19 Февруари, 2019 07:22 4 867 25

САЩ няма да ни сломят

  • сащ-
  • huawei-
  • рен женгфей

Основателят на Huawei заяви, че има натиск срещу компанията му

САЩ няма да ни сломят - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

САЩ няма да ни сломят. Това заяви основателят на компанията Huawei Рен Женгфей, цитиран от Би Би Си.

През миналата година неговата дъщеря и финансов директор на компанията Мън Уанджоу беше арестувана в Канада по американско искане. Тя е обвинена в кражба на търговски тайни и нарушаване на санкции срещу трети страни.

Според Женгфей арестът е бил политически мотивиран. Той заяви, че неговата компания ще издържи на натиска на САЩ.

Според него, дори и много страни да откажат доставки на продуктите на компанията, тя пак ще се задържи на пазара. Все пак признава, че това ще се отрази на бизнеса като цяло.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 среднощен

    56 2 Отговор
    "Китайското ЦРУ" - срещу Американското ЦРУ..!? "Империята отвръща на удара"!!
  • 2 123

    91 6 Отговор
    Пазарна икономика по краварски
  • 3 СссереМ

    20 80 Отговор
    Ще разбете че има правила с които трябва да се съобразявате,друг е въпросът че ще стане по трудния за вас начин.Кражбата на технологии е все едно кражба на пари при това на крупна сума пари.

    Коментиран от #4, #7

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 и на ес

    20 17 Отговор
    трябва един тръмп !! наистина клоуна защитава американските интереси дори когато са в ущърб на другите. реши и ще построи станата срещу латинотата,започна да натиска китай за търговският дефицит и нечестната им търговия и за каражбита на ноу хау. дори показа на европейците какво наистина мисли за тях

    Коментиран от #15

  • 6 Реално

    64 4 Отговор
    Голяма льжица са хванали америте--не им е по силите...А като се има предвид,че се пеняват на целият свят,няма да я карат още дьлго така.
  • 7 mediator37

    70 2 Отговор

    До коментар #3 от "СссереМ":

    Петролен кладенец в Ирак има 1000-1200 пъти по-голям дебит от такъв в Тексас. Всички кладенци в Ирак са собственост на Ирак. Обвинявам Садам Хюсеин, че има ядрено и химическо оръжие, нападам държавата Ирак, арестувам и убивам Садам Хюсеин след честен и справедлив съдебен процес. Назначавам ново правителство. Междувременно се оказва, че Садам е нямал и никога не е имал оръжия за масово поразяване. Подлагам на назначеното от мен ново правителство договор и то подписва договор с мен за кладенците, като почвам вече аз да вадя петрол от кладенците и да го продавам. Те вече не са собственост на държавата Ирак, а стават моя собственост на основание ДОГОВОР. Въпрос: Това кражба ли е ?

    Коментиран от #8, #9, #13, #24

  • 8 Дядо Вангел

    9 49 Отговор

    До коментар #7 от "mediator37":

    Дрън дрън, кога пък станаха американска собственост кладенците. От плещене на толкова глупости накрая ще изкукуригате и вие

    Коментиран от #12

  • 9 Алоууу

    4 43 Отговор

    До коментар #7 от "mediator37":

    В ирано-иракската война химически оръжия са доказано употребявани. Той Саддам и ракетите си наряза преди да падне, но това не значи, че не е имал.

    Коментиран от #11

  • 10 Циганина с Колелото

    45 2 Отговор
    САЩ не са се сетили да патентоват въздуха ! Засега ! Но за мен едно е сигурно ! Палача на САЩ е Китай !
  • 11 алоууу

    50 0 Отговор

    До коментар #9 от "Алоууу":

    та нали самият тони блеър ПРИЗНА , че е бил подлъган от разузнавателните си служби за иракските хим. оръжия и , че е НЯМАЛО такива. сега на теб или на блеър да вярваме
  • 12 куку руку ку

    39 2 Отговор

    До коментар #8 от "Дядо Вангел":

    Не е необходимо да са американска собственост. Нали печалбата отива в САЩ, а не остава в Ирак. То и мината в Челопеч е българска, ама златото си заминава за Канада...
  • 13 Хасан

    30 2 Отговор

    До коментар #7 от "mediator37":

    Ами ако прадядо ти е откраднал цял континент от индианците и след това затворил децата им в резервати какво остава за някакви арабели
  • 14 123

    4 20 Отговор
    Чинезите си мислят, че са много хитри и могат да шпионират без да ги хванат.
  • 15 Реалист

    8 17 Отговор

    До коментар #5 от "и на ес":

    Прав си! И аз не го харесвам но обективната истина е такава - развали спокойствието на всички, включително и статуквото в САЩ. И за 90% от проблемите е прав, но не и за решенията им. На 100% е имал контакти с рашките ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ, защото като бизнесмен дето е фалирал 2-3 пъти, едва ли би изтървал шанса да се докопа до е-мейли на демократите. Прави верните неща но по трудния за всички начин. Специално китайците имаха нужда от такова разтърсване щото са се самозабравили и много си вирнаха носа.
  • 16 Пеньо

    4 25 Отговор
    Путинските джендъри трябва да проумеят, че Китай е това, което е в голяма степен заради кражбите на интелектуална собственост. Те трябва да се научат да си плащат!

    Коментиран от #22

  • 17 Опа

    9 2 Отговор
    Каква е тая демокрация?
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 боб

    7 3 Отговор
    По-силният изяжда, по-слабият! Този закон на хищническата част на Вселената, още никой, не го е отменил!?

    Коментиран от #23

  • 20 българин

    7 0 Отговор
    И нас, няма да сломят!

    Коментиран от #25

  • 21 Townboy

    16 1 Отговор
    "Демокрацията" на новия световен ред означава САЩ да тропа по масата а всички останали да треперят от страх. Само че наближава моментът когато и САЩ като много други империи ще отиде в тоалетната на историята.
  • 22 Рашко

    6 0 Отговор

    До коментар #16 от "Пеньо":

    Защо се стремим към абсолютна свободна пазарна икономика, а искаме да се плаща за изкуствени протекции като интелектуална собственост? Това е води до монополизъм...
    Можете ли да си представите как би се развивал света без патенти и запазени марки? Развихрете фантазиите си...
  • 23 Кънч0

    4 1 Отговор

    До коментар #19 от "боб":

    Оцеляват само най-приспособимите... по Дарвин
  • 24 ТОЧКАТА

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "mediator37":

    Дааа,това е кражба!!!Засукана,овъртяня,ЗАКОННА!!! демократична КРАЖБА...РАСТЕЖА НА БВП ПРИ ТЕБЕ,ПЪК АВАНТАТА ПРИ МЕНЕЕЕ....,,УОЛСТРИИТ 1 и 2,, го разказват мотамо....ДОГОВОРЪТ ТРЯБВА ДА Е ДОБРОСЪВЕСТЕ,МОРАЛЕН ...и още няколко неща от закона за договорите/НАШИЯ СЕГАШЕН!!!ЗАКОН//....А ти казваш,,...подлагамм/на натиск!!!/ назначеното от мен!!! правителство и сключвам ДОГОВОР...,,..,който е ОСНОВАНИЕ ЗА СОБСТВЕНОСТ,,,!!!!....ДАаааа,такива са законите,натрапените закони /даже и у нас!!!/...които ти дават ПРАВО.....ДА БЪДЕШ ГЕРБ.....НЕ И НОРМАЛНА ДЪРЖАВА СЪС СУВЕРЕНИТЕТ!!!!
  • 25 боб

    1 2 Отговор

    До коментар #20 от "българин":

    Викаш ние сме си сломени, генетично! :)
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания