Last news in Fakti

11 Април, 2012 08:55 842 1

Санторум разчисти пътя на Ромни

  • сащ-
  • мит ромни-
  • рик санторум-
  • републиканска партия
Санторум разчисти пътя на Ромни - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Фаворитът на Републиканската партия за президент Мит Ромни остана без един от основните си претенденти на вътрешните избори – Рик Санторум. На специална пресконференция в родния му щат Пенсилвания Санторум обяви, че се отказва от надпреварата да стане кандидат за президент на Републиканската партия и да се изправи срещу Барак Обама на изборите през ноември. Бившият сенатор спря предизборната си кампания и събирането на дарения.

Това означава, че Мит Ромни ще е най-вероятният претендент на Обама на изборите. 

Към момента мормонът Ромни води републиканската надпревара с 565 делегати. Зад него е крайно консервативният Рик Санторум с 256. Следват Нют Гингрич със 141 и Рон Пол с 66. За да получи номинацията на Голямата стара партия и да се изправи срещу Барак Обама на изборите за президент през ноември, всеки от кандидатите се нуждае от най-малко 1144 делегати.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.