Last news in Fakti

12 Февруари, 2019 10:52 2 025 7

Мей напуска през лятото

  • великобритания-
  • премиер-
  • тереза мей

Британският премиер планира да напусне поста си след договаряне на споразумение с ЕС

Мей напуска през лятото - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Членовете на британския парламент смятат, че премиерът на Великобритания Тереза Мей може да напусне поста си през лятото, съобщи „Сън“.

Решението на Мей е свързано с нежеланието за прехвърляне на власт в ръцете на бившия външен министър Борис Джонсън. Джонсън е един от големите критици на споразумението за излизането на Великобритания от ЕС, което Мей договори.

Мей планира да напусне скоро, след като сключи финална сделка за излизането от ЕС. Договореното от нея споразумение вече беше отхвърлено от парламента през миналия месец.

Това ще ѝ помогне да повлияе на избора на следващ премиер като лидер на Консервативната партия. Джонсън напусна поста на външен министър през миналата година, заради несъгласие за начина, по който Мей води преговорите с ЕС. Сега той е член на Камарата на общините.

Счита се, че той все още е една от най-влиятелните фигури в Консервативната партия. Считан е и за един от фаворитите за следващ премиер на Великобритания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Tervel bitcoin

    6 0 Отговор
    Еее развали държавата и сега си тръгва

    Коментиран от #6

  • 2 huha

    5 0 Отговор
    Нищо по-търно от това да гледаш силна държава с комични политици. Кризата на елитите не познава граници!
  • 3 гост

    3 0 Отговор
    Коза
  • 4 Реалист

    2 0 Отговор
    Правилното заглавие: Мей май ще ни остай още през май. Ще се раплачем за нея.
  • 5 Рошко

    0 0 Отговор
    Една овца си отива ,да видим оанази изкукалата бабка с шапката какво животно ше назначи пак ,дано барем да е по красива ама то пък англичани и красота Ко туй ,по добре някой орангутан да е
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Фостата

    0 0 Отговор
    -Руумсървиз-ту тиис ту рум ту ту ту.
    -Ту туру ту ту....
Новини по държави: