Отговор
    То нали чалмите подкрепят всички демократични и човеколюбиви режими.
  • 5 роорррор

    27 4 Отговор
    Това цял свят го знае.Тук истината е друга--че даже такива дьржави като Иран казват вече истината пред целият свят....
  • 6 Контра седераст

    18 3 Отговор
    САЩ са дефакто безправна колония и режим на Израел и подкрепят само диктаторски режими, които признават т.нар. "израел". Нашите проскубани седерасти също са за режимите на САЩ, за да им фърлят коричка и да не изпукат от глад.
  • 7 Контра седераст

    20 3 Отговор
    Жалко, че тълпата в България и на запад е изключително проста и не забелязва еврейското си робство.

    Коментиран от #9

  • 8 русофилска подлога

    3 16 Отговор
    Мнението на разни чалми и аятуласи е по-евтино и от рублата. Диктаторите и терористите на тоя свят са няколко и те не са подкрепяни от САЩ,а точно обратното.От русия и Иран.Диктаторите са винаги в основата на мюсюлманските страни и кочините от третия свят ,а те няма как да бъдат подкрепяни от САЩ ,защото тези кочини са отритнати от запада и в 90% от случаите са съюзници на русия и диктаторското джудже путин.

    Коментиран от #14

  • 9 русофилска подлога

    3 16 Отговор

    До коментар #7 от "Контра седераст":

    Комунде промито,България е с ЕС ,САЩ и развитите държави.Колкото по-далеч от русия ,толкова по-добре ! Това важи за всяка една страна на тоя свят.Като толкова ти харесва да си в съюз с Русия ,Иран ,Венецуела,Куба,Сирия и още 2-3 подобни кочини ,винаги можеш да се изселиш в Чукотка и да си решиш проблема !

    Коментиран от #11

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Идиот си

    11 3 Отговор

    До коментар #9 от "русофилска подлога":

    То големата файда че сме в ЕС и сьс САЩ-направо цьвтим

    Коментиран от #12

  • 12 русофилска подлога

    1 10 Отговор

    До коментар #11 от "Идиот си":

    Как да цъфнем ,като е пълно с комунистически идиоти като тебе в тая държава ? От целия ЕС е зле само България ,защото все още има нещо общо с руската кочина.Правителството е пълно с "бивши" комунисти.Програмите за развитие и парите които получаваме от ЕС не се разпределят както е нормално ,а се прибират от различни личности.Защо румънците от както влезнаха в ЕС започнаха да се издигат ,а ние неможем ? Защото трябва да се премахнат шайката русофили и комунисти и тогава можем да тръгнем нагоре.Всяка държава ,която е близо до русия е обречена !
  • 13 Наблюдател

    2 6 Отговор
    Диктатори, терористи и главорези подкрепят иранските чалми и православните талибани от русия.
  • 14 Христо

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "русофилска подлога":

    Като голямата демокрация С. Арабия, Катар, ОАЕ, и други подобни. Все поддържани от САЩ. Иран са ислямисти, но не толкова радикални, колкото гореизброените. Пакистан, Индонезия, Малайзия. Също са ислямски държави, но не толкова радикални.