Last news in Fakti

14 Февруари, 2019 19:40 2 021 12

Българи организират международна мрежа за кучешки боеве

  • великобритания-
  • кучета-
  • българй

Това показва разследване на Би Би Си

Българи организират международна мрежа за кучешки боеве - 1
Снимка: Shutterstock

Разследване на Би Би Си разкрива международна мрежа за кучешки боеве, организирана от българи. Разкритията били направени със съдействието на неправителствената организация „Лига срещу жестоките спортове“ и частни детективи, съобщи NOVA Тв.

Устрановен е основният организатор на мрежата – Ивайло Николов от Русе, собственик на развъдник за питбули и на фирма за превоз на животни. Той е свързан с компания, която купува, продава и транспортира кучета по целия свят.

Балканите се превръщат в център на Европа за организиране на кучешки боеве, се твърди в материала.

Разследващите под прикритие дори успяват да поръчат питбул с високи бойни качества от Молдова, който срещу 3000 евро трябва да им бъде доставен в България с издаден от български ветеринарен лекар паспорт. Според разследващите Николов е доставял животни в поне 29 страни по цял свят – от Виетнам, Непал, Пакистан и Близкия изток, до Западна Европа и САЩ. В репортажа са показани и кадри от бой между питбули, в който ясно се чува българска реч.

Ивайло Николов документирал работата си и във Facebook. От „Лига срещу жестоките спортове“ видели постове, които водели до улики срещу бългаина. Така например, на една от снимките се вижда, че той транспортира кучета, които не са просто домашни любимци. Друг фотос показва ранени животни. В постове на Николов са използвани термини, които обикновено се употрябват при бовете между кучета.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПУТИН.В.ВЛАДИМИРОВИЧ

    10 8 Отговор
    Набирам англосаксонски, евроджендъри и краварски подлоги за кучешки боеве, заплащането е в шекели!

    Коментиран от #12

  • 2 лоша работа

    15 9 Отговор
    Мъчат животинките само мръсни боклуци Дано Бог да го накаже този проклет боклук

    Коментиран от #5

  • 3 Tervel bitcoin

    10 9 Отговор
    А знаете ли в Китай какво правят с кучетата ?????
    ЧЕВЕРМЕТА

    Коментиран от #10, #11

  • 4 Джентълменът русофил

    7 9 Отговор
    Свършиха се проблемите на хората та почнахме кучетата да мислим. Но така е на Запад и в България вече прихващате тази псевдо милост. А иначе за какво са тези кучешки боеве не разбирам - и децата знаят, че Московска стражевая е най-силното куче на света.
  • 5 ФАКТ

    7 6 Отговор

    До коментар #2 от "лоша работа":

    Наистина,такива хора са боклуци !!!!Няма ли , толкова с какво друго да се занимава този българин ????? Не трябва да се измъчват животните,защото и те са като нас-живи същества!!! ПРИРОДАТА наказва !!!
  • 6 А,де ...

    15 3 Отговор
    Ха-ха! BBC?! Според тяхните разследвания - корумпирахме футбола, застреляхме папата, заразихме либийците със СПИН ... Ядем си децата, че едни кучета ...
  • 7 Стойчо Караилиев

    12 1 Отговор
    ВВС все разследват по нашите географски ширини, защото им е лесно и никой нищо не би им направил. Не защитавам въпросните лица, които се занимават с тези кучета и организират боеве с тях. Те трябва да си получат заслуженото. Но ВВС идват да разследват в източна Европа и все изкарват, че от нас тръгват всички злини за света.
    В Англия се организират кучешки боеве още от преди освобождението на Българи. Там на Острова ако правят това разследване може тамошните мутри и криминално проявени да ги набият и общо взето тези три неща. А тук за двеста триста лири правят разследва е и се правят на велики. Те англичаните дори не знаят, че има корупция в МОК, в световния футбол, че при тях има педофили и т.н. Само при нас е. Добре че хванаха на времето Иван Славков (лека му пръст), за да спрат корупцията, добре че разобличиха и този търговец на кучета. Вече няма корупция и кучешки боеве. Браво на ВВС.
  • 8 Лигата на нормалните

    8 0 Отговор
    По наше разследване в Англия има един вид, нечовешки вид, който има няколко наименования, като пендели, джендъри и т.н. Тези индивиди са много опасни за цивилизацията. ББС да ги покаже, та хората да се пазят.
  • 9 Billi

    2 1 Отговор
    Жестоките боеве са:МММ бокс там в разни клетки ,ама видите ли с кучета неможе.И едного и другото са ми противни ама такъв е животът
  • 10 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Tervel bitcoin":

    Да, специалитет - куце на сис и куце на скара!!! :)))
  • 11 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Tervel bitcoin":

    Да, специалитет - куце на сис и куце на скара!!! :)))
  • 12 куче

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "ПУТИН.В.ВЛАДИМИРОВИЧ":

    Ха-ха! Добре го каза. Като прочетох къде продавал ми светна и какъв е! Дано повече хора се досетят!
Новини по държави: