Last news in Fakti

9 Февруари, 2019 20:46 1 828 14

Нови протести във Франция - Февруари 2019

  • франция-
  • протести-
  • демонстрация

13-та поредна седмица на демонстрации

Нови протести във Франция - Февруари 2019 - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Нови протести се проведоха във Франция през днешния ден, съобщи France 24.

Групата на “Жълтите жилетки“ провежда протести в 13-та поредна седмица. Протестиращите се събраха на площада на Триумфалната арка.

В Париж бяха мобилизирани 26 мобилни полицейски и жандармерийски части. Полицията блокира с железни прегради долната част на Шанз Елизе.

В граничния град Вентимиля се опитват да намерят начин за общи действия с движението на „Жълтите жилетки“ в Италия. Очаква се протест на граничния пункт в района.

Сериозно полицейско присъствие има в Париж. Протестите са насочени към повече социална политика от страна на правителството.

В момента във Франция се провежда дискусия за социални реформи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Точи и Меси

    22 0 Отговор
    Граната откъсна ръката на един от участниците в поредния протест на „жълтите жилетки“ в Париж. Инцидентът е станал при сблъсък между демонстрантите и служители на реда край сградата на Националното събрание. Травмата е получена след взрив на граната със сълзотворен газ GLI-F4, която обикновено използват полицаите. Пострадалият е закаран в болница. По думите на очевидец, пострадалият е фотограф, участвал в акцията на страната на „жълтите жилетки“.
  • 2 Гостенин

    3 27 Отговор
    Не се кротнаха тия.Кафе Оле с кроасан за закуска ,обедна почивка час и половина аперитив ,предястие,основно ,фромаж руйно винце ,десерт и експресо,.36 часова работна седмица.Живеят като богове в Франция недоволни като овцете в България

    Коментиран от #3

  • 3 Гинка

    17 1 Отговор

    До коментар #2 от "Гостенин":

    Хахахха.... Смени си дилъра. Хората нямат какво да ядат.

    Коментиран от #6

  • 4 1122

    23 0 Отговор
    Нови избори за президент. Макарон е некъдърен.
  • 5 Мое мнение

    24 2 Отговор
    Ще ви обясня защо смятам Макрон за диктатор. При положение, че е пълно с араби и черни във Франция които се просят като скакалци
    Той изпраща тежковъоръжени жандармеристи срещу бялото население което превива гръб и протестира да не се плащат социални на онази напаст
    Вадят очи с гумени куршуми на 10 протестиращи бели, а сега и откъсната ръка - на своите. На белите!
    Е как да го нарека това?

    Коментиран от #10

  • 6 Гостенин

    2 15 Отговор

    До коментар #3 от "Гинка":

    Няма какво да ядат но ресторантите и хотелите пълни.Понеделник вечер съм в Тоурс едвам намерих стая,вторник съм Дечизе но трябва да пренощувам в Неверс защото и ВБ двата хотела няма свободни стаи .

    Коментиран от #8, #11

  • 7 Едо

    19 0 Отговор
    АКО ИМАХ ВЪЗМОЖНОСТ, БИХ ОРГАНИЗИРАЛ ДЕСЕТИНА САМОЛЕТА С БЪЛГАРСКИ ЖЪЛТИ ЖИЛЕТКИ ДО БРАТСКА ФРАНЦИЯ, ЗА ОКАЗВАНЕ НА МОРАЛНА И ФИЗИЧЕСКА ПОМОЩ НА НАШИТЕ БРАТЯ ФРАНЦУЗИТЕ И ЗА ОБМЯНА НА БОЕН ОПИТ! ЗАЩОТО СЕ ВИЖДА, ЧЕ ДА НИ УПРАВЛЯВАТ ИДИОТИ, ПОВЕЧЕ НЕ БИВА ДА СЕ ДОПУСКА! ПАК СИ ПРОЧЕТЕТЕ ,,КЛЕТНИЦИТЕ" ОТ ВЕЛИКИЯ ФРЕНСКИ ЧОВЕКОЛЮБЕЦ ВИКТОР ЮГО!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Гостенин

    1 5 Отговор
    Не пуша отказах ги отдавна а пирона го забивам само на бели дъски може и франсузойки не подбирам много ако е русокосо.
  • 10 Анти хлебарка

    15 0 Отговор

    До коментар #5 от "Мое мнение":

    Макрон е служител на Ротшилдите. Еврейска напаст.
  • 11 Хи их хи

    11 0 Отговор

    До коментар #6 от "Гостенин":

    Мдаааа, те обикновените работници във Франция само по ресторантите ядат и по хотелите спят, щото креватите у тях не са удобни!
  • 12 Гостенин

    0 3 Отговор
    Не е трудно за разбиране,щом са пълни значи печелят и могат да си го позволят .Да и работниците спят по хотели и ядат по ресторанти щом са в командировка както в моя случай
  • 13 Гостенин

    0 3 Отговор
    В началото на протестите жълтите жилетки имаха подкрепата на почти всички французи ,бедни и богати.Транспортните фирми и земеделците бяха най активни ,но франсетата са свикнали на спокоен и монотонен живот ,,блокадите бяха нож с две остриета причиниха много загуби на държавата ,но Ина големите и малките фирми както и на обикновените граждани с една дума те се самонаказаха.Никой не иска да виси след работа още 5 часа на пътя или десцата му да са сами в къщи.Затова след като правителството замрази плановете си за завишаването на данъците за горивата ,почти всички се успокоиха останаха тия които искаха да се възползват от гнева на народа и се виждаха вече в министерски кресла
  • 14 Хасан

    6 0 Отговор
    За всеки протест в България,Румъния,Унгария,Полша ЕС веднага излиза с становище за оставка..а в Франция ииа демонстрации,полмцейско насилие ,убити ,ранени но няма оставки...нали уж имаше демокрация,граждани,република,Бастиоията ..всичко е палавра
Новини по държави: