6 Февруари, 2019 20:21 4 844 22

Лондон: Споразумението трябва да бъде променено

  • брекзит-
  • тереза мей-
  • споразумение-
  • великобритания-
  • промяна-
  • ес

Няколко лидери на ЕС изключиха възможността за предоговаряне

Лондон: Споразумението трябва да бъде променено - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Ще трябва да бъдат внесени промени в споразумението за Брекзит, ако Европейският съюз иска Великобритания да го напусне със сделка, заяви говорител на британския премиер Тереза Мей, цитиран от Ройтерс.

По-рано днес няколко лидери на ЕС изключиха възможността за предоговаряне на споразумението за развода с цел удовлетворяване на исканията на Мей. Британският премиер настоява да бъдат внесени промени в най-спорната част от сделката - за границата между британската провинция Северна Ирландия и Република Ирландия.

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск заяви, че в ада има специално място за тези, които промотираха Брекзит, без дори да имат скица как да постигнат този план безопасно. Главната цел за нас остава въпросът с ирландската граница и запазването на мирния процес, допълни Туск. Няма място за спекулации - ЕС е най-вече мирен проект и не поставяме мира под въпрос. Затова настояваме за предпазната мярка за ирландската граница, която осигурява мира в Северна Ирландия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Анти седераст

    22 11 Отговор
    Джендърите се фанаха за гушите - Путин се залива от смях хаха
  • 3 БКП ТВ

    15 1 Отговор
    А тази змия няма ли кой да прибере? ;)
  • 4 Meganoob BG

    20 0 Отговор
    Еми ще внесем промени бе!!! Спокойно, ще пишем като условия за излизане да си спрете всички реактори и тецове за да не вредите на китовете които и без това сте избракониерствали вече.
  • 5 Д-р Фройд

    26 0 Отговор
    Тази госпожа е ненормална
  • 6 Крали Марко

    34 1 Отговор
    Две години и половина се мотаха тия "велики" британци, сега в 89-тата минута се сетили за нещо си. Той и Мишел Бание им каза преди две седмици, че за две години е разбрал всичко, което не искат англичаните, но така и не е разбрал какво всъщност искат. До скоро си мислех, че блъфират с твърдия брекзит и че имат скрити козове в ръкава, но май се оказва, че от блясъка и величието на Англия е останало само написаното в учебниците по история.

    Коментиран от #7

  • 7 Домино

    24 0 Отговор

    До коментар #6 от "Крали Марко":

    Ядоха и пиха беаце и накрая не искат да си платят е затова става дума! Пълни мизерници не случайно черните ги превзимат.
  • 8 El Comandante

    10 1 Отговор
    Тия ще си стоят още година!
  • 9 Христо

    5 2 Отговор
    Пуснете малко "новичок" на недоклатената бабичка. Ония с много не умряха, тая с малко ще се почувства на седмото небе.
  • 10 Hhhhhhh

    8 0 Отговор
    Тъпанари.
  • 11 Apple

    6 0 Отговор
    Ей ще се гътне накрая кралицата...
  • 12 Да виждате някаква промяна

    8 0 Отговор
    в последните 400 г.?
  • 13 ИМПЕРИАЛИСТ

    22 2 Отговор
    Англия без ЕУ, но и без колониите си, скоро ще се превърне в това което е в края на 16 век - бедна изостанала европейска провинция. Тия главорези още се изживяват като Империя. Проблемите им не произтичат от членството в ЕУ, а от пробуждането и укрепването на бившите им колонии, което води до спад на благоденствието им.

    Коментиран от #19

  • 14 пускайте ги по пързалката

    9 1 Отговор
    "Трябва" !?!?!?? Английските арогантни джендъри настояват !? Я тропнете и с краче хаха
  • 15 тези хамсии

    10 0 Отговор
    хем тъпи, хем нагли. ЕС да им покаже среден .... път за напускане.
  • 16 Джентълменът русофил

    11 3 Отговор
    Незнам, какво трябва да се случи със споразумението за Брекзит, но се питам, някой в България повдигна ли въпроса на обществено-политическо равнище относно това, как бг правителство, ще защити българите на острова, ако по време на брекзита се навдигне вълна от расизъм от страна на британските към българските и европейските граждани, като цяло? Бойко не трябва ли да поиска някакви гаранции от Тереза Мей, че тя няма да позволи това да се случи? Кажете ми ние, как да бъдем спокойни, че правителството на Мей, ще пази правата ни и нас самите по време на брекзит при положение, че в същността си "Брекзит" е насочен именно срещу имигрантите на острова. Метафорично казано, излиза, че ще чакаме вълкът да пази стадото от самият себе си!?

    Коментиран от #20

  • 17 Иво

    5 0 Отговор
    Колко тона злато сега ще поиска Англия за това, че не знае какво иска? Смотаняци , от където и да ги погледне човек! `айде, гласувахте си го това - метла от EU , и то - по- бързо!!
  • 18 Умният

    4 0 Отговор
    Големи чешити излезнаха инглизите
  • 19 РЗС

    11 2 Отговор

    До коментар #13 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    всичко което си написал е вярно, лежат на старото величие, което не е било водено от такива слаби политици както в момента, след Тони блеър насам само некадърници. Мислех, че наистина ги интересува народа им, но в последния им вот на недоверие ми показаха, че грам не им пука, а си гледат себе си, защото гласуваха така, че да си останат в парламента както са си, а не да има нови избори. Спорех с един турчин оня ден, който има поспорт от много време и е станал същия расист и тъпанар както и тия дето са гласували да излязат от ес, от разговора ни разбрах, че него също съм го надценил. Щял да гласува отново да излязат, ако имало втори референдум, да не били идвали повече хора. Ми то цялата агресия е насочена към източно европейците дето идват и самите турци. подбивали били цените тука? аз се опитах да му обясня,че тука англичаните са експлоататори и те самите са се възползвали от хората в безизходица готови да работят за половин пари, а тия тукашните реват,че няма работа за тях, но всъщност са едни мърди, който грам не искат да работят и всичкото квичене е щото им насаждаха омраза към изтока, а ние сме една смешна част от хората на острова, всички нации от изтока са под 3% от населението на ук и тия не се спряха да ни плюват. Много са зле, ама много.
  • 20 ХУz

    7 7 Отговор

    До коментар #16 от "Джентълменът русофил":

    Някой да ви е карал да ходите там? Напуснахте кораба като плъхове, в България геноцида спрямо населението е от години,а ние за вас трябвало да мислим!!! Почерпили сте от наглостта британска,вижда се!

    Коментиран от #22

  • 21 Bahti

    2 0 Отговор
    Нема сделка. ОСТРОВ Е!
  • 22 Джентълменът русофил

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "ХУz":

    В Англия сме благодарение на ББ. Нищетата и неволята ни е накарала да дойдем тук приятелю. Аз съм пристигнал в Шотландия през 2012 с двеста паунда в джоба и това бяха всичките ни семейни спестявания.
Новини по държави: